fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Eclectic design: Πώς να εντάξετε τη νέα απόλυτη τάση στη διακόσμησή σας

Είναι το updated mix & match κι έχει έρθει για να μείνει


Eclectic design: Πώς να εντάξετε τη νέα απόλυτη τάση στη διακόσμησή σας

Ως eclectic ορίζεται το νέο mix & match που έχει έρθει για να μείνει! Οι experts στο interior design επιστρατεύουν ολοένα και περισσότερες τάσεις στον χώρο της διακόσμησης και μια από αυτές έχει γίνει η νέα μας εμμονή -ακόμα και χωρίς να το έχουμε καταλάβει. Ο συνδυασμός πολλών και διαφορετικών στιλ και η στροφή στη vintage αισθητική, έχουν γίνει «κομμάτι» του σπιτιού μας και όσο ο καιρός περνάει το αντιλαμβανόμαστε ολοένα και περισσότερο.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις πιο updated ιδέες για το πώς μπορείτε να εισάγετε το πολυπόθητο eclectic design στους χώρους της κατοικίας σας, δημιουργώντας ένα απόλυτα ενημερωμένο σκηνικό!

Mix old & new

e1.jpg


Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της τάσης είναι ο συνδυασμός κλασικού design μαζί με σύγχρονες γραμμές κι ενημερωμένες προτάσεις διακόσμησης. Μπορείτε, για παράδειγμα, σε μια μοντέρνα βάση να προσθέσετε vintage πινελιές, χαρίζοντας classy φινέτσα και μια εκλεπτυσμένη ματιά, η οποία θα αναβαθμίσει το όλο σκηνικό και θα το κάνει πολύ πιο εντυπωσιακό. Ένα επιβλητικό έπιπλο ή ένα τεράστιος χρυσός καθρέφτης ίσως είναι τα key items που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το setting με εξασφαλισμένη επιτυχία!

Play with the colors

e2.jpg


Τα χρώματα αποτελούν βασικό στοιχείο στο πώς δείχνει ένα σπίτι, γι’ αυτό και αξίζει να τους δώσετε προσοχή. Σε ό,τι αφορά στο eclectic στιλ, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ο συνδυασμός έντονων χρωμάτων θεωρείται «κλειδί» για την επιτυχία, τη στιγμή που το color blocking φαίνεται να παίρνει ανανεωμένη διάσταση. Μη διστάσετε, λοιπόν, να συνδυάσετε bold αποχρώσεις μεταξύ τους, όπως είναι το πράσινο με το μπλε, ενώ και μερικές κίτρινες ή φούξια πινελιές για extra ενδιαφέρον.

A is for animal prints

e3.jpg


Άλλη μια φορά που τα animal prints βρίσκονται on top! Αποτελούν το ιδανικό -και πολύ τολμηρό- μοτίβο, που μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με τα pop χρώματα, δίνοντας έτσι μια πιο jungle αίσθηση. Κι αν ψάχνετε τις ιδανικές επιλογές, αυτές δεν είναι άλλες από το διαχρονικό leopard και το zebra. Μάλιστα, μια ωραία ιδέα είναι να ταιριάξετε αυτά τα δύο μαζί, καθώς το έχουμε ήδη δει στις μοντέρνες κατοικίες που μας γεμίζουν έμπνευση.

Gold details

e4.jpg


Kι επειδή η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, οι χρυσές πινελιές είναι ικανές να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συνολικό σκηνικό. Από μικρά διακοσμητικά μέχρι έπιπλα και oversized καθρέφτες, η επιλογή είναι καθαρά δική σας και αυτή εξαρτάται από το πόσο glam -ή όχι- θέλετε να είναι το σπίτι σας.

Tropical touches

e5.jpg


Για extra ανοιξιάτικες δόσεις, τα ογκώδη φυτά είναι ένα bonus στοιχείο που καλό είναι να μην απουσιάζει. Ειδικά εάν θέλετε να χαρίσετε ισορροπία στο τελικό αποτέλεσμα, μην παραλείψετε την προσθήκη τους, καθώς θα εξασφαλίσουν τη «ζωντάνια» που χρειάζεστε για τον χώρο σας. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως θα προστεθεί ακόμα ένα χρώμα και αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1

Painting

Pjatteryd, IKEA BUY HERE

2

Elephant

Gold, Casa Vogue BUY HERE

3

Table lamp

Kartell, Παρουσίαση BUY HERE

4

Pillow

Geometrical print, Coincasa, notos home BUY HERE

5

Plant

Fejka, Benjamina, IKEA BUY HERE