fbpixel

Search icon
Search
Μια breathtaking κατοικία στην California μετατρέπεται σε «παράδεισο» γήινων χρωμάτων
INTERIORS

Μια breathtaking κατοικία στην California μετατρέπεται σε «παράδεισο» γήινων χρωμάτων

Περιηγηθείτε στο εντυπωσιακό σπίτι της interior designer, Jenni Kayne


Η νοσταλγία μπορεί να μας οδηγήσει πίσω σε ένα μέρος όπου αναπολούμε βαθιά τις πιο γλυκές σκηνές των αναμνήσεών μας. Αυτή ήταν η ενέργεια που τράβηξε την Jenni Kayne, τη σχεδιάστρια του ομώνυμου brand από το Los Angeles, να αναζητήσει «την πιο μαγική ιδιοκτησία» στο Santa Ynez της California. Είχε μνήμες από τότε που επισκεπτόταν τη νονά της και κοιμόταν στην αιώρα της με τις βελανιδιές να θροΐζουν στο αεράκι.

Η ίδια, μετά από πολλή έρευνα, κατάφερε να βρει την κατοικία που από πάντα ονειρευόταν, εκεί όπου φαντάστηκε την πορεία της ζωής της, αλλά και το μέλλον με την οικογένειά της. Πρόκειται για ένα περιβάλλον απαράμιλλης αισθητικής, που καταφέρνει να γίνεται «ένα» με τη φύση και το συγκλονιστικό τοπίο γύρω του.

Take a tour!
220210-jk-summer22-living-1-034.jpg


Αντικρίζοντας την κατοικία από το εξωτερικό της και μόνο γίνεται αντιληπτό πως το ξύλο αποτέλεσε το βασικό υλικό κατασκευής στις περισσότερες από τις επιφάνειες αλλά και τα έπιπλα. Ο καθένας από τους indoor και outdoor χώρους δίνει έμφαση στα φυσικά υλικά, απογειώνοντας παράλληλα την έννοια του slow living.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, αυτό που παρατηρούμε είναι το πόσο απίστευτα συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις με πιο ψυχρούς τόνους, όπως είναι το λευκό και το γκρι. Παρόλα αυτά, το μπεζ και άλλα παρεμφερή, earthy χρώματα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργούν ένα ultra cozy περιβάλλον, μοντέρνο και άκρως family-friendly.

Η αισθητική που διατηρείται μπερδεύεται με περασμένες δεκαετίες, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακό mixed σκηνικά που έχουμε θαυμάσει. Βλέπουμε πως η λιτότητα είναι αυτήν στην οποία βασίστηκαν οι αρχιτέκτονες, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που δε θα στερείται σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα, αλλά και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα μέσα από το design.

220211-jk-summer22-outside-1-059.jpg


Ένα συνονθύλευμα από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, συνθέτουν το όλο theme και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο. Οι επιφάνειες από μάρμαρο, στο μεταξύ, φαίνεται να είναι η μεγάλη αγάπη της designer, μιας και τις έχει τοποθετήσει τόσο στην κουζίνα και στο μπάνιο όσο και σε άλλα σημεία του σπιτιού, κάτι που «δένουν» ιδιαίτερα με τους γήινους τόνους.

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, η περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι ξεχωρίζει για την ηρεμία που αποπνέει, καθώς και για τη μοναδική αύρα που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Αποτελείται από τρεις ορόφους και στην αρχιτεκτονική της παρατηρούμε πολλά και μεγάλα παράθυρα, με αποτέλεσμα να γίνεται «ένα» με το φυσικό σκηνικό, το οποίο απαρτίζεται από αποχρώσεις του μπλε αλλά και του πράσινου.

Με προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις προσθήκες στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor.

220210-jk-summer22-kitchen-1-006.jpg


Ένα περιβάλλον, λοιπόν, που σε ένα γενικότερο πλαίσιο συγκεντρώνει μινιμαλιστικά στοιχεία, πραγματοποιώντας το απόλυτο mix με natural προσθήκες. Μια εικόνα κάπως νοσταλγική αλλά παράλληλα κι εξαιρετικά μοντέρνα, δίνει την ευκαιρία στην οικογένεια να απολαμβάνει κάθε στιγμή, τόσο το καλοκαίρι όσο και άλλες περιόδους μέσα στον χρόνο.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD