fbpixel

Search icon
Search
Τα self-improvement βιβλία που πρέπει να διαβάσετε το 2022
ARTS & CULTURE

Τα self-improvement βιβλία που πρέπει να διαβάσετε το 2022

Αλλάζοντας μια για πάντα τον τρόπο που σκέφτεστε


Ο ερχομός της νέα χρονιάς φέρνει μαζί του και καινούριες ευκαιρίες στην καθημερινότητά μας, ενώ αυτή φαντάζει ως η ιδανική ευκαιρία για να ανανεωθούμε in & out και να σκεφτούμε θετικά για όλα όσα βρίσκονται μπροστά μας. Στη διαδικασία αυτή, τα βιβλία αυτοβελτίωσης είναι ένας εύκολος και χαλαρωτικός τρόπος που θα σας κάνει να σκεφτείτε σχετικά με τον ίδιο σας τον εαυτό, αλλά και τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω σας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να κρατήσετε στα χέρια σας μέσα στο 2022 για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

Ο νόμος της επιτυχίας, Napoleon Hill

20200219104304-o-nomos-tis-epitychias.jpeg

Ένα βιβλίο που περιλαμβάνει τη μέθοδο για να βάλει κανείς τα θεμέλια της επιτυχίας. Για πολλούς, η επιτυχία έγκειται στο πώς προσαρμόζεις τον εαυτό σου στο ολοένα και αδιάκοπα εναλλασσόμενο περιβάλλον της ζωής, με πνεύμα αρμονίας και νηφαλιότητας. Η αρμονία βασίζεται στην κατανόηση των δυνάμεων που αποτελούν το περιβάλλον μας. Συνεπώς, η μέθοδος αυτή είναι στην πραγματικότητα ένας «οδικός χάρτης» που μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία, επειδή βοηθά τον μαθητή να ερμηνεύσει, να κατανοήσει και να εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο τις δυνάμεις του περιβάλλοντος της ζωής. Ο Νόμος της Επιτυχίας δεν είναι ένα απλό «βιβλίο αυτοβοήθειας». Αντιθέτως, αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο που βοηθά τον μαθητή της να φτάσει σε πρωτόφαντα επίπεδα επιτυχίας.

Το υπέρτατο μυστικό, Rhonda Byrne

20210611161435-to-ypertato-mystiko.jpeg

Η Rhonda Byrne 14 χρόνια μετά εκδοτικό φαινόμενο «Το Μυστικό» που ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα και κατάφερε να εμπνεύσει και να αλλάξει τη ζωή πάμπολλων αναγνωστών, φέρνει το «Το Υπέρτατο Μυστικό» που υπόσχεται να μας μεταφέρει πέρα από τον υλικό κόσμο, στο σύμπαν της πνευματικότητας και της σοφίας όπου τα πάντα είναι πιθανά. Ένα εμβληματικό ανάγνωσμα με εύκολες πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και βαθιές αποκαλύψεις που εξαλείφουν τον φόβο και την αβεβαιότητα, το άγχος και τον πόνο. Μέσω της γλαφυρής αναπαράστασης αποτυπώνεται η μεγαλύτερη ανακάλυψη της ανθρώπινης φύσης και η συγγραφέας μας δείχνει τον δρόμο για μια βαθιά ευτυχισμένη, ευλογημένη ζωή.

Καν’ το κι ας φοβάσαι, Dr. Susan Jeffers

20200219102549-kan-to-ki-as-fovasai.jpeg

Το βιβλίο της Dr. Susan Jeffers, «Καν’ το κι ας φοβάσαι», αποτελεί έναν μοναδικό έντυπο οδηγό που εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο πως θα καταφέρουμε να απελευθερωθούμε από το φόβο και τις αρνητικές σκέψεις που εμποδίζουν την ζωή μας να «ανθίσει», κάτι που έχουμε τρομερά ανάγκη σήμερα. Πέρα απ’ αυτό, η συγγραφέας προσπαθεί μέσα από παραδείγματα με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις και αυτό θα σε οδηγήσει στο κύριο σκοπό του βιβλίου, να καταλάβεις πως η ίδια η ζωή σου είναι ένα δώρο.

Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος, M Scott Peck

20211018154332-o-dromos-o-ligotero-taxidemenos-mia-nea-psychologia-gia-tin-agapi-gia-tis-paradosiakes-axies-kai-gia-tin-pneymatiki-anaptyxi.jpeg

Κανένα άλλο κείμενο δεν άλλαξε τόσο τη διανοητική και πνευματική ζωή μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων όσο αυτό το εκπληκτικό βιβλίο. Σε αυτό, ο Dr. Scott Peck, διάσημος ψυχίατρος και συγγραφέας, μας παρουσιάζει τη νέα «ψυχολογία της αγάπης»: έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τη ζωή, τον εαυτό μας και τους άλλους. Οι εμβριθείς ιδέες, τα ζωντανά παραδείγματα, οι συναρπαστικές ιστορίες και τα τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να βρούμε εσωτερική γαλήνη και φώτιση. Πορευόμενος μέσα στα δύσβατα μονοπάτια των ανθρώπινων ιδεών και σχέσεων, ο συγγραφέας ανοίγει για εμάς τον δρόμο προς την πνευματική ανάπτυξη, την εσωτερική ισορροπία –και τελικά προς μια ολοκληρωμένη και γεμάτη νόημα ζωή.

12 κανόνες για τη ζωή, Jordan B. Peterson

20210611165632-12-kanones-gia-ti-zoi.jpeg

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κλινικός ψυχολόγος Jordan B. Peterson έχει επηρεάσει τον σύγχρονο τρόπο κατανόησης της προσωπικότητας και έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους διανοούμενους της εποχής μας. Οι διαλέξεις του πραγματεύονται από τις ερωτικές σχέσεις και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών έως τη μυθολογία και τη Βίβλο, και τις έχουν παρακολουθήσει δεκάδες εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Σε μια εποχή με πρωτόγνωρες αλλαγές και τεράστια πολιτική και κοινωνική πόλωση, το ειλικρινές και αναζωογονητικό μήνυμά του για την αξία της ατομικής ευθύνης και τη σοφία του αρχαίου κόσμου έχει βρει παγκόσμια απήχηση. Σε αυτό το βιβλίο, που θεωρείται πλέον σταθμός για την προσωπική ανάπτυξη, παρουσιάζει 12 θεμελιώδεις και πρακτικούς κανόνες για το πως να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη νόημα - από το να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη πριν κατακρίνουμε τον οποιονδήποτε, έως το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με αυτό που ήμασταν χθες, και όχι με αυτό που είναι κάποιος άλλος σήμερα.

Η αλήθεια, Νικόλας Σμυρνάκης

010100069854.jpg

Ψάξε βρες, αποδέξου, έκφρασε την Αλήθεια μέσα σου. Μόνο τότε θα απελευθερωθείς από τη φυλακή της γνώμης των άλλων. Φαντάσου να ήξερες την απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα κερδίσω την αγάπη των άλλων;». Με ποιον τρόπο θα την αξιοποιούσες; Και πόσο μακριά θα έφτανες για μια τέτοια γνώση; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θέτει το συγκεκριμένο ανάγνωσμα του Νικόλα Σμυρνάκη, το οποίο βοηθά στο να ανακαλύψει ο καθένας μας το πραγματικό, αληθινό νόημα της ζωής, μέσα από απλά παραδείγματα βγαλμένα από την καθημερινότητα.