fbpixel

Search icon
Search
5 φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από πρησμένα μάτια
FACE & BODY

5 φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από πρησμένα μάτια

Πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους με τις πιο απλές τεχνικές


Ένας από τους συχνότερους skincare προβληματισμούς είναι το πρήξιμο και οι σακούλες που δημιουργούνται κάτω από τα μάτια και πέρα από το κουρασμένο βλέμμα που δύσκολα καλύπτει εντελώς το concealer μας, η ενόχληση που δημιουργεί το πρήξιμο μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητα. Τα puffy eyes μπορούν να οφείλονται σε πολλές αιτίες, όπως: έλλειψη σωστού ύπνου, hangover, μη επαρκής πρόσληψη νερού, τα γονίδια, η διατροφή πτωχή σε θρεπτικά συστατικά και, τέλος, η φυσική διαδικασία της γήρανσης του δέρματος είναι σημαντικοί παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την κατάσταση της επιδερμίδας και έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα στην περιοχή των ματιών, η οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και λεπτή. Για τους παραπάνω λόγους, η περιοχή κάτω από τα μάτια έχει ανάγκη από λεπτό χειρισμό με απαλές κινήσεις, ωστόσο, υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις στο πρόβλημα, οι οποίες υπόσχονται πιο υγιή όψη και ανάλαφρο βλέμμα.

«Ξυπνήστε» το κουρασμένο βλέμμα σας με τους παρακάτω φυσικούς και απλούς τρόπους!

First things first: Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

pexels-charlotte-may-5946618-8vd0j.jpg

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των skincare lovers σίγουρα θα γνωρίζετε πως το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να αποκτήσει την πολυπόθητη φυσική λάμψη και λεία όψη, αλλά και να βοηθήσετε τα αγαπημένα σας skincare προϊόντα να αποδώσουν τα μέγιστα αποτελέσματα είναι η σωστή και επαρκής ενυδάτωση εκ των έσω. Η κατανάλωση 2 λίτρων νερού ανά ημέρα συστήνεται συνεχώς από τους ειδικούς καθώς είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Όσον αφορά στο πρόβλημα του πρηξίματος των ματιών, η ενυδάτωση κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπισή του, διότι η αφυδάτωση προκαλεί κατακράτηση υγρών στο σώμα και κατ’ επέκταση προκαλεί πρήξιμο στα μάτια.

A good night’s sleep

1-9t524-1.jpeg

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι 8-10 ώρες ύπνου το βράδυ είναι απαραίτητες τόσο για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και για τη γενικότερη υγεία μας, όσο και για την απαλλαγή από τις σακούλες, τους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Για ένα μεγαλύτερο boost, προσπαθήστε να κρατήσετε το κεφάλι σας ελαφρώς ανασηκωμένο με τη βοήθεια ενός έξτρα μαξιλαριού, καθώς η τεχνική αυτή βοηθάει στην πιο αποτελεσματική απομάκρυνση των υγρών από το πρόσωπο λόγω της βαρύτητας που αυξάνεται.

Κρυοθεραπεία

33ddedef34798e5b13689edc5453bde4.jpg

Τα οφέλη της κρυοθεραπείας είναι γνωστά εδώ και αρκετά χρόνια και συστήνεται συχνά από τους δερματολόγους καθώς έχει την ιδιότητα να συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και κατ’ επέκταση να μειώνει τη φλεγμονή και το πρήξιμο. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας κουτάλια, τα οποία έχετε καθαρίσει και τοποθετήσει αποβραδίς στο ψυγείο. Πιέστε τα ελαφρώς κάτω από τα μάτια από την πίσω μεριά τους τα πρωινά που ξυπνάτε με λίγο παραπάνω πρησμένα μάτια και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Σε άλλη περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και αγγούρι, το οποίο περιέχει ασκορβικό οξύ (Βιταμίνη C), αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή τα οποία έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες.

DIY Eye Patches

pexels-milad-farhani-13020891.jpg

Πέρα από tea bags που μπορείτε να τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια και αποτελεί μία αρκετά δημοφιλή μέθοδο, μπορείτε να φτιάξετε από το μηδέν τα δικά σας eye patches που θα ξεκουράσουν το βλέμμα. Ο τρόπος είναι πολύ απλός: αφού κόψετε δίσκους ντεμακιγιάζ σε σχήμα patches, τοποθετήστε τους μέσα σε βρασμένο τσάι που περιέχει καφεΐνη και αφήστε τους έως ότου απορροφήσουν το υγρό. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε αεροστεγή συσκευασία στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ημέρα και χρησιμοποιήστε τα όποτε τα χρειαστείτε για ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα. Η καφεΐνη είναι γνωστή για την ιδιότητά της να συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία, ενώ σε συνδυασμό με την κρύα αίσθηση των patches το πρήξιμο θα αποτελεί πλέον παρελθόν.

Tapping massage

shutterstock-648097663.jpg

Ο τρόπος που εφαρμόζετε την κρέμα ματιών σας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην όψη τους, καθώς το άπλωμα της κρέμας μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία πρηξίματος αν δεν γίνεται με μικρές tapping κινήσεις. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε κρύο τζελ αλόης που διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με απαλές tapping κινήσεις του παράμεσου δακτύλου σας για καλύτερη λεμφική παροχέτευση και αποχαιρετίστε τα puffy eyes!