fbpixel

Search icon
Search
Louis Vuitton SS'25: Ο Pharrell Williams κάνει έκκληση για παγκόσμια ενότητα στην UNESCO
TRENDS & CATWALKS

Louis Vuitton SS'25: Ο Pharrell Williams κάνει έκκληση για παγκόσμια ενότητα στην UNESCO

Η τρίτη ανδρική συλλογή του Pharrell Williams για τον Louis Vuitton ανέδειξε την ταξιδιωτική φήμης και την παγκόσμιας εμβέλεια του οίκου


Η "συμβολική σφαίρα" της UNESCO στο Παρίσι αποτέλεσε το κεντρικό σημείο της τρίτης συλλογής του Pharrell Williams για τον οίκο Louis Vuitton, μια όπως πάντα εντυπωσιακή επίδειξη του επεκτατικού οράματος του γαλλικού οίκου, που τον είδε να κάνει μια έκκληση για παγκόσμια ενότητα. "Le monde est à vous", είναι το σύνθημα που διέτρεχε όλη τη συλλογή και μεταφράζεται ως "ο κόσμος είναι δικός σας".

00001-louis-vuitton-spring-2025-menswear-credit-gorunway.webp
00008-louis-vuitton-spring-2025-menswear-credit-gorunway.webp

Το μινιμαλιστικό γλυπτό, που σχεδιάστηκε από τον Δανό πολιτικό μηχανικό Erik Reitzel το 1995, αποτελείται από 10.000 ράβδους και συνδέσμους αλουμινίου και απεικονίζει τον πλανήτη ως ένα τεράστιο σφαιρικό πλέγμα. Περιτριγυρισμένο από τις σημαίες των χωρών της UNESCO -αυτό το βράδυ κυμάτιζε στο αεράκι καθώς ο γκρίζος ουρανός του Παρισιού απειλούσε με βροχή- κατασκευάστηκε αρχικά στην Κοπεγχάγη της Δανίας για να συμβολίσει τον ιστό των παγκόσμιων συνδέσεων που αντιπροσωπεύει η UNESCO.

00036-louis-vuitton-spring-2025-menswear-credit-gorunway.webp

Η επίδειξη φάνηκε να επικεντρώνεται στον παγκόσμιο πολίτη καθώς "γιορτάζει τον άνθρωπο της γης", δήλωσε ο Pharrell στις σημειώσεις. Αλλά υπήρχαν και άλλες έλικες έμπνευσης, από μια cult γαλλική ταινία, προσθέτοντας στην ίντριγκα. Ηχητικά πλαισιώθηκε από μια νέα σύνθεση του Williams, η οποία εκτελέστηκε από μια ζωντανή ορχήστρα και χορωδία gospel.

00049-louis-vuitton-spring-2025-menswear-credit-gorunway.webp

Εδώ, όμως, ήταν η Louis Vuitton που ο Williams φαντάστηκε ως ενοποιητική δύναμη. "Ενεργοποιώντας το ταξιδιωτικό γονίδιο του οίκου που επεκτείνει το μυαλό, η συλλογή απεικονίζει τους βαθμούς ομοιότητας που μας συνδέουν σε όλο τον κόσμο", δήλωσε μέσω των σημειώσεων της συλλογής που μοιάζουν με γλωσσάριο. Σε αυτό το πνεύμα, αυτό που αποκάλεσε "κοινότητα των LVERs" - οι καλεσμένοι που συμμετείχαν στην επίδειξη - έλαβαν ο καθένας από μια ειδική έκδοση του AirTag της Apple σε μια ασημένια θήκη με χάραξη Louis Vuitton ως πρόσκληση της επίδειξης. Ο Williams αναμφίβολα σκεφτόταν τις μακρινές γωνιές του κόσμου στις οποίες θα καταλήξουν τα trackers, ένα ικανοποιητικό νεύμα στις ρίζες του οίκου στα ταξίδια και την περιπέτεια.

00076-louis-vuitton-spring-2025-menswear-credit-gorunway.webp

Η ίδια η εμφάνιση περιγράφηκε από τον Williams ως "Global Dandy", παίρνοντας στοιχεία από τις διάφορες στολές όσων σχετίζονται με τα ταξίδια, από τον "πιλότο" (bomber μπουφάν και σακάκια πτήσης, μεταξωτά μαντήλια) έως τον "διπλωμάτη" (κομψό δίπτυχο ράψιμο, γραβάτες, καμπαρντίνες). Αλλού, αναφορές σε workwear attire υπήρχαν παντού - αν και επαναπροσδιορισμένα με πολυτελές στυλ - ενώ άλλα κομμάτια θύμιζαν ανταγωνιστικά αθλητικά ρούχα, όπως μια ποδοσφαιρική φανέλα με την επιγραφή "LVERS United". Το τελευταίο ήταν ένα νεύμα στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ένα άλλο σύμβολο της παγκόσμιας κοινότητας (η LVMH είναι ένας από τους "premium partners" των Ολυμπιακών Αγώνων).

00077-louis-vuitton-spring-2025-menswear-credit-gorunway.webp

Τα χρώματα, δήλωσε ο Williams, δημιουργήθηκαν για να θυμίζουν μια σειρά από τόνους του δέρματος, "συμπεριλαμβανομένου του βαθύτερου μαύρου που δημιουργήθηκε από το Louis Vuitton Studio". Η ιδέα του "δέρματος" υπήρχε παντού: τα υφαντά υφάσματα θύμιζαν δέρματα ζώων, ενώ μια εκδοχή της υπογραφής του "Damoflage" - που μετατρέπει το καρό damier του οίκου σε σχέδιο παραλλαγής - θεωρήθηκε "Snake-o-Flage", εμπνευσμένη από το δέρμα πύθωνα. Εν τω μεταξύ, οι εκδόσεις των χαρακτηριστικών τσαντών του οίκου Alma, Christopher και Neverfull αναδημιουργήθηκαν σε μαλακό, απτικό δέρμα.

00082-louis-vuitton-spring-2025-menswear-credit-gorunway.webp

"Έχω ιδιοφυίες γύρω μου. Ήταν ένα show που περιτύλιξε έντονη πολυπλοκότητα μέσα σε φαινομενική απλότητα και η οποία κατάφερε να λειτουργήσει τόσο ως βιτρίνα για κορυφαία είδη πολυτελείας όσο και ως μια πιο οικουμενική δήλωση για την ενότητα, τη διαίρεση, τη διασπορά και την προοπτική", είπε ο Pharell.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το show παρακάτω:


Images courtesy of: Louis Vuitton