fbpixel

Search icon
Search
Emma Stone και Yorgos Lanthimos: Πόσο καλά γνωρίζουν ο ένας τον άλλον; Η νέα τους εμφάνιση που συζητήθηκε
PEOPLE & MOMENTS

Emma Stone και Yorgos Lanthimos: Πόσο καλά γνωρίζουν ο ένας τον άλλον; Η νέα τους εμφάνιση που συζητήθηκε

Οι ίδιοι εντυπωσίασαν με τη φωτογράφιση και την κοινή τους συνέντευξη στο Variety


Αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά ντουέτα αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη, ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone βρίσκονται μια «ανάσα» μακριά από τα φετινά Oscars που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Μαρτίου, κι έχουν ήδη ξετρελάνει με το ταμπεραμέντο τους, την σκηνοθετική ματιά του Γιώργου αλλά και την ερμηνεία της Stone, κοινό και κριτικούς. 

Οι δυο τους σε μια νέα ανατρεπτική εμφάνιση στο Variety μίλησαν για όλα: για την σχέση τους, τα γυρίσματα του Poor Things, για το γεγονός ότι η Emma έχει ήδη συμμετάσχει σε πέντε ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη - και πως πολλοί την αποκαλούν τη μούσα του -, για τον μεγαλύτερό τους φόβο αλλά και για τατουάζ... 

«Γνώριζα το έργο της», λέει. «Τη σκέφτηκα για τo "Lobster", αλλά δεν τη χρησιμοποίησα». 

«Θέλεις να πεις γιατί;», ρωτάει η Stone.

«Θέλεις να σου πω;», απαντά ο Γιώργος.

2-8DNpw.jpg

«Ο λόγος που δεν πήγα στην πραγματικότητα σε αυτήν είναι επειδή υπάρχει ένας χαρακτήρας που είναι ψευδός στον "Lobster" και δεν ήθελα να τον υποδυθεί εκείνη. Καθώς η Emma έχει το δικό της χαρακτηριστικό ψεύδισμα, σκέφτηκα: Αυτό θα προκαλέσει σύγχυση. Αν κάποιος που δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας στο σενάριο έχει ένα δικό του διαφορετικό ψεύδισμα, τότε όλη η ταινία θα καταρρεύσει!»

Και έτσι γεννήθηκε μια όμορφη φιλία... Έκτοτε, το δίδυμο συνεργάστηκε στο "The Favourite" του 2018 και τώρα στο "Poor Things", ένα φαβορί κατά τα λεγόμενα πολλών αλλά και αυταπόδεικτα επιτυχημένο εγχείρημα, το οποίο έχει λάβει 11 υποψηφιότητες της ταινίας για Oscar. 

Κατά κάποιον τρόπο, το "Poor Things" είναι το αποκορύφωμα των προηγούμενων ταινιών του Λάνθιμου, οι οποίες σχεδόν όλες ανήκουν στην κατηγορία "What did I just watch?" «Τι παρακολούθησα μόλις» - κυρίως ο «Κυνόδοντας» του 2009, η ιστορία των αποκομμένων από την κοινωνία, εσώκλειστων παιδιών που αναζητούν κάποια κατανόηση του κόσμου μέσω του σεξ και των κασετών VHS της δεκαετίας του '80- και το προαναφερθέν "The Lobster", από το 2015, του οποίου η υπόθεση αφορά ότι οι ανύπαντροι έχουν μόλις 45 ημέρες για να βρουν νέο σύντροφο ή αλλιώς θα μετατραπούν σε ζώα. Σοκαριστικό έτσι; 

Η Stone, η οποία έχει κερδίσει στο παρελθόν Χρυσό Αγαλματίδιο για το "La La Land", συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Λάνθιμο στο "The Favourite", όπου η ίδια και η Rachel Weisz ανταγωνίζονται για την αγάπη μιας βασίλισσας που υποδύεται η Olivia Colman. Το "Poor Things" δεν είναι, για να παραφράσουμε τον Neil Young, ούτε η μέση του δρόμου του "The Favourite", ούτε η τάφρος του "The Lobster" και του «Κυνόδοντα». Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Bella Baxter, που γεννήθηκε από το κουφάρι μιας δυστυχισμένης εγκύου γυναίκας, η οποία αυτοκτονεί, αλλά επανέρχεται στη ζωή από τον επιστήμονα Dr. Godwin "God" Baxter (Willem Dafoe), με τον εγκέφαλο του εμβρύου της να αντικαθιστά τον δικό της. Τελικά υφίσταται μια σεξουαλική αφύπνιση σε έναν steampunk κόσμο γεμάτο γόνδολες, κρουαζιερόπλοια και τις γαστρικές φυσαλίδες του Dafoe.

Ο Γιώργος έχτισε τον κόσμο της Bella σε ένα τεράστιο soundstage στη Βουδαπέστη. Στη συνέχεια, συγκέντρωσε τους ηθοποιούς του, συμπεριλαμβανομένων των Stone, Dafoe, Ramy Youssef και Mark Ruffalo, για κάτι που σπάνια βλέπουμε στη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή: πρόβες

poor-things-08312379-f2875735996c484e89a07f29db61ebb5.jpg

«Μου θύμισε πολύ θεατρική πρόβα», λέει ο Ruffalo. «Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο στον κινηματογράφο».

Ο Ruffalo υποδύεται τον Duncan Wedderburn, έναν ιδιαίτερο τυχοδιώκτη, που ξεκινά να αποπλανήσει την Bella, με τα πράγματα να μην πηγαίνουν ακριβώς όπως τα σχεδίαζε. Ο Ruffalo λέει στο Variety, ότι οι ηθοποιοί δεν δούλεψαν τόσο πάνω σε χαρακτήρες όσο σε μια ατμόσφαιρα που ο σκηνοθέτης ήθελε ο θίασός του να βρει μόνος του.

«Δεν μου έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες», θυμάται ο Ruffalo. «Έλεγε απλώς κάτι σαν: "Δες την ομάδα χορού Peeping Tom από το Βέλγιο. Το μόνο πράγμα που αναπτύξαμε όλοι μας σε αυτή τη διαδικασία των προβών ήταν αυτό το είδος επικοινωνίας που δεν ήταν πάντα λεκτική - είναι πολλά συναισθήματα"». 

Ο Λάνθιμος και η Emma έδωσαν στο κοινό του Variety ένα βίντεο κατά τη διάρκεια του οποίου παίζουν ένα παιχνίδι ερωτήσεων για το πόσο καλά γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Η συνέχεια δικιά τους. 


Πηγή: Variety