fbpixel

Search icon
Search
Monochrome makeup: Πώς θα υιοθετήσετε τη μεγαλύτερη τάση του φθινοπώρου
MAKE UP

Monochrome makeup: Πώς θα υιοθετήσετε τη μεγαλύτερη τάση του φθινοπώρου

Το trend που θα κάνει το look σας να ξεχωρίζει


Μία από τις top επιλογές των celebrity makeup artists είναι αυτή του μονοχρωματικού μακιγιάζ, το οποίο είναι ιδανικό για την εποχή που διανύουμε και ολόκληρη τη φθινοπωρινή σεζόν. Οι λόγοι είναι απλοί! Τo monochrome makeup κινείται συνήθως σε γήινους, ήπιους τόνους, οι οποίοι κολακεύουν όλες τις επιδερμίδες, καθώς επίσης στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι αρκετά ανάλαφρο και χαρίζει fresh όψη στο πρόσωπο, λόγω της ιδανικής αρμονίας που δημιουργείται μέσω της χρήσης των ίδιων αποχρώσεων τόσο στα μάτια και τα μήλα, όσο και τα χείλη. Επίσης, εάν είστε λάτρεις των multi-tasking προϊόντων και του γρήγορου μακιγιάζ, είναι σίγουρο ότι θα ξεχωρίσετε το trend, αφού μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο makeup look, χρησιμοποιώντας ακόμα και ένα σταθερό liquid lipstick. Soft pink, 90’sbrown και dark plum είναι μερικές μόνο από τις αποχρώσεις εντός των οποίων κινείται το φθινοπωρινό μονοχρωματικό μακιγιάζ, ενώ οι εντάσεις και το βάθος μπορεί να διαφέρουν, δημιουργώντας άκρως εντυπωσιακά looks. Δείτε παρακάτω πέντε υπέροχους τρόπους για να υιοθετήσετε το trend.

Get inspired!

90's plum

4-ZbPgu.jpg
Image source: @nikki_makeup

Η χαρακτηριστική frost σκιά των 90’s στο κινητό βλέφαρο, σε συνδυασμό με το απόλυτο φθινοπωρινό nude lipstick με μοβ υποτόνους είναι τα βασικά στοιχεία του συγκεκριμένου look. Ιδανικό για βραδινές glam εμφανίσεις, δημιουργήστε το, σβήνοντας στην κόγχη του ματιού καφέ nude σκιές και απλώνοντας μία shiny frost σκιά στο κινητό βλέφαρο. Χρησιμοποιήστε για ρουζ το σταθερό κραγιόν που επιλέξατε και για τα χείλη σας και μην παραλείψετε τις εντυπωσιακές, έντονες βλεφαρίδες και το eyeliner για το extra glam στοιχείο της εμφάνισής σας.

Peachy

1-bYnAK.jpg
Image source: @ortalelimeleh1

Το peachy nude είναι ιδανικό για εσάς που επιθυμείτε ένα fresh look. Χρησιμοποιήστε στην κόγχη των ματιών το ροδακινί ρουζ που θα απλώσετε και στα μήλα και ολοκληρώστε με ένα λαμπερό lip gloss στην ίδια απόχρωση. Επενδύστε στο glow skin, απλώνοντας ένα λαμπερό foundation και απαλό highlighter στα σημεία που πέφτει το φως, ενώ για πιο έντονο αποτέλεσμα τοποθετήστε μαύρο ή καφέ eyeliner. 

Dusty pink

2-91B5P.jpg
Image source: @hindash

Για ένα πολύ φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα οι ροζ αποχρώσεις είναι ιδανικές, ενώ το look μπορεί να γίνει έντονο ή soft ανάλογα με τις διαβαθμίσεις. Η ιδανική για την εποχή επιλογή είναι το pink nude με καφέ υποτόνο, καθώς δένει πιο αρμονικά με τη σταρένια επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι. Μπορεί να φορεθεί με matte lipstick και ένταση στη γραμμή των βλεφαρίδων ή με pinky lip gloss και φυσικά φρύδια για model off duty look.

90's dark brown

3-cqreu.jpg
Image source: @jastookes

Το άκρως εντυπωσιακό, χαρακτηριστικό μακιγιάζ των 90’s έχει την τιμητική του αυτή τη σεζόν, με τις παραλλαγές του να κυμαίνονται κυρίως σε smokey eyes και eyeliner. Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου look δεν είναι άλλο από το έντονο, dark brown περίγραμμα στα χείλη, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το nude lipstick που συνδυάζεται συνήθως. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ένταση και αντίθεση που επιθυμείτε, ενώ είναι απαραίτητο να δώσετε βάση στις έντονες βλεφαρίδες και ένα ρουζ με καφέ υποτόνους.

Extra tip: Περάστε το bronzer ή το blush σας πάνω από τα μήλα και προς τα σβησίματα της σκιάς των ματιών σας για ένα αρμονικά ολοκληρωμένο look.

Soft nude

78917c7e6e6c519627a979afe08f841c.jpg

Για ένα καθημερινό soft nude makeup οι αποχρώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι πολλές, όμως στην περίπτωση που είστε αρκετά ανοιχτόχρωμες μπορείτε να προτιμήσετε τους rose υποτόνους, ενώ οι πιο σταρένιες τους καφέ ή δαμασκηνί.

Δείτε στο video τον master του monochrome makeup και αγαπημένο makeup artist πολλών celebrities, Patrick Ta, να δημιουργεί ένα απαλό nude μακιγιάζ πάνω στην πανέμορφη Miranda Kerr και πάρτε έμπνευση για τα φθινοπωρινά σας looks.