fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY PEOPLE

Καθαρισμός προσώπου και σώματος: Μια δερματολόγος απάντησε τις 9 πιο συχνές απορίες μας

Ανακαλύψτε αν κάνετε σωστά όλα τα απαραίτητα βήματα


Καθαρισμός προσώπου και σώματος: Μια δερματολόγος απάντησε τις 9 πιο συχνές απορίες μας

Υπάρχουν μερικές ρουτίνες -όπως αυτή του καθαρισμού- που λόγω της συχνότητας τους ποτέ δεν προσέχουμε. Ωστόσο, οι δερματολόγοι επιμένουν να επαναλαμβάνουν πως η σημασία του είναι απόλυτα κρίσιμη στη συνολική ρουτίνα περιποίησης του προσώπου αλλά και του σώματος. Έτσι, ακόμη και αν όλα τα skincare steps τελειοποιηθούν δε μπορούν να είναι αποτελεσματικά αν το πρώτο βήμα δε γίνει με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Με αφορμή, λοιπόν, τα αγαπημένα μας προϊόντα της CeraVe, που καλύπτουν κάθε ανάγκη του προσώπου και είναι δερματολογικά ελεγμένα, επικοινωνήσαμε με τη Δερματολόγο & Αφροδισιολόγο Δρ. Αριστέα Γιακούμπ η οποία μας έλυσε τις πιο συχνές απορίες και απλοποίησε αυτή τη ρουτίνα που όλες, καθημερινά, επαναλαμβάνουμε. 

mg-5293-best-face-cleansing-oils-homepage-1280x720.jpg

1. Πως ξεκινάει μια ιδανική ρουτίνα περιποίησης το πρωί και το βράδυ;

Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης ξεκινάει με το σωστό καθαρισμό. Όταν μια επιδερμίδα είναι σωστά προετοιμασμένη μπορεί να δεχθεί καλύτερα την καλλυντική φροντίδα που ακολουθεί μετά τον καθαρισμό της.

    2. Θα πρέπει σε ξηρή επιδερμίδα να γίνεται δύο φορές ημέρα καθαρισμός; 

    Μια ξηρή επιδερμίδα συστήνουμε να μην καθαρίζεται δύο φορές την ημέρα. Αυτό μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερη διαταραχή του επιδερμιδικού φραγμού και βλάβες της επιδερμίδας. Μια φορά ημερησίως και με ειδικά ενυδατικά προϊόντα είναι αρκετή για να απομακρύνουμε τους ρύπους της ημέρας.

      3. Πως επιλέγετε τα σωστά καθαριστικά ανάλογα με την επιδερμίδα;

      Αρχικά θα πρέπει να γίνει εκτίμηση κάθε τύπου επιδερμίδας από τον δερματολόγο και ακολούθως να προταθεί το κατάλληλο καθαριστικό. Σαν γενική αρχή συστήνουμε προϊόντα με pH σε ισορροπία με το pH του δέρματος, τα οποία συμβάλλουν στην προστασία του δερματικού φραγμού.

       Skin barrier on

      Skin barrier on

      Hydrating Cleanser, CeraVe

      SEE MORE
       Gel Moussant

      Gel Moussant

      Foaming Cleanser, CeraVe

      SEE MORE
       2 in 1

      2 in 1

      Hydrating Cream to Foam Cleanser, CeraVe

      SEE MORE

      4. Πώς διασφαλίζετε ότι τα προϊόντα που προτείνετε είναι ενημερωμένα συγκριτικά με τα πρότυπα του κλάδου;

      Πάντα επιλέγουμε προϊόντα φαρμακείου που είναι δερματολογικά ελεγμένα. Εμείς σαν δερματολόγοι φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε με επίσημα στοιχεία και έρευνες για κάθε νέο προϊόν που κυκλοφορεί, είτε μέσω εξειδικευμένου προσωπικού της κάθε εταιρείας, είτε μέσω σεμιναρίων. Επίσης συγκρίνουμε τα συστατικά του κάθε προϊόντος και επιλέγουμε το κατάλληλο δυνατό για την κάθε επιδερμίδα.

        5. Μπορεί το καθαριστικό προσώπου να αφαιρέσει το makeup;

        Σαν πρώτη επιλογή συστήνουμε ντεμακιγιάζ προσώπου, είτε με γαλακτώματα είτε με micellar water, έπειτα να ακολουθεί ο σαπωνισμός. Παρόλα αυτά υπάρχουν, αν και λίγα, εξειδικευμένα καθαριστικά τα οποία αφαιρούν το μακιγιάζ αποτελεσματικά.

        best-double-cleansing-duos-hero-scd-091521.jpg

        6. Ποια είναι η σημασία της θερμοκρασίας του νερού κατά την ώρα του καθαρισμού;

        Η σωστή θερμοκρασία νερού είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγιής επιδερμίδας. Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό (35-40 βαθμών Κελσίου) για τον καθαρισμό σε πρόσωπο και σώμα. Το καυτό νερό βλάπτει και αφυδατώνει την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να νιώθουμε το δέρμα μας ξηρό και θαμπό.

        7. Θα συστήνατε κάποιες ειδικές κινήσεις που μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα για την επιδερμίδα;

        Ο καθαρισμός του σώματος συστήνουμε να γίνεται με τα χέρια και με απαλές κινήσεις. Θα πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση σκληρών σφουγγαριών. Ο καθαρισμός του προσώπου ιδανικά να γίνεται με ήπιες κυκλικές ανοδικές κινήσεις.

          8. Υπάρχει κάποιος ιδανικός τρόπος να στεγνώσει το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό;

          Η χρήση καθαρής πετσέτας σε συνδιασμό με ταμποναριστές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο είναι ο ιδανικός τρόπος για να στεγνώσει καλά η επιδερμίδα μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουμε βίαιες και τραυματικές κινήσεις που ως αποτέλεσμα θα έχουν τον ερεθισμό του δέρματος.

            9. Ποιο είναι το επόμενο προϊόν που μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο μετά τον καθαρισμό;

            Αυτό εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας. Για παράδειγμα σε λιπαρά, με τάση ακμής δέρματα, καλό θα ήταν να εφαρμόζουμε μια στυπτική λοσιόν, αφού έχουμε καθαρίσει το πρόσωπο και έχουμε στεγνώσει πολύ καλά και έπειτα να χρησιμοποιούμε σμηγματορυθμιστίκες ενυδατικές κρέμες. Σε μεικτά-κανονικά δέρματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σέρουμ ή μια λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα. Ενώ μια ξηρή επιδερμίδα που έχει μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση, μπορεί αρχικά να μπει ένα σέρουμ υαλουρονικού και μετά μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα. Ποτέ να μην παραλείπουμε το αντηλιακό μας.