fbpixel

Search icon
Search
Τα σημάδια που μαρτυρούν το τέλος του έρωτα σε μια σχέση
PSYCHOLOGY

Τα σημάδια που μαρτυρούν το τέλος του έρωτα σε μια σχέση

Και δεν πρέπει να τα αγνοήσετε


Έρωτας... Ένα όμορφο συναίσθημα που μας χαρίζει έντονες στιγμές μαζί με το σύντροφό μας και μάς μαθαίνει μια διαφορετική πλευρά της ζωής. Όταν δημιουργούμε έναν δεσμό, συνήθως αισθανόμαστε πλήρεις και νιώθουμε ερωτική έλξη. Ωστόσο, συμβαίνει πάντα αυτό; Για καμία σχέση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα διατηρήσει το «για πάντα» και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ιδιαίτερα στις μακροχρόνιες, λόγω της οικειότητας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ατόμων, δε μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό το τέλος του έρωτα. Όταν ένας άνθρωπος μπει στη ζωή μας και γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, δημιουργεί συναισθήματα βαθιάς αγάπης. Εάν ανήκετε στην κατηγορία όσων επιθυμούν να ζουν με πάθος, τότε μην αφήσετε μια ρουτίνα να σας το περιορίσει.

1-kxs72.jpg

Όταν ο έρωτας αρχίζει να απουσιάζει, τότε εμφανίζονται στην επιφάνεια διάφορα σημάδια, που επηρεάζουν ολόκληρη τη συμπεριφορά. Το ζευγάρι παρουσιάζει αλλαγές στην επικοινωνία και στο σεξουαλικό τρόπος ζωής.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω πότε σε μια σχέση φαίνεται να εξασθενεί ο έρωτας.

Περνάτε σκόπιμα περισσότερο χρόνο χώρια

Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε πράγματα μαζί και αναζητάτε την «ελευθερία» σας. Επενδύετε σε άλλα άτομα, κρατώντας μακριά το σύντροφό σας και επιθυμείτε διαρκώς το χώρο σας.

Δεν νιώθετε την ίδια έλξη

Παλιότερα τον κοιτούσατε και «λιώνατε», τώρα αυτό το συνονθύλευμα συναισθημάτων έχει χαθεί. Σας αρέσει πιο πολύ να μιλάτε και να είστε ως φίλοι, από το να συμπεριφέρεστε ως ζευγάρι.

ab8699230b30a8b645793dc2c48f5d52.jpg

Δεν αγγίζεστε πια

Ο αυθορμητισμός είναι σήμα-κατατεθέν στον έρωτα, όπως ένα ξαφνικό φιλί, ένα χάιδεμα στο πρόσωπο του αγαπημένου σας, μια αγκαλιά μετά από πολλές ώρες δουλειάς. Η γλώσσα του σώματος εκφράζει απόλυτα τα συναισθήματά μας χωρίς να χρειαστεί να μιλήσουμε.

Επικρατούν συνεχείς καβγάδες

Συνήθως αφορούν μικροπράγματα, τα οποία τα βλέπετε ως μια αφορμή για να ξεσπάσετε. Η συμβίωση και η επικοινωνία δεν είναι εφικτά πλέον και η καθημερινότητα χαρακτηρίζεται περισσότερο από γκρίνια, παρά από ευχάριστα feelings. Αυτός είναι ένας λόγος που μπορεί να αποφεύγετε να επιστρέφετε στο σπίτι ή εάν δεν συγκατοικείτε, να βρίσκεστε συχνά.

Νιώθετε ενδιαφέρον για άλλους

Όταν είμαστε αληθινά ερωτευμένοι δεν έχουμε την ανάγκη προσοχής από ξένους, δεν γοητευόμαστε παραπάνω από το φυσιολογικό και δεν ενδίδουμε στο φλερτ. Αυτό το σημάδι είναι ακράδαντο στοιχείο πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αποκαλύπτει στο άτομο πως αναζητά μια νέα ερωτική επαφή.

Έχει αλλάξει η σεξουαλική ζωή

Αναμφισβήτητα, η χημεία και η επιθυμία να κάνετε έρωτα παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σχέση. Εάν αυτή αρχίσει να ελαττώνεται έως ότου φτάσει στο σημείο να σταματήσει να υπάρχει αποδεικνύει εν μέρει το γεγονός.

Δεν κάνετε όνειρα για το μέλλον

Εάν σε όσα έρχονται και σε όσα στοχεύετε στην πορεία της ζωή σας δεν βλέπετε κοντά σας το ίδιο άτομο και γενικότερα δεν τον συμπεριλαμβάνετε, σκεπτόμενοι πως θα χαράξετε μια διαφορετική πορεία από εκείνον, αργά ή γρήγορα θα αντιληφθείτε τη διαφορά στα συναισθήματά σας.

c7e1658eff60df32a81cd533fb3153e9.jpg

Δεν αποτελεί προτεραιότητα

Τα πρωινά ήταν η πρώτη σκέψη, το πρώτο μήνυμα που θέλατε να στείλετε ή να εκλάβετε μια «καλημέρα», απαντούσατε άμεσα στα μηνύματα και τις κλήσεις του, αλλά ξαφνικά αυτά άλλαξαν. Δεν ασχολείστε το ίδιο μαζί του, ενώ άσκοπα τον βάζετε σε δεύτερη μοίρα.

Πλέον δε διασκεδάζετε όπως παλιά

Το χιούμορ του ήταν ένα από τα σημεία που σας τράβηξαν από την πρώτη στιγμή, περνούσατε όμορφα παρέα, έχοντας τις δικές σας αστείες συνήθειες, οι οποίες σας ανέβαζαν ψυχολογικά και σας βοηθούσαν να ξεχάσετε την απαιτητική καθημερινότητα. Αν πλέον θα προτιμούσατε να μην μιλάει τόσο πολύ ή αδιαφορείτε να ξαναζήσετε όσα κάνατε, τα πράγματα είναι μάλλον ανησυχητικά.

Δεν τον συμβουλεύεστε

Ένα στοιχείο ενός ερωτευμένου ανθρώπου είναι ότι σε κάθε θέμα που προκύπτει, θέλετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, τις ανησυχίες σας, να ακούσετε την οπτική του. Όταν, λοιπόν, ο σύντροφός σας δεν αποτελεί την ασφάλειά σας μπροστά στα προβλήματα, όσο κι αν τον αγαπάτε, ο έρωτας έχει σβηστεί από τα μάτια του.

Καταφεύγετε στη σύγκριση

Η εμφάνισή του, η προσωπικότητά του, ο χαρακτήρας του και όσα τον ορίζουν αυτό που είναι, τα οποία σας ώθησαν να τον ερωτευτείτε πλέον δεν σας εντυπωσιάζουν πια, αντιθέτως σας ενοχλούν. Αυτομάτως, μπαίνετε σε μια διαδικασία σύγκρισης με άλλους, είτε με πρώην είτε με συντρόφους φίλων σας.

Δεν φαίνεστε ευτυχισμένη

Ένας χαρούμενος άνθρωπος, που ξυπνάει και νιώθει ευλογημένος για όσα έχει δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές ένας ερωτευμένος εξακολουθεί να διαγράφει στο βλέμμα του το πόση ευτυχία βιώνει μέσα στη σχέση του. Όταν αυτό εξασθενεί, αρχίζει να εμφανίζεται στην όψη του και να του το αναφέρουν και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Τότε είναι μια ευκαιρία να αναρωτηθείτε τι στα αλήθεια ζητάτε, εάν θέλετε να συνεχίσετε να επενδύετε σε αυτό το δεσμό. Μην φοβηθείτε να κάνετε την αλλαγή, όσο κι αν τον αγαπάτε.