fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Ένα industrial loft σε γήινες αποχρώσεις στον Καναδά «πλημμυρίζεται» από τέχνη

Αρχιτεκτονικά επιμελημένα από τους Richard Ouellette και Maxime Vandal


Ένα industrial loft σε γήινες αποχρώσεις στον Καναδά «πλημμυρίζεται» από τέχνη


Richard Ouellette και Maxime Vandal: Δύο ονόματα τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα με τον χώρο της αρχιτεκτονικής και της υψηλής αισθητικής, που μετρούν τη μία σχεδιαστική επιτυχία μετά την άλλη. Ο κόσμος τούς έχει συνδέσει με ό,τι πιο hot μπορεί να αποτυπωθεί σε οποιαδήποτε κατοικία -ακόμα και σε αυτές που φαινομενικά φαντάζουν αδιάφορες. Αυτό στο οποίο βασίζονται στα τόσα χρόνια της πορείας τους και οι δυο τους, δεν είναι άλλο πέρα από την τέχνη, η οποία καταφέρνει να τους εμπνέει σε κάθε πτυχή της.

Στο πρόσφατο παρελθόν, βρέθηκαν στον Καναδά και συγκεκριμένα στην περιοχή Montreal. Εκεί, ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του '70, αγαπήθηκε από το αρχιτεκτονικό team από την πρώτη κιόλας στιγμή και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα βιομηχανικά στοιχεία, τα οποία κυριαρχούν μέχρι και σήμερα όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Οι ιδιοκτήτες της κατοικίας ζήτησαν από τους ειδικούς ένα περιβάλλον που να αποπνέει μοντέρνο χαρακτήρα σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες αναφορές του παρελθόντος. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε!

edc-web-les-ensembliers-05-1644448402.jpg


Όλα ξεκίνησαν με βάση τις πέτρινες επιφάνειες που ήδη υπήρχαν στο τοίχους από παλιά. Μαζί με αυτές, οι εμφανείς σωλήνες, λειτούργησαν σαν το τέλειο bonus. Από εκεί κι έπειτα, επιλέχθηκαν μινιμαλιστικές γραμμές στα έπιπλα, ενώ τα extra διακοσμητικά μαρτυρούν -κατά κάποιον τρόπο- το πάθος του design team την τέχνη και την υψηλή αισθητική.

Τα χρώματα είναι ουδέτερα και πολύ συγκεκριμένα: βλέπουμε πως το λευκό έρχεται να κάνει υπέροχη αντίθεση με το κλασικό καφέ και να δώσει φως στο bold μαύρο. Μεταξύ άλλων, λίγες πινελιές από ψυχρό μπλε αποτελούν μια σχεδόν απαραίτητη προσθήκη για περισσότερη «ζωή», χαρίζοντας ενδιαφέρουσα διάσταση.

edc-web-les-ensembliers-11-1644591885.jpg


Παρατηρούμε πως οι γήινη παλέτα χρωμάτων έρχεται σε τρομερή αντίθεση -και παράλληλα σε αρμονία- με τους pop χρωματισμούς, οι οποία χαρίζουν funky χαρακτήρα στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί. Το ξύλο, στο μεταξύ, αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής και, όπως έχουμε καταλάβει, οι διακοσμητές τα επιλέγουν για τα περισσότερα σπίτια τα οποία αναλαμβάνουν τόσο από κοινού όσο και ξεχωριστά.

Φουτουριστικά έπιπλα, art pieces που δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε, αισιόδοξα χρώματα, ευήλια δωμάτια, καθώς και φωτεινοί χώροι, είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που συνθέτουν το διαμέρισμα και το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί ζωντανή απόδειξη για το πόσο μοναδικά μπορεί να συνδυαστεί η αίγλη του χθες με τη γοητεία του σύγχρονου design.

edc-web-les-ensembliers-12-1644591885.jpg


Στο μεταξύ, τα μεγάλα indoor plants έχουν εξασφαλίσει μοναδική διάσταση σε πολλές από τις γωνίες του διαμερίσματος, προσδίδοντας παράλληλα μια νότα χρώματος και φρεσκάδας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν συνδυαστεί τα στιλ μεταξύ τους, τα χρώματα αλλά και τα υλικά κατασκευής, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει για την αρμονία και την cozy αίσθηση που αποπνέει.

Όλα όσα έχουν επιλεχθεί από την αρχιτεκτονική ομάδα έχουν ξεχωριστή θέση μέσα στην κατοικία, καθώς και λόγο ύπαρξης. Η τέχνη γι' αυτούς σημαίνει πολλά και τους έχει βοηθήσει να διαμορφώσουν τα υψηλά επίπεδα αισθητικής που τους διακρίνουν. Τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, άλλωστε, το αποδεικνύουν περίτρανα και ο τρόπος με τον οποίο «δένουν» με την υπόλοιπη διακόσμηση είναι πραγματικά υπέροχος, αποτελώντας την ιδανική έμπνευσης για κάθε αθεράπευτο interior design lover.

edc-web-les-ensembliers-06-1644591885.jpg



1

Roof lamp

Alice, Casa Vogue BUY HERE

2

Vase

Ceramic, Zara Home BUY HERE

3

Candlestick

Kartell, Παρουσίαση BUY HERE

4

Painting

Abstract, Arting BUY HERE

5

Object

Ceramic, H&M Home BUY HERE

6

Orchid

With pot, Praktiker SEE MORE