fbpixel

Search icon
Search
French natural-looking makeup: 7 βήματα για να το πετύχετε
MAKE UP

French natural-looking makeup: 7 βήματα για να το πετύχετε

Τα απόλυτα μυστικά για να το πετύχετε


Εδώ θα βρείτε τον απόλυτο οδηγό για να δημιουργήσετε το φυσικό μακιγιάζ των Γαλλίδων. Οι γυναίκες αυτές έχουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση στην ομορφιά και ειδικά όταν πρόκειται για το μακιγιάζ. Ακολουθούν πιστά το less is more, καταφέρνουν με το makeup να ενισχύσουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά και κάνουν την κάθε τους επιλογή να μοιάζει αβίαστη. Δημιουργούν beauty looks τα οποία μπορούν να γίνουν η τέλεια επιλογή για την καθημερινότητα ενώ το μόνο που απαιτούν είναι να ακολουθήσετε και εσείς τους κανόνες τους αν θέλετε να τα πετύχετε. 

Τι είναι το φυσικό μακιγιάζ;

french-woman-makeup.jpg
@camillecharriere

Το φυσικό μακιγιάζ είναι μια απλούστερη προσέγγιση στο μακιγιάζ που εστιάζει σε βασικές περιοχές όπως το δέρμα, τα μάτια και τα χείλη χρησιμοποιώντας λιγότερα προϊόντα για να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά σας. Αυτή η εμφάνιση έρχεται άμεσα σε αντίθεση με την τυπική πραγματικότητα που βλέπετε στο «Instagram», αλλά είναι η επιτομή του chic αποτελέσματος. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για χαλαρές μέρες, νωχελικά πρωινά ή για όταν θέλετε να προλάβετε όλα όσα βάλατε στο πρόγραμμα. 

1. Προετοιμάστε το δέρμα σας

Για να επιτευχθεί αυτή η φυσική εμφάνιση, όλα ξεκινούν με το λαμπερό, υπέροχο, φυσικό δέρμα. Ξεκινήστε φροντίζοντας το δέρμα σας με μια σωστή ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση, αλλά που παράλληλα αντιμετωπίζει και θέματα όπως κηλίδες, γήρανση ή ξηρότητα. Στη συνέχεια, προετοιμάστε το δέρμα με ενυδάτωση ώστε να δημιουργήσετε τον τέλειο "καμβά" που θα δουλέψετε.

2. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά βάση

Για να δημιουργήσετε ένα φυσικό μακιγιάζ, επιλέξτε ένα foundation με ελαφριά κάλυψη, καθώς ένα βαρύ foundation μπορεί σχεδόν να σβήσει τα χαρακτηριστικά σας. Επίσης, μπορείτε να πείτε "ναι" σε μια έγχρωμη ενυδατική κρέμα, BB και CC κρέμα που δίνει στο δέρμα σας λίγη επιπλέον ενυδάτωση και εξακολουθεί να επιτρέπει σε μερικές από τις φακίδες, τις κοκκινίλες και τις ατέλειες σας να λάμψουν. 

french-woman-makeup-gXhsb.jpg!
@chchchen

3. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ concealer

Μια συμβουλή για να εξασφαλίσετε ένα πιο φυσικό φινίρισμα όταν χρησιμοποιείτε concealer είναι να χρησιμοποιείτε μόνο την ελάχιστη ποσότητα προϊόντος. Πράγματι, απλώς εφαρμόστε το concealer σας με φειδώ στις «προβληματικές περιοχές»: κάτω από τα μάτια, αλλά και οπουδήποτε αλλού για να καλύψετε τις κηλίδες ή τη μελάγχρωση. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα πιο παχύ foundation ως εναλλακτική λύση.

4. Προσθέστε λίγο ρουζ

Αυτό το φυσικό μακιγιάζ έχει να κάνει με τη φυσική λάμψη και το διακριτικό flush στο πρόσωπο. Για να αποκτήσετε αυτό το look, απλώς προσθέστε λίγο ρουζ ακριβώς στο σημείο που θα είχατε το φυσικό «αναψοκοκκίνισμα»: στα μήλα των μάγουλων, μέχρι τους κροτάφους και ακριβώς στη γέφυρα της μύτης. Κάντε blend μέχρι να έχετε ένα πολύ λεπτό χρώμα και ένα φυσικό φινίρισμα. Επιλέξτε ρουζ με την ίδια υφή με το foundation σας: πούδρα ή κρέμα. 

5. Προσθέστε γωνίες με σκόνη bronzer

Για να δημιουργήσετε ένα πιο φυσικό φινίρισμα, απλώς εφαρμόστε ένα bronzer —κατά προτίμηση χωρίς λάμψη— γύρω από την εξωτερική άκρη του προσώπου σας και ελαφρά κάτω από τα ζυγωματικά σας. Επίσης, όταν θέλετε να κάνετε περίγραμμα, άπλωσε το με ένα πινέλο kabuki από το μέτωπό μέχρι τα ζυγωματικά και μετά από τα ζυγωματικά μέχρι το πηγούνι και επίσης στη γέφυρα της μύτης.

french-woman-makeup-lEGcf.jpg
@camillecharriere

6. Βουρτσίστε τα φρύδια σας

Για φυσική εμφάνιση, απλά χρησιμοποιήστε ένα τζελ φρυδιών με ίνες και βουρτσίστε τα φρύδια σας προς τα επάνω και στη θέση τους. Αυτό το μακιγιάζ έχει να κάνει με την ενίσχυση της ομορφιάς των φυσικών φρυδιών, διατηρώντας τα φυσικά και όχι υπερβολικά γεμάτα. Εάν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμα φρύδια ή αρκετά κενά, μπορείτε να γεμίσετε το σχήμα σας με ένα μυτερό μολύβι φρυδιών και να τα βουρτσίσετε με ένα τζελ φρυδιών. 

7. Επιλέξτε nude σκιές ματιών

Για μια πολύ φυσική εμφάνιση, επιλέξτε nude ή ουδέτερες σκιές ματιών. Πράγματι, τα ουδέτερα χρώματα, όπως το απαλό καφέ, το μπεζ, το ροδακινί και το γκρι ταιριάζουν σε όλα τα χρώματα ματιών. Για να φωτίσετε και να ανοίξετε αμέσως το σχήμα των ματιών, χρησιμοποιήστε μια χρυσή σκιά ματιών στις εσωτερικές γωνίες σας.