fbpixel

Search icon
Search
Fall in love: Μήπως τελικά ερωτευόμαστε από ανάγκη;
SAINT VALENTINE

Fall in love: Μήπως τελικά ερωτευόμαστε από ανάγκη;

Μην επιλέγετε συντρόφους επειδή νιώθετε μοναξιά


'Eρωταςένα έντονο συναίσθημα που μας κρατάει ζωντανούς και μας υπενθυμίζει την σπουδαία σημασία του «μαζί». Και ποιος δεν θα ήθελε να ερωτευτεί ξανά και δυνατά από την αρχή; Ξαφνικά γύρω μας όλα ομορφαίνουν, νιώθουμε ασφαλείς και πιο ανανεωμένοι από ποτέ. Είναι μεγάλο «δώρο» να ξέρουμε πως έχουμε βρει τον άνθρωπό μας, αλλά κυρίως τα αισθήματά μας να ναι αμοιβαία.

Βέβαια, δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο ένας ή και οι δύο επιλέγουν να ερωτευθούν. Τότε, σίγουρα δε μιλάμε για ένα αληθινό πάθος, καθώς δεν γίνεται να προγραμματίσετε ποιος θα σας δημιουργήσει αυτό το συναίσθημα. Όταν ερωτευόμαστε γίνεται αυθόρμητα, σε μια χρονική περίοδο και σε ένα μέρος που δεν θα το πιστεύατε προηγουμένως. Σας μαγνήτισε το βλέμμα του, το χαμόγελό του, το άγγιγμα του...

267400819-648893116285271-5445294605709379742-n.jpg
Image source: @entre_dois

Όσο πλησιάζουμε και στην μεγαλύτερη ερωτική γιορτή, τον Άγιο Βαλεντίνο, τόσο υπάρχει η πλασματική ανάγκη από πολλούς να βρουν το άλλο τους μισό. Πολλοί έχουν επηρεαστεί από την τάση να προβάλλουν μια ιδεατή ζωή και θεωρούν πως οφείλουν να βρίσκονται συνεχώς σε μια σχέση, από το να δείχνουν πως κατέληξαν «μόνοι». Πως ξεκίνησε αυτό; Φυσικά από την κοινωνία. Η υιοθέτηση της αντίληψης πως η πραγματική ευτυχία έρχεται μέσα από έναν έρωτα. Αυτή η ψευδαίσθηση δημιούργησε άτομα ανασφαλή, με χαμηλή αυτοεκτίμηση, που φοβούνται να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα και να στηριχτούν στον εαυτό τους. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού προτιμάει να συμβιβάζεται από το να διαχειριστεί τη μοναξιά του, η οποία αν το σκεφτούμε είναι κι αυτή ένα στερεότυπο.

Μπορεί να είμαστε αδέσμευτοι εδώ και χρόνια, μπορεί να μην έχουμε ερωτευτεί ποτέ! Σε όποιο σημείο κι αν βρισκόμαστε, δεν θα πρέπει να θεωρούμε πως ως «ελεύθεροι» βιώνουμε τη μοναξιά. Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε την προσωπικότητά μας, τον κύκλο μας, τους στόχους μας. Αντιθέτως, μια πλασματική επαφή είναι αυτή που θα μας ασκήσει πίεση και θα αισθανόμαστε απομονωμένοι από τον κόσμο. Στο τέλος, τη συντροφικότητα μας την προσφέρει ο ιδανικός για εμάς σύντροφος, αυτός που θα γνωρίσουμε όταν θα είμαστε πραγματικά έτοιμες, ίσως έρθει σύντομα ή και όχι.

269593161-456972032682309-5239965815950244786-n.jpg
Image source: @camillecharriere

Για να μπορέσουμε, όμως, να εξελιχτούμε και πορευτούμε με αυτή την ιδέα, πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε με το εγώ μας. Δεν δύναται να δώσουμε αγάπη, εάν πρωτίστως δεν αγαπήσουμε αληθινά εμάς τους ίδιους. Όσο μας πολιορκεί η αβεβαιότητα, τόσο θα την αναζητάμε από τρίτους. Επομένως, ποια είναι τα στοιχεία αυτά, με τα οποία θα δουλέψουμε;

Δείτε τον εαυτό σας, όπως θα θέλατε να σας βλέπει αυτός που σας θαυμάζει γι’ αυτό που πραγματικά είστε!

Ερωτευτείτε

1-Kbv3b.jpg

Με το σώμα σας

Την κάθε ατελή τελειότητα, τις καμπύλες σας, τα «αδύναμα» σημεία σας, τις γωνίες σας. Εξερευνήστε το, είναι αυτό που θα σας χαρίσει την ηδονή, θα σας στηρίζει και μαζί του θα διασκεδάζετε, θα πληγώνεστε, θα χαίρεστε. Νιώστε άνετα μέσα στο ρούχο που εσείς θέλετε να σας αντιπροσωπεύει.

Με το μυαλό σας

Είναι αυτό που φιλοξενεί την ψυχολογική σας υπόσταση, στην οποία βασίζονται όλα τα συναισθήματα. Διευρύνετε τους ορίζοντές σας, εμπιστευτείτε τις σκέψεις σας, εστιάστε στην παραπάνω μάθηση και δείτε τις εμπειρίες σας ως μάθημα. Πιστέψτε σε εσάς για να μπορέσουν στη συνεχεία να το κάνουν και οι άλλοι. Άλλωστε ο έρωτας μας διεγείρει πρώτα νοητικά.

Γίνετε η καλύτερή σας φίλη

Στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα να θυμάστε πως εσείς θα σας προσφέρετε δύναμη. Να αντιληφθείτε πως μπορείτε να ελέγξετε μόνο τη δική σας συμπεριφορά, κανενός άλλου, καθώς είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και δεν εξαρτιόμαστε από άλλους.

Μάθετε να σέβεστε

Μια θεμελιώδη και βασική αρετή. Σε όλους τους ανθρώπους να εξασκείτε την εκτίμηση στις επιθυμίες τους. Έχουμε δικαίωμα να πούμε «ναι», κάποιοι «όχι» και τα δύο αποδεκτά, δεν ξεχνάμε το δικαίωμα του προσωπικού χώρου, της γνώμης, της λήψης αποφάσεων, κτλ. Δεν ανήκετε σε κανέναν και δεν σας ανήκει κανένας.

Αφού, λοιπόν, το δείτε ως μια ευκαιρία για αυτοβελτίωση, η οποία θα σας δώσει αυτό που αξίζετε, τότε είναι σίγουρο πως δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βιώσετε τον έρωτα στην καλύτερή του εκδοχή.