fbpixel

Search icon
Search
Love at first sight: Πραγματικότητα ή ένα ονειρικό κατασκεύασμα;
PSYCHOLOGY

Love at first sight: Πραγματικότητα ή ένα ονειρικό κατασκεύασμα;

Τα σημάδια που μας αποκαλύπτουν πως «την έχουμε πατήσει» συναισθηματικά


Όπως παρακολουθούμε και στις ταινίες, δύο άνθρωποι αντικρίζουν ο ένας τον άλλον και τα βλέμματά τους διασταυρώνονται με πάθος και αντιλαμβάνονται ήδη πως τους διακατέχει ένας έντονος ερωτισμός. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά έχει απασχολήσει αρκετά, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αμφισβητεί την ύπαρξή του, ενώ οι υπόλοιποι επιθυμούν να πιστεύουν στο όνειρο. Σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται πως τελικά δεν υφίσταται. Αποτελεί μια φυσιολογική φυσική έλξη που μπορεί να αισθανθούμε για κάποιον άλλον άνθρωπο.

Βέβαια, δεν είναι απίθανο πράγματι κάποιοι να βιώσουν αυτή τη φαντασίωση. Έχουμε ακούσει για πολλές περιπτώσεις που από την πρώτη γνωριμία, τα συναισθήματα να ήταν κάτι πολύ παραπάνω από απλώς μια γοητεία. Όσοι πιστεύουν στη μαγεία του έρωτα μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά. Αποκαλώντας το με τη συγκεκριμένη φράση δεν εννοείται βεβαίως πως είμαστε ουσιαστικά και βαθιά ερωτευμένοι με τον άλλον, αλλά πως κυριαρχεί η σκέψη στην καρδιά μας πως είναι ο ένας/η μία. Είτε καταλήξει σε σχέση είτε χωριστούν οι δρόμοι θεωρείται ένα απίστευτα δυνατό feeling, το οποίο ίσως να μας συμβεί μια φορά ή και καθόλου.

Διαβάστε παρακάτω τα σημάδια που μας μαρτυρούν πως μας πολιορκεί αυτή η αίσθηση

Οι ματιές σας εκπέμπουν φλόγες

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ερωτικό από τα βλέμματα που μαγνητίζουν. Αυτό δεν μπορούμε να σας το εξηγήσουμε, αλλά άπαξ και συμβεί θα το αντιληφθείτε κατευθείαν. Θα αισθάνεστε ότι επικοινωνείτε χωρίς καν να μιλήσετε.

shutterstock-1393317599.jpg

Θα θέλετε να μάθετε τα πάντα για αυτόν/ήν

Ξαφνικά η παραμικρή λεπτομέρεια που σε κάποιον άλλον σας φάνταζε βαρετή, εδώ να αποτελεί σημείο αναφοράς. Που δουλεύει, τι του αρέσει, ποια είναι τα ενδιαφέροντά του, εάν έχει πληγωθεί στο παρελθόν, τι αναζητάει στο μέλλον, ποιοι είναι στόχοι του και γενικότερα οι συζητήσεις θα επικεντρώνονται στη ζωή, προκειμένου να μπορέσετε να τον ψυχολογήσετε.

Ανυπομονείτε να τον ξαναδείτε

Η υπομονή σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει. Αρπάζετε κάθε ευκαιρία για να βρεθείτε και μάλιστα πριν από κάθε συνάντηση νιώθετε ένα τρέμουλο, μια αναστάτωση, η οποία σβήνει μόλις ειδωθείτε.

Φαντάζεστε άμεσα τον εαυτό σας μαζί του

Ξεκινούν οι μακροχρόνιες φαντασιώσεις για την κοινή πορεία σας. Τον ονειρεύεστε στο πλευρό σας σε κάθε επόμενο βήμα, ακόμα και για πλαίσια ενός γάμου, μιας οικογένειας. Είστε τόσο βέβαιοι πως είναι ο μοναδικός, που όλα αυτά γίνονται αυθόρμητα.

shutterstock-386555266.jpg

Νιώθετε μια αίσθηση οικειότητας

Τίποτα δεν δίνει την αίσθηση της πίεσης, αλλά όλα κυλούν άνετα μεταξύ σας. Πρόκειται για ένα δυνατό συναίσθημα, καθώς πιστεύετε ότι η σύνδεση σας με τον άνθρωπο αυτόν υπάρχει από πολύ παλιά.

Σας γοητεύει κάθε κίνηση

Ο τρόπος με τον οποίο ενεργεί στο χώρο, μιλά στους άλλους ή χαμογελάει μπορεί να σας ασκήσει μεγάλη έλξη. Επίσης, μικρά απλά βήματα, όπως ο τρόπος που χτενίζεται ή που τρώει το γεύμα του μπορούν να αποτελέσουν σημείο προσοχής και να μην παίρνετε τα μάτια σας από πάνω του. Με απλά λόγια, δεν μπορείτε να εντοπίσετε τίποτα απωθητικό. Αντιθέτως, είναι πιθανό να συμπεριφέρεται έτσι, που στο παρελθόν όλα αυτά να ήταν η αιτία για να απομακρυνθείτε από άλλον άνθρωπο προηγουμένως.

Τον σκέφτεστε συνέχεια

Όπου κι αν βρίσκεστε, οτιδήποτε κι αν κάνετε είναι η μόνη έννοια σας. Μπορεί να δουλεύετε, να αθλείστε, να είστε έξω με τους φίλους σας, αλλά εξακολουθεί να κυριαρχεί στο μυαλό σας. Ειδικότερα, το πρωί και το βράδυ πριν κοιμηθείτε αποτελεί την πρώτη και την τελευταία εικόνα.

Μπορεί να διαφέρει από τον καθιερωμένο «τύπο» σας

Λίγο – πολύ όλοι διαθέτουν ένα γούστο στους ανθρώπους. Δηλαδή, σε άλλους μπορεί να αρέσει το αθλητικό στιλ, άλλοι να κοιτάζουν τα μάτια και ούτω καθεξής. Αυτή τη φορά, όμως, όλα μοιάζουν ασήμαντα, καθώς μπορεί να είναι τελείως διαφορετικός από τα συνηθισμένα σας και στην ουσία να μην κατέχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που πιστεύατε ότι σας αρέσουν.

shutterstock-1799288572.jpg

Εσείς θυμάστε μέχρι τώρα να το έχετε βιώσει; Εάν η απάντηση είναι θετική, σίγουρα δεν χρειάστηκε χρόνος για να το επαναφέρετε στη μνήμη σας. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να μας προκαλέσει κάτι τόσο μοναδικό, δε ξεχνιέται. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στο δικό μας παραμύθι και ας μην το απορρίπτουμε. Άλλωστε ο έρωτας είναι όμορφο να συμβαίνει είτε είναι με την πρώτη είτε με την 100η ματιά…