fbpixel

Search icon
Search
Goodbye Dark Circles: Πώς να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τους μαύρους κύκλους
FACE & BODY

Goodbye Dark Circles: Πώς να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τους μαύρους κύκλους

Όλα τα tips & tricks που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο ξεκούραστο βλέμμα αποχαιρετώντας τους μαύρους κύκλους


Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι κάτι που ταλαιπωρεί τους περισσότερους από εμάς, είτε καθημερινά είτε ανά διαστήματα. Και όχι, οι μαύροι κύκλοι δεν οφείλουν την ύπαρξή τους μόνο στην κούραση, αλλά και στη διατροφή, τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ακόμη και στη χρήση οθονών πολύ κοντά στο πρόσωπο.

Σίγουρα μία ολοκληρωμένη skincare ρουτίνα μπορεί να συνεισφέρει σε όλη τη λαμπερή εμφάνιση της επιδερμίδας του προσώπου, η περιοχή κάτω από τα μάτια όμως φαίνεται πως απαιτεί περισσότερη φροντίδα. Υπάρχουν βέβαια κάποια trick που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους με φυσικό τρόπο, χωρίς να επενδύετε σε κρέμες ματιών τη μία μετά την άλλη, για έχετε τα ίδια αποτελέσματα. Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια, αν έχετε την τάση να εμφανίζετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, είναι σχεδόν απίθανο να τους «ξεφορτωθείτε» για πάντα.

img-5069.JPG

Αξίζει, όμως, να προσπαθήσετε δοκιμάζοντας τις παρακάτω συμβουλές!

More Sleep Please

Ξεκινώντας με το αναμενόμενο, ένας από φυσικός τρόπος που συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, είναι ο ύπνος. Πρέπει λοιπόν να το παραδεχτούμε, αν είστε συνεπείς στο ωράριο ύπνου σας, οι πιθανότητες δείχνουν πως θα εμφανίζετε πολύ λιγότερους μαύρους κύκλους. Αν όμως τις καθημερινές κοιμάστε 8 ώρες και τα Σαββατοκύριακα μόνο 3, το σώμα είναι λογικό να χάνει τον ρυθμό του, να στρεσάρετε και αυτό φυσικά να φαίνεται και γύρω από την περιοχή των ματιών. Ο ύπνος είναι μία από τις πιο σημαντικές διαδικασίες για τον οργανισμό μας που δεν πρέπει να αμελούμε!

img-5072.JPG

Πράσινα Λαχανικά και Βιταμίνη C

Η διατροφή μας έχει άμεση σχέση τόσο με τη γενικότερη εικόνα της επιδερμίδας μας όσο και με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Το κλειδί σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να αυξήσουμε τη κατανάλωση τροφών με σίδηρο για να βελτιώσουμε την οξυγόνωση των ιστών μας . Συστήνονται περισσότερα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, αλλά και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως λεμόνι, πιπεριές και ντομάτες.

Keep your screen away

Οι οθόνες δεν είναι επιβλαβείς μόνο για την όραση μας όπως φαίνεται. Κοιτώντας όλη μέρα οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητού και υπολογιστή, είναι σίγουρα επώδυνο για τα μάτια μας αλλά ταυτόχρονα προκαλεί και μαύρους κύκλους. Ως ένα σημείο βέβαια η επαφή με τις οθόνες είναι αναπόφευκτη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την κατάσταση είναι να διατηρούμε μία απόσταση 50 εκατοστών από αυτές τις συσκευές, καθώς και να πραγματοποιούμε ένα μικρό break για τα μάτια μας ανά μία ώρα. 

img-5073.JPG
Μασάζ!

Αν έχετε ανακαλύψει την top κρέμα ματιών, που λειτουργεί για ενυδάτωση, αντιγήρανση και κατά των μαύρων κύκλων, τότε καλό θα ήταν να τη μοιραστείτε μαζί μας. Αν όχι όμως, μπορείτε να ενισχύσετε τη λειτουργία της κρέμας ματιών που ήδη χρησιμοποιείτε μέσω ενός mini καθημερινού μασάζ για άμεσα αποτελέσματα. Καθώς εφαρμόζετε την κρέμα, χρησιμοποιείστε πολύ απαλά τα δάχτυλα σας για να κάνετε μασάζ στη περιοχή των ματιών. Αυτό θα βοηθήσει στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος γύρω από την περιοχή αυτή για πιο δραστικά αποτελέσματα μείωσης των μαύρων κύκλων.

Λιγότερη καφεΐνη

img-5068.JPG

Κι όμως η καφεΐνη, όσο και αν την αγαπάμε, δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να διώξουμε τους μαύρους κύκλους. Σίγουρα ένα καφεδάκι δεν θα μας επηρεάσει, αλλά η εκτεταμένη κατανάλωση καφέ ή ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο και στη συνέχεια η αυπνία να προκαλέσει περισσότερους μαύρους κύκλους! Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που απλά μας κάνει να φαινόμαστε κουρασμένοι.

What to Avoid: Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ, είναι να εφαρμόσετε κρέμες που δεν προορίζονται για τα μάτια στην περιοχή αυτή! Οι υπόλοιπες κρέμες προσώπου και σώματος είναι συχνά πλούσιες σε διάφορα συστατικά, που είναι πιθανό να δημιουργήσουν πρήξιμο στην περιοχή αν απορροφήσει πολύ προϊόν. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται εκεί προϊόντα που δημιουργήθηκαν για άλλες περιοχές.