fbpixel

Search icon
Search
Ένα σύγχρονο καταφύγιο βρίσκεται στην καρδιά ενός αρχαίου λατομείου στο Noto της Σικελίας
INTERIORS

Ένα σύγχρονο καταφύγιο βρίσκεται στην καρδιά ενός αρχαίου λατομείου στο Noto της Σικελίας

Το La Cava Boutique Home σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Fondamenta


Βρίσκεται στην καρδιά ενός αρχαίου λατομείου όπου κάποτε εξορύσσονταν πολύτιμοι λίθοι για να δημιουργηθούν τα αριστουργήματα της περιόδου του μπαρόκ στο Val di Noto. Περιτριγυρισμένο από μαγευτικά τοπία, το κτίσμα αυτό έχει μετατραπεί σ' ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό έργο που συνδυάζει κομψότητα και απόλυτο μοντερνισμό. Το La Cava Boutique Home είναι ένα από τα πιο updated και μινιμαλιστικά σπίτια που έχουμε θαυμάσει τελευταία.

15-la-cava-boutique-home-noto-ph-rosario-scalia-tdaQX.jpg


Μέρος ενός μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το Noto είναι η επιτομή του ύστερου μπαρόκ πολεοδομικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής. Καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό του 1693, ξαναχτίστηκε από την αρχή σε μια νέα τοποθεσία, περίπου 10 χλμ. από το ιστορικό κέντρο.

Με ειδική επιμέλεια από το αρχιτεκτονικό γραφείο Fondamenta με έδρα το Μιλάνο, με επικεφαλής τους αρχιτέκτονες Francesca Gagliardi και Federico Rossi, κάθε λεπτομέρεια του La Cava Boutique Home έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί έναν χώρο εκλεπτυσμένης άνεσης: η τεχνολογία, ο σχεδιασμός και οι υπηρεσίες κάνουν αυτό το μέρος οικείο και μοναδικό, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενός πολυτελούς θερέτρου 5 αστέρων.

16-la-cava-boutique-home-noto-ph-rosario-scalia-qTEgF.jpg


Η Molteni&C, η κορυφαία ιταλική design εταιρεία που από το 1934 συνδυάζει την καινοτομία με τη δεξιοτεχνία και τη συνεργασία με αναγνωρισμένους διεθνείς σχεδιαστές και αρχιτεκτονικά γραφεία, συμμετείχε σε αυτό το έργο επιπλώνοντας αποκλειστικά με κομμάτια από τις συλλογές της. Η ταυτότητά της διαμορφώνεται σε κάθε δωμάτιο του project, ενσωματώνοντας την επίπλωση με το περιβάλλον, όλα βασισμένα στις βασικές αξίες τoυ brand: παράδοση, ποιότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία, που υποστηρίζονται από την έρευνα και την καινοτομία.

Ο καναπές Marteen και τα τραπεζάκια σαλονιού Marteen του Vincent Van Duysen είναι οι πρωταγωνιστές του living room. Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό σύστημα καθισμάτων και αποθήκευσης που εισάγει αρμονία με τέλεια ισορροπημένους όγκους, σε μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή φωτισμού και χρωμάτων, βασισμένα στις αποχρώσεις της γης.

18-la-cava-boutique-home-noto-ph-rosario-scalia-8VucJ.jpg


Ο χώρος διαθέτει επίσης την εμβληματική πολυθρόνα D.154.5, σχεδιασμένη από τον Gio Ponti και μέρος της συλλογής Molteni&C Heritage Collection. Όσο για την kitchen area διαθέτει την κουζίνα Hi-Line, ένα ενιαίο έργο, απλό και γραμμικό: κάτι περισσότερο από μια απλή κουζίνα, έναν χώρο για να προσφέρει τις πιο ενημερωμένες και καινοτόμες παροχές. Το Diamond table της Patricia Urquiola σε συνδυασμό με καρέκλες Devon του Rodolfo Dordoni εμπλουτίζουν την περιοχή. 

Το «μοντέρνο θαύμα» του Vincent Van Duysen, το σύστημα γκαρνταρόμπας Gliss Master είναι το σήμα κατατεθέν της bedroom συλλογής της Molteni&C, προσφέροντας ξεχωριστές λύσεις ντουλάπας, για να δημιουργήσει κανείς μια ζεστή, φιλόξενη, βιωματική διάταξη που θα εμπνεύσει την κουλτούρα της καλής ζωής και του σύγχρονου lifestyle. Στο υπνοδωμάτιο υπάρχει κι ένα κρεβάτι Ribbon, με νεανικό, μοντέρνο σχεδιασμό, με φυσικά υλικά, σχεδιασμένο από τον Vincent Van Duysen.

20-la-cava-boutique-home-noto-ph-rosario-scalia-t0np3.jpg


Το αποτέλεσμα είναι ένα σκηνικό υψηλής αισθητικής που προβάλλει τη συλλογή της Molteni&C σε όλο της το μεγαλείο, με στόχο να δημιουργήσει ένα περιβάλλον - ωδή στο slow living. Ο μοντερνισμός είναι παντού αποτυπωμένος σε αυτό το design project, με την καθεμία γωνία να είναι κομψά διακοσμημένη, προσφέροντας λειτουργικότητα στο 100%. Plus, τα μεγάλα ανοίγματα και τα πολλά παράθυρα κάνουν αυτήν την κατοικία να γίνεται «ένα» με το εξωτερικό περιβάλλον, προσφέροντας απεριόριστο φως και υπέροχη θέα στην περιοχή. Τέλος, η πισίνα στην ταράτσα ενδείκνυται για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον καυτό ήλιο.

10-la-cava-boutique-home-noto-ph-rosario-scalia-CWxrF.jpg

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του La Cava Boutique Home!