fbpixel

Search icon
Search
Paradise on Earth: Μια κατοικία που απογειώνει την έννοια του high-end design
INTERIORS

Paradise on Earth: Μια κατοικία που απογειώνει την έννοια του high-end design

Με την υπογραφή του studio Leonardo Junqueira Arquitetura


Το Leonardo Junqueira Arquitetura με έδρα τη Βραζιλία, συγκαταλέγεται στα πιο επιτυχημένα σε ολόκληρο τον κόσμο, με τη δουλειά να κάνει τον γύρω των χωρών και να ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, που για την πολυτέλεια που αποτυπώνει σε κάθε σύγχρονη κατοικία. Οι αρχιτέκτονες που το απαρτίζουν γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς να μεταμορφώνουν κάθε κτίσμα, δίνοντάς του «ζωή» κυριολεκτικά από το μηδέν!

Παραμένοντας στη βάση τους, κλίθηκαν να διαμορφώσουν μεγάλη κατοικία, η οποία βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας πενταμελούς οικογένειας, που για χρόνια ζούσε στο Los Angeles. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από την αρχιτεκτονική ομάδα να δημιουργήσει γωνίας που να ξεχωρίζουν για τον απεριόριστο φυσικό φωτισμό τους, αλλά και τον μοντέρνο χαρακτήρα τους.

Εξερευνήστε την απίθανη κατοικία!
dsc-9443ok.jpg


Το σπίτι είναι χτισμένο σε έναν υπερυψωμένο λόφο, γεγονός που του προσφέρει απεριόριστη θέα που κόβει την ανάσα! «Φωλιασμένο» σε ένα καταπράσινο σκηνικό και πολύ κοντά στο υγρό στοιχείο, δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεταν τον σκελετό των περισσότερων χώρων -μέσα κι έξω. Ποντάροντας στην earthy πλευρά της αρχιτεκτονικής και την απόλυτη σύνδεση με το περιβάλλον, βλέπουμε πως καταφέρνει να γίνει «ένα» με το φυσικό σκηνικό, χωρίς να στερείται ούτε στο ελάχιστο την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και πολυτέλεια.

Εστιάζοντας στο exterior design, βλέπουμε πως όλα είναι τόσο ανεπιτήδευτα τοποθετημένα, μιας και η απόλυτη ηρεμία είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται κατά νου. Εξωτερικά living spaces, barbeque areas και σημεία για ατελείωτη χαλάρωση είναι όλα όσα συνθέτουν το ονειρεμένο και inspiring σκηνικό.

Η ίδια μαγευτική αίσθηση συνεχίζεται και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και μας κάνει να θέλουμε να τους εξερευνήσουμε. Συγκεκριμένα, η πρόσοψη του κτιρίου δημιουργεί μια σχεδόν διάφανη όψη από την πλευρά του δρόμου, ενώ οι τοίχοι από πάνελ φωτίζουν το εσωτερικό δημιουργώντας μια ιδεατή επέκταση στο outdoor περιβάλλον. Οι «ζεστοί», ξύλινοι indoor χώροι και τα έπιπλα δημιουργούν μια πολυτελή και παράλληλα καλοκαιρινή και χαλαρωτική αίσθηση, που θεωρείται ιδανική για μικρές και μεγάλες αποδράσεις από την αστική καθημερινότητα.

b0029360ok.jpg


Με τα μεγάλα παράθυρα να έχουν επιλεχθεί με σκοπό να κάνουν το σπίτι να γίνεται «ένα» με την εξωτερική θέα, το περιβάλλον «πλημμυρίζεται» από το φως του ήλιου. Παράλληλα, τα ουδέτερα, γήινα χρώματα δίνουν το απαραίτητο φως από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ ορισμένες πιο bold αποχρώσεις δημιουργούν διάσταση, μοντέρνα χαρακτήρα κι extra ενδιαφέρον. Μπορεί όλοι οι χώροι να είναι από μόνοι τους ευρύχωροι, αλλά σίγουρο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο τρόπος με τον οποίο τους διαμόρφωσαν οι designers.

Όλα τα δωμάτια διακρίνονται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, βγαλμένη από το μέλλον, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα και τις ανάγκες της οικογένειας. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix & match με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

dsc-9510ok.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του υπέροχου σπιτιού!

Φωτογραφίες: ArchDaily