fbpixel

Search icon
Search
Exquisite: Η νέα καμπάνια του οίκου Gucci είναι ένας «ύμνος» στις ταινίες του Stanley Kubrick
FASHION NEWS

Exquisite: Η νέα καμπάνια του οίκου Gucci είναι ένας «ύμνος» στις ταινίες του Stanley Kubrick

Ο creative director Alessandro Michele, εντυπωσιάζει για ακόμα μία φορά


Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23, ο οίκος Gucci και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Alessandro Michele παρουσίασαν τη συλλογή "Exquisite" σε συνεργασία με την Adidas. Πριν από μερικές ημέρες το brand παρουσίασε την καμπάνια της συγκεκριμένης collection, η οποία είναι ένας «ύμνος» στο καλλιτεχνικό έργο και στις ταινίες του Stanley Kubrick. Τα μοντέλα στέκονται σε διάσημες σκηνές από τα γνωστά έργα του σκηνοθέτη, όπως τα «Η Λάμψη», «Μάτια ερμητικά κλειστά», «Το κουρδιστό πορτοκάλι» κι άλλα. 

gucci-exquisite-campaign-stanley-kubrick-movies-5.webp
Η λάμψη

«Πάντα ένιωθα γοητευμένος από το σινεμά. Για τη δύναμη που έχει να διερευνά ανθρώπινες ιστορίες, παρασύροντας σε. Εξετάζει προσεκτικά τον άνθρωπο, και νιώθω πως είναι μία τέχνη πολύ κοντά σε εμένα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ρούχα, τα οποία υπάρχουν ξεχωριστά από τον άνθρωπο που τα φορά και την ιστορία του. Πιστεύω πως ένα ρούχο δεν είναι, και δεν θα είναι ποτέ, ένα κομμάτι ύφασμα. Είναι το μέσο που μας βοηθά να ξεδιπλώσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε όταν το αποφασίσουμε, αφορά το πως διαμορφώνουμε τις επιθυμίες μας και την απόλυτη αίσθηση της ύπαρξης μας. Γι' αυτόν τον λόγο πάντα οραματίζομαι τις συλλογές μου ως ταινίες, ικανές να μεταδώσουν την κινηματογραφική πλευρά του παρόντος: μία παρτιτούρα από ιστορίες, που ιεροποιούν τον άνθρωπο και την ικανότητα του να μεταμορφώνεται. Η καμπάνια "Exquisite" είναι ο φόρος τιμής μου στον κινηματογράφο και σε έναν από τους λαμπρότερους μαέστρους του, τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Έναν φιλοσοφημένο κινηματογραφιστή που, καλύτερα από άλλους, ανέδειξε τη μαγεία του κινηματογράφου που αποπνέει ζωή και τη μεγεθύνει», είπε μεταξύ άλλων ο σχεδιαστής για την καινούρια αυτή campaign. 

gucci-exquisite-campaign-stanley-kubrick-movies-14.webp
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η ταινία μικρού μήκους, μέσα από την οποία παρουσιάζεται η συλλογή και οι δημιουργίες του Michele, σκηνοθετήθηκε από το φωτογραφικό δίδυμο Mert Alas και Marcus Piggott, ενώ το art direction ανέλαβε ο  Christopher Simmonds, χαρίζοντας μία maximal προσέγγιση στις ταινίες του Stanley Kubrick. Στην καμπάνια συναντάμε ήδη αγαπημένες δημιουργίες από τη συνεργασία με την Adidas που μάγεψε όλους του fashion gurus αλλά και κομμάτια από τη Fall 2022 collection.

gucci-exquisite-campaign-stanley-kubrick-movies-15.webp
Μάτια Ερμητικά Κλειστά

Στο video συναντάμε το χαρακτηριστικό χαλί του ξενοδοχείου στη Λάμψη, τις μάσκες στα Μάτια Ερμητικά Κλειστά αλλά και το διαστημικό σύμπαν της Οδύσσειας του Διαστήματος, δημιουργώντας μ' αυτόν τον τρόπο το απόλυτο cine-σκηνικό και αποδεικνύοντας πως όταν δυο τέχνες ενώνονται το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταπληκτικό. Τα μοντέλα είναι ντυμένα με tailored pants, stamement μπερέδες, κορσέδες -μία από τις μεγαλύτερες τάσεις- με κοινό το χαρακτηριστικό τριφύλλι της Adidas, κάπες και φορέματα. 

«Πάντα θαύμαζα την αξιοσημείωτη ικανότητα του Kubrick να αντιμετωπίζει πολλά διαφορετικά θέματα. Ήταν ένας γλύπτης των διαφορετικών ειδών, πολύ μπροστά από την εποχή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Alessandro Michele. 

Δείτε παρακάτω το video της καμπάνιας!

Κεντρική Φωτογραφία: 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος