fbpixel

Search icon
Search
Ένα eclectic house στο Μanhattan συνδυάζει εκπληκτικά το χθες με το σήμερα
INTERIORS

Ένα eclectic house στο Μanhattan συνδυάζει εκπληκτικά το χθες με το σήμερα

Περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή κατοικία του interior designer Vicente Wolf


Ένας από τους ανθρώπους που έχουν ακόμα να προσφέρουν πολλά στον χώρο του interior design, δεν είναι άλλος πέρα από τον Vicente Wolf. Ταλαντούχος και απίστευτα δημιουργικός, έχει καταφέρει να κάνει το προσωπικό του στιλ κοινώς αποδεκτό, χαρίζοντας μια άλλη οπτική στην έννοια της υψηλής αισθητικής. Οι κατοικίες που φέρουν την υπογραφή του, είναι η μία καλύτερη από την άλλη, με τον ίδιο να συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα μέσα από τα έργα του.

Πέρα από τα υπόλοιπα σπίτια τα οποία υπογράφει σχεδιαστικά, δε θα μπορούσαμε να μη θέλουμε να περιηγηθούμε στο δικό του, το οποίο έχει τον τρόπο να παραδίδει μαθήματα design, χωρίς άλλωστε να περιμέναμε κάτι λιγότερο από αυτόν. Πρόκειται για ένα άκρος εντυπωσιακό loft στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Μanhattan, το οποίο αξίζει την προσοχή μας.

Go inside!
edc040122wolf-004-1646680143.jpg


Ο designer είχε να κάνει με ένα σπίτι παλιό, το οποίο χρειαζόταν άμεσα ένα μεγάλο makeover ώστε να θεωρηθεί ιδανικό για τον ίδιο και την καθημερινότητά του μέσα σε αυτό. Αυτό που ήθελε από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσει ήταν ένα περιβάλλον σύγχρονο, ώστε να εξασφαλίζει λειτουργικότητα για τις καθημερινές του ανάγκες, cozy για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης με φίλους, αλλά παράλληλα να διατηρεί και μια vintage αισθητική μέσα από μοτίβα κι έργα τέχνης. Με βάση όλα τα παραπάνω, λοιπόν, δημιούργησε αυτό ακριβώς που οραματιζόταν.

Ο διακοσμητής βασίστηκε σε έναν καμβά earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Πέρα από τα κλασικά μπεζ και καφέ, αλλά κι έντονες λεπτομέρειες μαύρου, εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο έχουν εναρμονιστεί και ορισμένοι πιο έντονοι τόνοι, συνδυάζοντας φανταστικά τα ψυχρά με τα θερμά χρώματα κι εξασφαλίζοντας ένα απίθανα αρμονικό αποτέλεσμα.

Το eclectic design γίνεται ολοκάθαρο σε κάθε γωνία του σπιτιού. Πρόκειται για τη νέα τάση στο design που απ' ό,τι φαίνεται έχει έρθει για να μείνει! Βάσει αυτής, πολλά και διαφορετικά decor styles έχουν συνδυαστεί μεταξύ τους, δημιουργώντας το τέλειο mix & match σε κάθε σημείο. Παράλληλα, πέρα από το πρωταγωνιστικό ξύλο και την basic χρωματική παλέτα που τελικά επιλέχθηκε, παρατηρούμε πως σε ορισμένες από τις γωνίες του σπιτιού έχουν τοποθετηθεί βιβλία της συλλογής τού ίδιου, καθώς και floral λεπτομέρειες , οι οποίες δίνουν μια extra διάσταση, αλλά κι έναν πιο lux χαρακτήρα στο final result.

edc040122wolf-005-1646680876.jpg


Το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά διακρίνεται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους -ακόμα και στο μπάνιο-, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

Το κλασικό λευκό λειτουργεί σαν καμβάς, ενώ από εκεί κι έπειτα θερμοί τόνοι πρωταγωνιστούν και κάνουν κάθε χώρο ultra cozy. Παράλληλα, πιο pop χρωματισμοί κάνουν την εμφάνισή τους, δημιουργώντας funky διάσταση και up to date χαρακτήρα, μερικές μόνο πινελιές. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε πως τα indoor plants έχουν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα στις περισσότερες γωνίες και χαρίζουν extra χρώμα και «ζωή».

Μετά από πολλή δουλειά, το σπίτι πλέον διακρίνεται για την αίγλη και τη γοητεία που αποπνέουν όλοι οι χώροι του. Αποτελούμενο από ξεκάθαρες αναφορές στη vintage αρχιτεκτονική, είναι γεμάτο από το φως του ήλιο και αυτό οφείλεται στα πολλά παράθυρα που υπάρχουν στην πρόσοψή του, χαρίζοντας στο μεταξύ απεριόριστη θέα στους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Manhattan. Εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς στο ότι υπάρχει θαυμάσια αρμονία από χώρο σε χώρο, ενώ το design της κατοικίας μετατρέπεται στην απόλυτη πηγή έμπνευσής μας.

edc040122wolf-003-1646680344.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να περιηγηθείτε σε περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Elle Decor