fbpixel

Search icon
Search
Anti-ageing: Οι skincare αλήθειες που πρέπει να μάθετε άμεσα
FACE & BODY

Anti-ageing: Οι skincare αλήθειες που πρέπει να μάθετε άμεσα

Η ηλικία είναι μια μαθηματική πραγματικότητα και σίγουρα δε σας ορίζει


Καθημερινά προσπαθείτε για τα καλύτερα αποτελέσματα και προσεγγίζετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας με έναν τρόπο που θα σας χαρίσει τα μέγιστα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθετε να χάνετε το πραγματικό νόημα, αναζητώντας τις απαντήσεις ανάμεσα στις αμέτρητες ετικέτες προϊόντων και ανάμεσα σε θεραπείες που υπόσχονται θαύματα. Και όλα αυτά φαίνονται να γίνονται για έναν και μοναδικό λόγο, για να αλλάξετε όλα όσα έρχονται φυσικά με το χρόνο και έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες της γήρανσης. 

Μέχρι τώρα ο όρος αντιγήρανση έχει καταλήξει να σημαίνει την πλήρη εξάλειψη οποιασδήποτε ρυτίδας ή λεπτής γραμμής. Φέτος, η προσέγγιση στην αντιγήρανση αλλάζει. Αυτό δε σημαίνει πως οι κρέμες δε λειτουργούν και πως οι θεραπείες δε χρειάζονται. Αντιθέτως, έχει να κάνει περισσότερο με την πραγματική αποδοχή και με τη μέγιστη βελτιστοποίηση του προσώπου με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε και όλα όσα πλέον ισχύουν στο κόσμο του anti-ageing.

skincare-antiageing.jpg
@venswifestyle

Με το skincare δε θα λύσετε απόλυτα το «πρόβλημα» των ρυτίδων

Ξεφύγετε από το μύθο που λέει πως η περιποίηση του δέρματος θα σας απαλλάξει από τις ρυτίδες. Σίγουρα είναι δύσκολο να το κατανοήσετε πλήρως, έχοντας περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας με το να ακούτε αυτό το μύθο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να αναθεωρήσετε. Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος δεν μπορούν να αλλάξουν τη γενετική σας βάση. Η διαδικασία της γήρανσης οφείλεται στο γεγονός πως η βαρύτητα αρχίζει να "τραβάει" προς τα κάτω το λίπος του πρόσωπο σας ενώ παράλληλα η δομή των οστών αλλάζει και το κολλαγόνο -που παράγει το σώμα φυσικά- μειώνεται. Έτσι, η περιποίηση της επιδερμίδας μπορεί να λειτουργήσει σαν διατήρηση αλλά σίγουρα δε μπορεί να αντιστρέψει απόλυτα τη διαδικασία.

Η πρόληψη είναι το παν

Είναι σίγουρο ότι γνωρίζετε πως η πρόληψη θα σας χαρίσει τις καλύτερες λύσεις. Αυτό συμβαίνει καθώς η πρόληψη των βλαβών, είναι πιο εύκολη από τη θεραπεία τους. Είτε, λοιπόν, είστε στα νεότερα χρόνια σας, είτε τα έχετε περάσει, επιδιώκοντας αυτό το βήμα θα μειώσετε το ρυθμό με τον οποίο το δέρμα σας γερνάει. Αν δεν το γνωρίζετε η πρόληψη βασίζεται σε δύο πολύ απλά βήματα περιποίησης της επιδερμίδας: SPF και ρετινόλη. Επιστημονικά μιλώντας, υπάρχουν μόνο αυτά τα δύο βήματα που μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά.

skincare-face.jpg
@polliani

Οι ενέσιμες θεραπείες μπορεί να είναι διακριτικές

Μπορεί να μην ακούγεται σαν την πιο απλή λύση αλλά οι ενέσιμες θεραπείες είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε αισθητά από τις ρυτίδες, τουλάχιστον προσωρινά. Και ενώ οι θεραπείες αυτές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως θα αλλοιώσουν το πρόσωπο τους επιλέγοντας μια από αυτές. Έτσι, αν δεν θέλετε να πάτε σε λύσεις όπως το botox, αναζητήστε θεραπείες ενίσχυσης για την ενυδάτωση και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Θα σας χαρίσουν όλα όσα χρειάζεστε ενώ παράλληλα θα έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Οι χρωματισμοί του δέρματος είναι φυσικό επακόλουθο

Καθώς μεγαλώνετε, η μελάγχρωση ή οι «κηλίδες ηλικίας» γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι του δέρματος. Τις περισσότερες φορές, η μελάγχρωση του δέρματος στο ώριμο δέρμα συμβαίνει ως αποτέλεσμα χρόνιας έκθεσης σε UVA. Η χρήση SPF θα βοηθήσει φυσικά να αποτρέψει όχι μόνο την ανάπτυξή της, αλλά και τη σοβαρότητά της από τη στιγμή που υπάρχει ήδη. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η βιταμίνη C και η ρετινόλη τείνουν να βοηθούν την κατάσταση αυτή αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητες συνταγογραφούμενες θεραπείες όπως η τρετινοΐνη, η οποία είναι η πιο ενεργή μορφή βιταμίνης Α.

antiageing.jpg
@greceghanem

Επενδύστε στη λάμψη

Αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας αντιγήρανσης. Ξεχάστε να προσπαθείτε να εξαφανίσετε τις ρυτίδες σας. Το πραγματικό μυστικό για νεανικό δέρμα είναι να επιλέξετε την υγιή λάμψη με κάθε δυνατό τρόπο. Το ιδανικό glow θα έρθει από τη βιταμίνη C, συγκεκριμένα από το L-ασκορβικό οξύ. Αυτή είναι η πιο ενεργή μορφή βιταμίνης C που λειτουργεί πολύ καλά στην αύξηση της φωτεινότητας. Η απολέπιση με ένα απαλό χημικό απολεπιστικό όπως το σαλικυλικό οξύ και το γλυκολικό οξύ θα βοηθήσει εξίσου. Η ενυδατική κρέμα δίνει επίσης μια ωραία λάμψη και αυτό μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται πραγματικά η ώριμη επιδερμίδα σας.