fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Μπορείτε τελικά να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα;

Χωρίς μαγικές λύσεις και υποσχέσεις


Μπορείτε τελικά να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα;

Όσον αφορά αυτά που σας απασχολούν στη φροντίδα του δέρματος, υπάρχει κάτι που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες, είτε το παραδέχονται είτε όχι. Μιλάμε για την κυτταρίτιδα. Είναι συνηθισμένη, για πολλές γυναίκες είναι ενοχλητική αλλά πάνω από όλα είναι επίμονη όταν η συζήτηση έρχεται στο πως θα απαλλαγείτε από αυτήν. Έρευνες δείχνει ότι υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να την κάνετε λιγότερο αισθητή, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Εάν είστε περίεργοι για το πώς να αντιμετωπίσετε και να αποτρέψετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

cellulite-cover.jpg

Από πού προέρχεται η κυτταρίτιδα;

Αν και δεν είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση, σύμφωνα με την Mayo Clinic, λίγα είναι γνωστά για το τι πραγματικά προκαλεί την κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα περιλαμβάνει τα λιπώδη κύτταρα κάτω από το δέρμα τα οποία όταν συσσωρεύονται, πιέζουν προς τα πάνω στο δέρμα ενώ ο συνδετικός ιστός το τραβά ταυτόχρονα προς τα κάτω. Αυτό προκαλεί αυτή την ανομοιόμορφη εμφάνιση ή αλλιώς τα βαθουλώματα. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στους μηρούς, τους γοφούς και την κοιλιά, και οι περισσότερες γυναίκες -ακόμη και οι γυναίκες που είναι σε καλή φυσική κατάσταση- μπορεί να την παρουσιάζουν. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 80 τοις εκατό των γυναικών, ανεξάρτητα από το σωματικό τους βάρος, έχουν κυτταρίτιδα. Αυτή η κατάσταση γίνεται πιο αισθητή με τη γήρανση, καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του αλλά είναι αισθητή και σε όσους έχουν αύξηση βάρους. Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας είναι η καθιστική ζωή καθώς και η γενετική. 

 AHA Body Scrub

AHA Body Scrub

KP Bump Eraser Body Scrub 10% AHA, First and Aid, Sephora

BUY ME
 Top choice

Top choice

Gel Φυκιών, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Peppermint, Pumice, Activated Charcoal

Peppermint, Pumice, Activated Charcoal

Smoothing Body Exfoliant, Grown Alchemist, Attica

BUY ME

Γιατί, λοιπόν, η κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες; Σύμφωνα με την Mayo Clinic, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λιποκύτταρα των γυναικών κατανέμονται διαφορετικά - περισσότερο στους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς από ότι τους άντρες.

Ποιες θεραπείες κυτταρίτιδας λειτουργούν πραγματικά;

Η κυτταρίτιδα είναι πολύ συχνή όσο και πολύ επίμονη, αλλά οι νέες έρευνες και θεραπείες αποδεικνύονται πολλά υποσχόμενες. Θεραπείες όπως η θεραπεία ακουστικών κυμάτων και θεραπείες με λέιζερ έχουν αποδειχθεί μέσω ερευνητικών μελετών ότι βοηθούν προσωρινά στην απομάκρυνση της. Μια άλλη μέθοδος, η απελευθέρωση ιστού με τη βοήθεια κενού έχει επίσης συνδεθεί με τη μείωση της εμφάνισης της. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι δερματολόγοι χρησιμοποιούν μια συσκευή που περιέχει μικρές λεπίδες για να "τραυματίσουν" το σκληρό ιστό. Αφού "τραυματιστεί", ο ιστός κινείται προς τα πάνω για να γεμίσει και να εξαφανίσει τα βαθουλώματα. Ένα από τα πιο επεμβατικά μέτρα είναι η Carboxytherapy, μια διαδικασία κατά την οποία το αέριο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εισάγεται ακριβώς κάτω από το δέρμα.

cellulite3.jpg

Φυσικά, ορισμένες κρέμες και λοσιόν μπορεί να βοηθήσουν ορατά στην εξομάλυνση της εμφάνισης που έχει το ανώμαλο, τραχύ δέρμα. Τα δύο top συστατικά είναι η καφεΐνη και η ρετινόλη. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη λειτουργούν στην αφυδάτωση των κυττάρων του δέρματος, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του "ανώμαλου" δέρματος. Η ρετινόλη, από την άλλη πλευρά, μπορεί να βοηθήσει στην πάχυνση του δέρματος, κάτι που μπορεί επίσης να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου και με συνεχή χρήση. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος που χρησιμοποιείτε για να μάθετε πόσο καιρό θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το προϊόν.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα;

Ενώ οι προαναφερθείσες επιλογές μπορεί να βοηθήσουν προσωρινά να εξομαλυνθεί η εμφάνιση του δέρματος, δυστυχώς δεν είναι δυνατό να εξαφανιστεί εντελώς η κυτταρίτιδα. Καμία ποσότητα ενυδατικής κρέμας ή θεραπείας με λέιζερ δεν μπορεί να αφαιρέσει την κυτταρίτιδα εντελώς και επ' αόριστον. Το καλύτερο που μπορείτενα κάνετε είναι να διατηρήσετε ένα υγιές ποσοστό σωματικού λίπους —πράγμα που σημαίνει διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με τακτική άσκηση και υγιεινή διατροφή.