fbpixel

Search icon
Search
Γυμναστική στο νερό: Πώς να παραμείνετε fit και στις διακοπές
WELLNESS

Γυμναστική στο νερό: Πώς να παραμείνετε fit και στις διακοπές

Οι ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να μη χάσετε τη φόρμα σας


O πιο καλοκαιρινός μήνας της θερινής περιόδου είναι εδώ και μια εξαιρετική ιδέα για εσάς που έχετε ήδη αποδράσει είναι να δοκιμάσετε διάφορες ασκήσεις γυμναστικής μέσα στο νερό! Πρόκειται για έναν αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς μεγάλη κούραση, που γυμνάζει τους μυς όλου του σώματος. Η πίεση που ασκεί το νερό στο σώμα ευνοεί την επιστροφή του αίματος προς την καρδιά, διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλή την καρδιακή συχνότητα, αυξάνοντας την αντοχή στην αερόβια και μυϊκή προσπάθεια. Επίσης, θα δείτε εκπληκτική αλλαγή στο δέρμα σας, απομακρύνοντας την κυτταρίτιδα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων, γι' αυτό μπορείτε να κάνετε μια αρχή με όσες σας φαίνονται πιο εύκολες, ώστε να το συνηθίσετε και στην συνέχεια να αυξήσετε τη δυσκολία. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το λατρέψετε, καθώς διαφέρει από το τυπικό workout και μάλιστα δεν θα αισθανθείτε την ίδια ταλαιπωρία. Φυσικά, αρκετά σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε σε καμία περίπτωση την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, γι αυτό το αντηλιακό σας είναι must. 

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε υδάτινη γυμναστική,, που μπορείτε να ακολουθήσετε είτε γνωρίζετε είτε όχι κολύμπι!

Θάλασσα-πισίνα

Για τα πόδια: Για περίπου 20 λεπτά δοκιμάστε να τρέξετε με το νερό να καλύπτει τα πόδια σας περίπου μέχρι το γόνατο, καθώς η αντίσταση του νερού θα δυσκολέψει την κίνηση και θα την κάνει πιο αργή. Φροντίστε να σηκώνετε ψηλά το γόνατο, έτσι ώστε ο μηρός να είναι παράλληλος με την επιφάνεια του νερού. Plus, για την εκγύμναση των ποδιών σταθείτε όρθιοι μέσα στο νερό το οποίο θα καλύπτει όλο το σώμα σας, εκτός από το κεφάλι. Κάνε μικρούς κύκλους με τα χέρια και σηκώστε το δεξί πόδι μπροστά στο επίπεδο του ισχίου για 5 δευτερόλεπτα. Επιστρέφετε στην αρχική θέση και μετά επαναλάβετε το ίδιο με το αριστερό πόδι, για 5 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα εναλλάσσοντας τις πλευρές.

shutterstock-218481160.jpg

Για τους γλουτούς: Τεντώστε το ένα σας το πόδι και λυγίστε το προς τα πίσω, διατηρώντας το γόνατο σε ορθή γωνία και το πέλμα να κοιτάζει ολόκληρο προς τα πίσω. Σπρώξτε το πόδι μέχρι να τεντώσει, προσέχοντας να παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης κάτω από την επιφάνεια του νερού και το πέλμα να κοιτάζει προς τα πίσω. Δοκιμάστε να την εκτελέσετε από 2 γύρους και 20 φορές.

Για το στήθος και την πλάτη: Ανοίξτε τα χέρια σας τελείως και με γρήγορε κινήσεις κλείστε τα και κρατήστε τα σε αυτή την στάση τεντωμένα. Έπειτα τα ανοίγετε αργά και τα επαναφέρετε στην αρχική τους θέση, με τις παλάμες να είναι στραμμένες προς τα έξω. Επαναλάβετε 2 σετ από 20 επαναλήψεις.

Για τα χέρια: Πηγαίνετε πιο βαθιά, ώστε να καλύπτονται και να βρίσκονται κάτω από το νερό τα χέρια και τα πόδια. Τότε ανοίξτε τα και μετά κλείστε τα χέρια, λυγίζοντας τους αγκώνες έτσι ώστε να κοιτούν οι παλάμες το στήθος σας. Πραγματοποιήστε την από 2 σετ των 20 φορών.

shutterstock-795852664.jpg

Για τους κοιλιακούς: Θα εκτελέσετε την γνωστή άσκηση «ψαλιδάκια». Θα χρειαστεί να ακουμπήσετε στον τοίχο της πισίνας και βάζοντας δύναμη στα χέρια σιγά σιγά θα σηκώσετε τα πόδια σας, ώστε να σχηματιστεί ορθή γωνία. Κάντε ψαλιδάκια, ενώνοντας τα πόδια, σταυρώνοντας το δεξί πάνω από το αριστερό. Επαναλάβετε εναλλάξ μια το δεξί μια το αριστερό από πάνω, από 2 σετ και 20 επαναλήψεις.

Full Body: Δοκιμάστε το Jumping Jacks. Μια δυναμική, αποτελεσματική αερόβια άσκηση, βελτιώνοντας όλο τον κορμό σας. Λυγίστε τα πόδια σας, έχοντας τα χέρια σας χαλαρά και κάντε άλμα όσο πιο ψηλά μπορείτε, σκεφτείτε το σαν τα καθίσματα που πηδάτε και μετά επιστρέφετε στη θέση σας. Βέβαια, όπως θα πραγματοποιείτε το άλμα, φέρτε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα V και τα πόδια σου ένα ανάποδο V. Δείξτε υπομονή και εκτελέστε την από 3 σετ και 10 επαναλήψεις.