fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Dos & Don’ts: Πώς να εφαρμόσετε σωστά το ρουζ για τέλειο αποτέλεσμα

Και 12 blushes για να ζωντανέψετε το δέρμα σας


Dos & Don’ts: Πώς να εφαρμόσετε σωστά το ρουζ για τέλειο αποτέλεσμα

Με τα χρόνια, συνειδητοποιήσαμε ότι το να μάθεις πώς να εφαρμόζεις το ρουζ είναι δύσκολο. Ενώ κάποιοι μπορεί να το τοποθετούν απλά χωρίς περαιτέρω σκέψη -και μπορούν να το κάνουν μάλλον επιδέξια- άλλοι μπορεί να καταλήξουν σαν να πρόκειται να παίξουν κάποιο act. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε ξέρετε σίγουρα πως υπάρχουν πολλοί λόγοι να φοράτε αυτό το blush, και σε αυτούς ίσως ανήκουν και όλα τα προϊόντα που συγκεντρώσαμε παρακάτω. Το ρουζ είναι αυτό που δίνει στο δέρμα σας λάμψη, ακόμα και όταν αισθάνεστε πως τίποτα δεν μπορεί να επαναφέρει την καλοκαιρινή σας λάμψη και αυτό το αμυδρό χρώμα της πρώτης έκθεσης στον ήλιο.

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά ακόμη και το καλύτερο ρουζ της αγοράς θα φαίνεται αταίριαστο αν εφαρμοστεί με το λάθος τρόπο. Γι' αυτό και τα ποιοτικά πινέλα μακιγιάζ -συμπεριλαμβανομένων των πινέλων για ρουζ- αξίζουν να επενδύσετε. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του μακιγιάζ που φαίνεται κηλιδωτό σε σχέση με μια φυσική εμφάνιση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η αγορά έχει πλημμυρίσει από επιλογές, πολλές από τις οποίες δεν είναι απαραιτήτως οι καλύτερες.

eye-blush.jpg

Βήμα πρώτο: Εφαρμόστε πρώτα όλο το άλλο μακιγιάζ σας

Αυτό είναι ένα από τα τελευταία βήματα, ακόμη και πιο μετά από την εφαρμογή του κραγιόν καθώς βάση του τελικού αποτελέσματος θα επιλέξετε το χρώμα που ταιριάζει απόλυτα. Αν και πιστεύετε πως μια απλή ροζ επιλογή θα κάνει τη δουλειά, η αλήθεια είναι πως κάθε makeup απαιτεί διαφορετικές εναλλακτικές. 

Βήμα δεύτερο: Επιλέξτε το χρώμα σας

Προσδιορίστε εάν θέλετε μια ροδακινί γυαλάδα, ένα ποπ ροζ ή ένα εκλεπτυσμένο μπλε-κόκκινο. Η makeup artist Katey Denno, η οποία συνεργάζεται με τους Amanda Seyfried, την Isla Fisher, τη Mindy Kaling και άλλους, λέει ότι όταν βρίσκετε τη σωστή απόχρωση ρουζ για τον τόνο της επιδερμίδας σας, «ο στόχος είναι να επιλέξετε μια απόχρωση που ταιριάζει με το χρώμα των μάγουλων σας όταν έχετε ένα φυσικό blush». Πώς λοιπόν επιλέγετε σωστά; Εάν είστε πραγματικά χλωμή, θέλετε ένα δροσερό ροζ. Οι χροιές των ενδιάμεσων δερμάτων θέλουν απόχρωση βερίκοκου. Και για πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες, ένα ρουζ με σούπερ χρωματισμό είναι ο "δρόμος" προς την επιτυχία.

 Golden glow

Golden glow

Glow Time™ Blush Stick Aura, Jane Iredale

BUY ME
 Sand Pink

Sand Pink

Blush, Bobbi Brown

BUY ME
 Kiss me

Kiss me

Pure Color Envy Blush, Estee Lauder, Hondos Center

BUY ME
 Make it pop

Make it pop

Blush Subtil, Lancome, Hondos Center

BUY ME
 601 Hologlam

601 Hologlam

Rouge Blush Limited Edition, Dior, Attica

BUY ME
 Brazen Rose

Brazen Rose

Shade and Illuminate Blush, Tom Ford, Attica

BUY ME

Δεν πρέπει να φοβάστε να κάνετε και blend στις αποχρώσεις αν χρειαστεί. Μερικές φορές μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμη και ελάχιστο highlighter για διακριτική λάμψη χωρίς έντονο αποτέλεσμα. 

Βήμα τρίτο: Απλώστε στα μήλα με κυκλικές κινήσεις

Ξεκινήστε στροβιλίζοντας ένα χνουδωτό πινέλο στην απόχρωση της επιλογής της, σκουπίζοντας το περιττό προϊόν στο χέρι της. Κάντε την αγαπημένη κίνηση και χαμογελάστε για να δείτε που ακριβώς βρίσκεται το σημείο που θα πρέπει να τοποθετήσετε το προϊόν, δηλαδή τα μήλα των μάγουλων σας. Εφαρμόστε με κινήσεις προς τα έξω, με μια ροή αντί για μπρος-πίσω έντονες κινήσεις. Στη συνέχεια, αλλάξτε σε κυκλικές κινήσεις για να αναμίξετε ότι τοποθετήσατε. Ακριβώς επειδή δεν γίνεται απόλυτα διακριτό το τελικό αποτέλεσμα, είναι πολύ εύκολο είτε να τοποθετήσετε λίγο, είτε να βάλετε υπερβολικό προϊόν. 

blush.jpg

Βήμα τέταρτο: Ανακατέψτε τις άκρες με ένα φρέσκο, καθαρό πινέλο μακιγιάζ 

Αν νιώθετε ότι το χρώμα δεν αναμειγνύεται καλά, η συμβουλή είναι να πάρετε ένα μικρό πινέλο μακιγιάζ χωρίς προϊόν πάνω του και να περιηγηθείτε στις άκρες. Βοηθά στην ανάμειξή του προϊόντος για να φαίνεται απολύτως απρόσκοπτο το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά, όλα αυτά τα βήματα είναι διαφορετικά αν πρόκειται για stick. Εκεί μπορείτε απλώς να κάνετε blend με ένα σφουγγαράκι ή ακόμη και με τις άκρες των δαχτύλων σας. 

 Velvet touch

Velvet touch

Neo Nude A-Lines, Armani, Attica

BUY ME
 Brisk pink

Brisk pink

Fruit Explosion Juicy Blush, Kiko Milano

BUY ME
 Rose Dore

Rose Dore

Toleriane Teint Blush, La Roche Posay, Vita4You

BUY ME
 Trio power

Trio power

Blush Trio, Anastasia Beverly Hills, Sephora

BUY ME
 Exotic touch

Exotic touch

Chachatint Cheek & Lip Stain, Benefit Cosmetics, Sephora

BUY ME
 One drop

One drop

Liquid Blush, Nars, Sephora

BUY ME