fbpixel

Search icon
Search
Fall/Winter 2021-22: Οι high end τάσεις της σεζόν μέσα από τις πασαρέλες
TRENDS & CATWALKS

Fall/Winter 2021-22: Οι high end τάσεις της σεζόν μέσα από τις πασαρέλες

Όλα όσα θα μας απασχολήσουν τους επόμενους


Πριν από μερικούς μήνες, όλοι περιμέναμε να δούμε με ιδιαίτερη αγωνία τα shows των σχεδιαστών για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-22, όχι μόνο για τις τάσεις που θα παρουσίαζαν αλλά και για το γεγονός ότι κλήθηκαν να δημιουργήσουν συλλογές κάτω από πρωτόγνωρες παγκόσμιες συνθήκες και να παρουσιάσουν κομμάτια και σύνολα για ένα αβέβαιο μέλλον. Τελικά, το αποτέλεσμα ήταν όλα όσα είχαμε την ανάγκη να δούμε και να βιώσουμε. Οι διάσημοι creative directors, ήταν σα να είχαν συνεννοηθεί για να μας χαρίσουν απλόχερα την ελπίδα ότι όλα θα γίνουν όπως πριν και ακόμα καλύτερα. Glam designs, χρώματα, εντυπωσιακά σχέδια, μαξιμαλισμός και κομμάτια για τη travel bag μας -με κοινό παρονομαστή πάντοτε την comfort essence που μας δίδαξε η καραντίνα- ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν και που δε θα μπορούμε να αποχωριστούμε τους επόμενους μήνες.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε αναλυτικά της top τάσεις για την Fall/Winter 2021-22 season!

Full of glam

f4d06906d37e05472ae65102c270aa20-3707.jpg
Carolina Herrera

Η λάμψη είναι παντού. Οι πούλιες κέρδισαν και πάλι μία πολύ σημαντική θέση στην κατηγορία των τάσεων για την επόμενη σεζόν. Και το πιο ωραίο; Ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις. Δε χρειάζεται να τις επιλέξετε μόνο για τις βραδινές σας εμφανίσεις, αλλά μπορείτε ακόμα και για τα πρωινά στο γραφείο, πάντοτε με το κατάλληλο styling. Πάρα πολλοί σχεδιαστές, ανάμεσα τους οι Loewe, Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Carolina Herrera, Prada, Valentino, Givenchy τις επέλεξαν ως βασικό στοιχείο της συλλογής τους.

T for tailoring

look-6.jpg
Etro

Έπειτα από μήνες με φόρμες και loungewear items, το tailoring μπαίνει δυναμικά στο «παιχνίδι» και εμείς το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Οι loose γραμμές είναι ο αρχηγός σ΄αυτήν τη διαδικασία. Οι συνδυασμοί πολλοί κι όσα πιο πολλά κομμάτια το ένα πάνω από το άλλο τόσο το καλύτερο. Σακάκια πάνω από γιλέκα, γιλέκα πάνω από πουκάμισα και πουκάμισα που κρύβουν ζιβάγκο. Κι όλα αυτά; Τοποθετημένα πάνω από φαρδιά statement pants.

Knitted up

13f163af5e0d8ddcbe7b4da5a30e2c5f-3611.jpg
Chloé

Τα πλεκτά φορέματα αποτέλεσαν ένα last minute trend του περσινού φθινοπώρου αλλά η ανταπόκριση που δέχθηκαν ήταν σα να βρίσκονταν στο προσκήνιο από πάντα. Φυσικά αυτή η δυναμική δε θα μπορούσε να σβήσει τόσο εύκολα και έτσι, η επόμενη σεζόν φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενη στα συγκεκριμένα σχέδια. Plus, τα knitted items θα έχουν στο σύνολό τους έντονη παρουσία, από tops μέχρι co-ords και φούστες.

Colourful vibes

a-look-from-dolce-gabbanas-fall-2021-collection-photo-credit-dolce-gabbana-scaled.jpg
Dolce & Gabbana

Ό,τι και να πούμε για τα χρώματα έχει ειπωθεί αλλά τίποτα δεν είναι αρκετό. Η επιρροή που ασκούν στην ψυχολογία και τη διάθεσή μας είναι τεράστια και εμείς το χρειαζόμαστε αρκετά. Ανέκαθεν τα χρώματα κατείχαν μία σημαντική θέση σε όλες τις εποχές, αλλά το διαφορετικό που συμβαίνει φέτος είναι η επιλογή των αποχρώσεων κι η έντασή τους. Το λιλά, το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε, το πορτοκαλί και το ροζ είναι μερικά που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε το χειμώνα. Do it all the way!

Faux fur

6038976ea31024adbdb6b3a0.png
Prada


Ενώ ακούμε πολύ συχνά ότι οι περισσότεροι σχεδιαστές έχουν αποφασίσει να αποσύρουν τις αληθινές γούνες από τις συλλογές τους, πρόκειται για ένα κομμάτι, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη χειμερινή περίοδο. Γι’ αυτό αποφάσισαν να τις αντικαταστήσουν με οικολογικά υφάσματα και να παρουσιάσουν maximal outwears κάνοντας τες να μοιάζουν πιο αληθινές από ποτέ.

Après-Ski

00001-miu-miu-fall-21-rtw.jpg
Miu Miu

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το καταπληκτικό show της Miu Miu στις πλαγιές της Cortina d'Ampezzo στην επαρχία του Belluno, το οποίο ήταν μία ωδή στο après-ski; Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως τους creative directors δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν θα πάτε για σκι ή όχι. Κι αυτό γιατί μπορεί να φορέσετε τα puffer jackets, τα καπιτονέ παντελόνια, τις χοντρές ζακέτες ακαι τα flat hats στην κυριολεξία παντού. Κι αν δεν μας πιστεύετε… Be my guest!

The return of minis


10348100.jpg
Versace


Ήταν αναμενόμενο πως το σχέδιο που «μεσουρανούσε» τις δεκαετίες των ‘60s & ‘70s θα επέστρεφε και φέτος είναι ακριβώς αυτή η χρόνια. Το συγκεκριμένο μήκος θα το συναντήσουμε και σε φορέματα για όλες τις ώρες της ημέρας. Χαρίστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να βγάλει προς τα έξω τη sophisticated sexy πλευρά του και να μαγνητίσει τα βλέμματα.

LBD obsession

look-5-width-3000.jpg
Dior

Φυσικά κι ένα από τα πιο διαχρονικά σχέδια όλων των εποχών δε μπορεί να λείπει από καμία σεζόν και καμία συλλογή. Για τον φετινό χειμώνα εμφανίζεται πιο ανανεωμένο από ποτέ με την mini και άκρως fitted εκδοχή του να είναι αυτή που κρατάει τα ηνία.

The empire of suits

givenchy-collection-automne-hiver-fall-winter-2021-2022-paris-fashion-week-matthew-williams-numero-magazine-59.jpg
Givenchy

Έχοντας κατακτήσει μία σημαντική θέση τόσο στην καρδιά όσο και στη γκαρνταρόμπας μας, τα κοστούμια παρουσιάζονται σε πλήθος παραλλαγών. Η φετινή χρόνια θέλει τα σακάκια να αντικαθίστανται από suit coats και να γίνονται μέρος των πιο ανατρεπτικών και fashionable εμφανίσεων.

Κεντρική Φωτογραφία: Louis Vuitton