fbpixel

Search icon
Search
Nature lovers: Οι πιο ονειρικοί καταρράκτες της Ελλάδας που πρέπει να βρίσκονται στην travel list σας
TRAVEL

Nature lovers: Οι πιο ονειρικοί καταρράκτες της Ελλάδας που πρέπει να βρίσκονται στην travel list σας

Μαγευτικά τοπία που θα σας κλέψουν την καρδιά


Μαγευτικά νησιά, αμέτρητοι summer προορισμοί, επιλογές για όλα τα γούστα. Η Ελλάδα είναι γνωστή για τους φυσικούς θησαυρούς της και κάθε καλοκαίρι, αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από κάθε πλευρά του πλανήτη. Είστε λάτρεις της φύσης και των εναλλακτικών προορισμών και ψάχνετε το ιδανικό μέρος για τις διακοπές σας; Η χώρα μας διαθέτει εντυπωσιακούς καταρράκτες, που προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα και περιμένουν να τους εξερευνήσετε, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντά την άγρια ομορφιά τους. Ετοιμάστε την travel bag σας κι επιλέξτε το ιδανικό μέρος για εσάς.

Φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα

Δημοσάρι, Λευκάδα 

1-KBrYm.jpg

Η Λευκάδα βρίσκεται στα Επτάνησα κι αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό κάθε καλοκαίρι. Είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία της, αλλά και τις παραμυθένιες παραλίες, με τα μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά, τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα ψιλά βότσαλα, ωστόσο, αποτελεί must προορισμό και για τους λάτρεις της φύσης και των water sports. Πόλο έλξης αποτελούν οι καταρράκτες του Δημοσάρι, που βρίσκονται μόλις 4 χιλιόμετρα από την θάλασσα, σε μία περιοχή που θυμίζει ηπειρωτική Ελλάδα και προσφέρονται για εξερεύνηση και πεζοπορία. Η βλάστηση είναι πυκνή και τα χρυσοκίτρινα χρώματα που παίρνουν τα φύλλα από τα πλατάνια σε συνδυασμό με τους επιβλητικούς βράχους που αστράφτουν, παραπέμπουν σε εικόνες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από μέρη του εξωτερικού.

Σκρα, Κιλκίς 

skrakiria1.jpg

Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί ιδανική επιλογή για τους nature lovers. Πολύ κοντά στην πόλη του Κιλκίς, συναντά κανείς μια λίμνη με σμαραγδένια νερά κι άκρως εντυπωσιακούς καταρράκτες, "βουτηγμένη" μέσα στο πράσινο, που λάμπει στο φως του ήλιου. Η λίμνη Σκρα ή αλλιώς "Γαλάζια λίμνη", αποτελεί πόλο έλξης ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κι όσοι την επισκέπτονται, έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα μοναδικό θέαμα και να γεμίσουν με εικόνες κι αναμνήσεις, που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Τα μικρά ρυάκια ενώνονται στην καταπράσινη πλαγιά του όρους Πάικου, σχηματίζοντας έναν εντυπωσιακό καταρράκτη και τα νερά πέφτουν ορμητικά στη Γαλάζια Λίμνη, που είναι γνωστή για τα απολιθωμένα πετρώματα που βρίσκονται στο βυθό της. Πρέπει να βρίσκεται στην must-visit list σας.

Φονιάς, Σαμοθράκη

fonias.jpg

Η Σαμοθράκη φημίζεται για τα φυσικά της τοπία και την πυκνή βλάστηση κι έχει συνδεθεί με τις βόλτες στη φύση και την απόλυτη χαλάρωση στα αμέτρητα ειδυλλιακά της τοπία. Συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα και διαθέτει εντυπωσιακές παραλίες, ενώ σήμα κατατεθέν της αποτελούν οι εντυπωσιακοί καταρράκτες, τα φαράγγια, οι βάθρες και τα μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία. Δε γίνεται να φύγετε από το νησί, αν δε βουτήξετε στις φημισμένες βάθρες, τις "φυσικές πισίνες" με τα κρυστάλλινα νερά. Το ρέμα του Φονιά, με υψηλότερο καταρράκτη του την Κλείδωση, ύψους 35 μέτρων, θεωρείται από τα ωραιότερα στην Ελλάδας και το θέαμα που θα αντικρίσετε φτάνοντας σε αυτό το σημείο, θα σας εντυπωσιάσει. Είναι προσβάσιμος μέσα από ένα μονοπάτι, ενώ το νησί έχει τουλάχιστον 100 βάθρες.

Kαταρράκτης της Νεράιδας, Κύθηρα

neraida.jpg

Είναι ένα νησί που κατά γενική ομολογία δε θυμίζει σε τίποτα κανένα άλλο στην Ελλάδα. Τα Κύθηρα, βρίσκονται στα νότια της Πελοποννήσου και ξεχωρίζουν για τις εντυπωσιακές παραλίες, τα υπέροχα φυσικά τοπία και τα εκλεκτά, τοπικά προϊόντα τους, αλλά και για τα τιρκουάζ νερά και την πυκνή βλάστηση με τους καταρράκτες και τις βάθρες. Πρόκειται για ένα νησί με τεράστια ιστορία και πραγματικά αξίζει να το επισκεφθείτε, για να θαυμάσετε από κοντά την απαράμιλλη ομορφιά του. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που τους αρέσει να εξερευνούν τη φύση, τότε πρέπει να βρεθείτε στον καταρράκτη της Νεράιδας, απλά χρειάζεται προσοχή γιατί η διαδρομή είναι λίγο επικίνδυνη. Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το φαράγγι του Τσάκωνα, που προσφέρεται για πεζοπορία, ξεκινώντας από την πλατεία των Μητάτων. Και σε αυτή την περίπτωση το μονοπάτι που θα διασχίσετε δε θα είναι πολύ εύκολο, αλλά το θέαμα που θα αντικρίσετε φτάνοντας θα σας αποζημιώσει.

Φαράγγι του Ρίχτη, Κρήτη

3-rG8oK.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και προσφέρει πολλές επιλογές για όσους την προτιμούν για τις διακοπές τους. Η Κρήτη είναι ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Διαθέτει μέρη για χαλάρωση, για διασκέδαση, για καλό φαγητό... Στα βόρεια του νησιού συναντά κανείς μεγάλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο και τα Χανιά, ενώ το νότιο τμήμα φημίζεται για τα πανέμορφα τοπία και τις υπέροχες παραλίες του. Είναι γνωστή για τις μαγευτικές παραλίες, τα ειδυλλιακά τοπία, τα καταγάλανα νερά αλλά και την εξαιρετική, κρητική κουζίνα, ωστόσο αποτελεί ιδανική επιλογή και για όσους αγαπούν να εξερευνούν τη φύση. Must-visit μέρος, αποτελεί το φαράγγι του Ρίχτη, που βρίσκεται στο νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά, ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, με τον εντυπωσιακό καταρράκτη ύψους 20 μέτρων. Το καταπράσινο τοπίο και τα αρωματικά φυτά δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που αξίζει να την απολαύσει κανείς από κοντά.

Επτά Πηγές, Ρόδος

lake.jpg

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων κι αποτελεί έναν κοσμοπολίτικο προορισμό με υπέροχα φυσικά τοπία. Η Ρόδος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό και ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά της τοπία και τις αμέτρητες παραλίες, ενώ προσφέρεται για δραστηριότητες στη φύση, καλό φαγητό και παραδοσιακές γεύσεις. Διαθέτει μικρά, γραφικά χωριά αλλά και πολλά σημεία γεμάτα πράσινο και πλούσια βλάστηση, που συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο. Ένα τέτοιο μαγικό μέρος, είναι οι Επτά Πηγές και το τούνελ που οδηγεί σε έναν μικρό παράδεισο, που βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου. Οι πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ποτάμι και τελικά καταλήγει σε μία λίμνη, μέσα από ένα εντυπωσιακό τούνελ που δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο.