fbpixel

Search icon
Search
Η έκθεση της Swarovski, "Masters of Light: From Vienna to Milan", κατακλύζει με λάμψη το Μιλάνο
FASHION NEWS

Η έκθεση της Swarovski, "Masters of Light: From Vienna to Milan", κατακλύζει με λάμψη το Μιλάνο

Η αυστριακή μάρκα προσφέρει έναν πραγματικό θησαυρό, παρουσιάζοντας αρχειακά σχέδια μόδας που λάμπουν με κρυστάλλους και τονίζουν τη δεξιοτεχνία του brand


Η νέα έκθεση της Swarovski στο Μιλάνο δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκθαμβωτική. Η αυστριακή μάρκα προσφέρει έναν πραγματικό θησαυρό με την έκθεση "Masters of Light: From Vienna to Milan", η οποία παρουσιάστηκε την Κυριακή με μια εκδήλωση που προσέλκυσε ονόματα όπως η Jessica Alba και η Gwyneth Paltrow και πολλούς ακόμα A-listers.

Η Giovanna Engelbert, παγκόσμια δημιουργική διευθύντρια της Swarovski, δήλωσε ότι η έκθεση δίνει έμφαση στην "πλούσια ιστορία της μάρκας, καθώς και στις συνεργασίες της με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και τα μεγαλύτερα pop idols. Είναι ένα πραγματικό ταξίδι θαυμασμού, ανακάλυψης, ονείρου και χαράς που εξυμνεί τη δεξιοτεχνία της Swarovski".

swarovski-masters-of-light-pop-icons-1.webp
Image source: "Swarovski - Masters of Light: From Vienna to Milan"

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 50 στολισμένα με κρύσταλλα ρούχα σχεδιασμένα από τους οίκους Prada και Miu Miu, Fendi Couture, Gucci, κομμάτια Atelier Versace σχεδιασμένα από τους Gianni Versace και Donatella Versace, Armani Privé του Giorgio Armani, καθώς και Alexander McQueen, Louis Vuitton, Thierry Mugler Couture και Vivienne Westwood.

Ένα εκθαμβωτικό φόρεμα υψηλής ραπτικής του 1895 από τον οίκο Worth παρουσιάζεται μαζί με το πρώτο σχέδιο του Christopher Kane μετά την αποφοίτησή του, καθώς τα ενδύματα αντιστοιχίζονται "σε έναν οπτικό και πνευματικό διάλογο", δήλωσε ο κριτικός μόδας και επιμελητής Alexander Fury. Αυτή η ενότητα έχει ονομαστεί "Future History".

swarovski-masters-of-light-future-history.webp
Image source: Swarovski, Alexander McQueen looks


Στην ενότητα "Pop Icons", κοστούμια σκηνής και εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί από τη συλλογή Swarovski Heritage Collection παρουσιάζονται και φτάνουν μέχρι τα στολισμένα με ρουμπίνια υποδήματα που φορούσε η Judy Garland στην εμβληματική ταινία του 1939 "The Wizard of Oz" και ένα από τα αστραφτερά top της Josephine Baker, μέχρι την ολόσωμη φόρμα του Harry Styles με Swarovski από την Egonlab στα βραβεία Grammy πέρυσι, το φόρεμα-πολυέλαιο της Katy Perry στο Met Gala 2019 από τον Jeremy Scott και τη Moschino και το κόκκινο κρυστάλλινο φόρεμα υψηλής ραπτικής Schiaparelli της Doja Cat πέρυσι.

img-5489.jpg
Image source: @swarovski

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της έκθεσης στην Ευρώπη μετά το ντεμπούτο της στη Σαγκάη, με αρκετές αλλαγές και προσαρμογές στον χώρο, στο πρόσφατα ανακαινισμένο Palazzo Citterio του 18ου αιώνα. Ο διευθύνων σύμβουλος Alexis Nasard δήλωσε ότι "δεν υπάρχει πιο φυσικό μέρος από το Μιλάνο, την πρωτεύουσα του design, της τέχνης και της μόδας" για την έκθεση, διαφημίζοντας την επίσκεψη ως "ένα κυνήγι καλλιτεχνικού θησαυρού".

Εκτός από τα θέματα Future History και Pop Icons, τα υπόλοιπα είναι η περιπλάνηση σε μια χρονολογία της μάρκας "Time Chamber", ένα ειδικά επιμελημένο καλειδοσκόπιο από τα statement bijoux της Swarovski "Jewelry Box", η πρώτη συλλογή διαμαντιών του οίκου από εργαστηριακή καλλιέργεια "Diamonds of the Future" και η σύλληψη του φωτός μέσω του κρυστάλλου "Masters of Light".

swarovski-masters-of-light-time-chamber.webp
Image source: "Swarovski - Masters of Light: From Vienna to Milan"


Επίσης, στην επανάληψη της έκθεσης αυτής στο Μιλάνο παρουσιάστηκε πρόσφατα το "Mathemagical", μια αίθουσα αφιερωμένη στο savoir-faire της Swarovski, στην κατασκευή κρυστάλλων και στην τέχνη του κοσμήματος. Επιπλέον, σε αυτόν τον χώρο παρουσιάζονται τα κοσμήματα υψηλής ραπτικής που δημιούργησε ο Engelbert για το φετινό γκαλά του Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala στη Νέα Υόρκη.

Info:
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο έως τις 14 Ιουλίου.

Feature image source: @swarovski