fbpixel

Search icon
Search
Fall Μode On: Oι must-visit φθινοπωρινοί προορισμοί για τους λάτρεις της φύσης
TRAVEL

Fall Μode On: Oι must-visit φθινοπωρινοί προορισμοί για τους λάτρεις της φύσης

Ετοιμάστε την travel-bag σας κι απολαύστε μία σύντομη εξόρμηση


Αν υπάρχει μία εποχή που μοιάζει κατάλληλη για σύντομες αποδράσεις, αυτή είναι αναμφίβολα το φθινόπωρο. Η θερμοκρασία -τις περισσότερες φορές- κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, τα vibes είναι πολύ διαφορετικά και όλα γύρω μας μοιάζουν να αποκτούν πολύ ιδιαίτερα χρώματα κι αρώματα. Ειδικά για τους λάτρεις της φύσης, η περίοδος αυτή είναι ιδανική για short-trips και το καλό είναι πως η Ελλάδα, διαθέτει πολλούς, πανέμορφους προορισμούς.

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τα must-visit places, που προσφέρονται για αναζωογονητικές αποδράσεις για τους nature-lovers

Απολαύστε την απόδρασή σας!

Αρναία

shutterstock-2176479179.jpg

Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Χολομώντα και φτάνοντας σε αυτήν, συναντά κανείς ένα τοπίο γεμάτο με καταπράσινα δάση και πλούσια βλάστηση. Η Αρναία έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε must-visit προορισμό, για όσους θέλουν να γνωρίσουν τη διαφορετική πλευρά της Χαλκιδικής και γενικότερα, καταφθάνουν σε αυτήν visitors από κάθε γωνιά της Β. Ελλάδας -κι όχι μόνο- που αποζητούν μία απόδραση σε ένα ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον. Τα στενά σοκάκια και τα λιθόστρωτα στενάκια αποτελούν σήμα κατατεθέν της, όπως και το γεγονός ότι σε οποιοδήποτε σημείο της κι αν βρεθεί κανείς, η θέα είναι απλά μαγική! Η Αρναία -λοιπόν- δε θεωρείται τυχαία must-visit προορισμός για τους φυσιολάτρεις. Η πλούσια βλάστηση και το απέραντο πράσινο χαρακτηρίζουν αυτόν τον τόπο και σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά σπίτια και τα αναπαλαιωμένα κτίρια της αυθεντικής, μακεδονικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, δώστε της μία ευκαιρία και σίγουρα, θα αναπτύξετε μία ιδιαίτερη σχέση μαζί της.

Παγγαίο

shutterstock-449444710.jpg

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι το έχουν συνδέσει με τον χειμώνα, ωστόσο, όσοι γνωρίζουν την πραγματική, την αυθεντική ομορφιά του, παραδέχονται πως το Παγγαίο είναι πιο όμορφο από ποτέ το φθινόπωρο. Τα super-γραφικά χωριουδάκια του, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση, τις παραδοσιακές γεύσεις και την περιπέτεια, ενώ must-visit είναι -φυσικά- οι παραδοσιακοί οικισμοί με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά κάστρα. Το Παγγαίο αποκτά πολύ ιδιαίτερα χρώματα αυτή την εποχή, με τις αποχρώσεις του κίτρινου, του πράσινου και του πορτοκαλί να εναλλάσσονται με τον πιο αρμονικό, αλλά και αναπάντεχο τρόπο κι έχει να προσφέρει πολλές διαφορετικές εικόνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά σας.

Καστοριά

shutterstock-1176828211.jpg

Η Καστοριά με την εντυπωσιακή της λίμνη, που αντανακλά το φως του ήλιου και τα μαγευτικά τοπία, είναι ένας ακόμη must-visit προορισμός για το φθινόπωρο, που δε θα πρέπει να λείπει από την go to λίστα, ειδικά όσων αγαπούν τη φύση. Μία βόλτα στα παραδοσιακά, καστοριανά καλντερίμια των παλιών συνοικιών Απόζαρι και Ντολτσό είναι το ιδανικό ξεκίνημα για μία χαλαρωτική ημέρα στην πόλη, με τα επιβλητικά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ένα γενικότερα παραδοσιακό φόντο, καθώς πρόκειται για μία πόλη που έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Φυσικά, πολύ ψηλά στη λίστα σας θα πρέπει να είναι μία επίσκεψη στη λίμνη, καθώς το τοπίο που θα συναντήσετε, φτάνοντας σε αυτήν, πραγματικά θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Μετέωρα

shutterstock-1422553625.jpg

Επιβλητικοί ψηλοί βράχοι, που προκαλούν δέος σε όποιον τους δει από κοντά. Ένα απίστευτο τοπίο σπάνιας ομορφιάς, που κόβει την ανάσα από την πρώτη -κιόλας- στιγμή. Τα Μετέωρα είναι ένας ακόμη μαγικός προορισμός για το φθινόπωρο κι όπως σημειώνουν όσοι γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, τώρα, αυτή την περίοδο, αποκτούν μία ιδιαίτερη αύρα και πολύ διαφορετικά χρώματα. Ακόμη κι οι καιρικές συνθήκες αποτελούν σύμμαχο για αυτούς που καταφθάνουν εκεί, καθώς μοιάζουν ιδανικές για περπάτημα κι εξερεύνηση, προκειμένου να θαυμάσουν οι visitors το μεγαλοπρεπές θέαμα. Must-visit είναι -φυσικά- και τα διάσημα μοναστήρια της ορθόδοξης εκκλησίας, που με τη θέα τους θα σας συγκλονίσουν καθώς μοιάζουν να είναι κρεμασμένα από τους βράχους. Πανέμορφες εικόνες, πανέμορφα τοπία, πανέμορφο μέρος!

Ιωάννινα

shutterstock-2070458915.jpg

Last but not least, από τη λίστα αυτή, δε θα μπορούσαν να λείπουν -φυσικά- τα μαγευτικά Ιωάννινα. Μία ακόμη πόλη με σπάνια ομορφιά και μία ξεχωριστή αύρα, μία ακόμη πόλη που αποτελεί σταθερά αγαπημένη επιλογή για τους φυσιολάτρεις, που την προτιμούν ειδικά αυτή την περίοδο. Η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι κτισμένη γύρω από την λίμνη Παμβώτιδα ή λίμνη των Ιωαννίνων και ξεχωρίζει για τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, τα πολλά αξιοθέατά της και τη γαστρονομία της. Τα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, τα μικρά σπιτάκια αλλά και το ξακουστό, Κάστρο, το οποίο την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποτέλεσε σημαντικό σημείο για όλη την Ελλάδα θα πρέπει να έχουν μία θέση στην must-visit list σας, ενώ το τοπίο που θα συναντήσετε φτάνοντας στο λίμνη, θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Μαγικοί προορισμοί και τοπία, που κόβουν την ανάσα!