Θέλετε να σερβίρετε ένα νόστιμο, γιορτινό γεύμα, χωρίς να περάσετε μια ολόκληρη μέρα στην κουζίνα; Δοκιμάστε το απολαυστικό και πεντανόστιμο μενού που ετοιμάσαμε για εσάς, με προϊόντα που επιλέξαμε από τα super market Μασούτης.
Φίλοι, συγγενείς, οικογένεια: οι γιορτές είναι η ιδανική ευκαιρία για να συναντηθούμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι. Αρκετοί πιστεύουν πως ένα πλούσιο γεύμα απαιτεί πολλές ώρες στην κουζίνα, πολύπλοκα μαγειρέματα και μεγάλη προετοιμασία. Μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά με σωστό προγραμματισμό, αυτές τις συνταγές και τα επιλεγμένα προϊόντα “Mr. Grand” και «μασούτης από τον τόπο μας», από τα ενημερωμένα super market Μασούτης, που φέτος συμπληρώνουν 45 χρόνια επιτυχημένης πορείας, τα αγαπημένα σας πρόσωπα και οι καλεσμένοι σας θα περάσουν καλά, κι εσείς ακόμη καλύτερα!
Πράσινη σαλάτα με ψητό χαλούμι, ρόδι και καρύδια
Μια πράσινη σαλάτα είναι απαραίτητη σε κάθε τραπέζι. Εμείς τη σερβίρουμε με ψητό χαλούμι και καρύδια. Επιλέξτε το εξαιρετικά παρθένο Π.Ο.Π. ελαιόλαδο Μυλοπόταμος Ρεθύμνου «μασούτης από τον τόπο μας», για ν’ αναδείξει τη γεύση των υλικών σας.
Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα/4 μερίδες
- 200 γρ. φύλλα πράσινης σαλάτας
- Φρέσκα μυρωδικά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο Π.Ο.Π. ελαιόλαδο
- Μυλοπόταμος Ρεθύμνου «μασούτης από τον τόπο μας»
- 1 λωτός σε φέτες
- 4 ραπανάκια σε φέτες
- Χυμός λεμονιού
- Αλατοπίπερο μύλος “Mr. Grand”
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. χαλούμι, σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. καρυδόψιχα “Mr. Grand”
- 1 κούπα σπόροι ροδιού
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της σαλάτας και τα μυρωδικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον λωτό, τα ραπανάκια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Περνάμε το χαλούμι από καυτό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία. Αδειάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε καβουρντίζοντας την καρυδόψιχα. Τοποθετούμε το χαλούμι, τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού στη σαλάτα μας, αναμειγνύουμε και σερβίρουμε.
The tip: Τα φρούτα προσφέρουν φρεσκάδα, ζωηρή οξύτητα και βιταμίνες στις σαλάτες μας!
Κατσικάκι στον φούρνο με πουρέ σελινόριζας
Μαγειρεμένο με φυσικό χυμό μήλου, το κατσικάκι αυτό πρωταγωνιστεί στο γιορτινό τραπέζι. Ένας πιρουνάτος πουρές σελινόριζας είναι το τέλειο συνοδευτικό του.
Υλικά για 4 άτομα
- 1.000 γρ. κατσικάκι μπούτι, σε μεγάλα κομμάτια
- 3 μεγάλες πατάτες
- 3 μεγάλα μήλα
- Φρέσκο θυμάρι
- 1 κ. γλ. αλάτι θαλασσινό μύλος “Mr. Grand”
- 1 κ. γλ. τριμμένο πιπέρι μαύρο “Mr. Grand”
- 1 λεμόνι, το ξύσμα του
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ. φυσικός χυμός μήλου
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Για τον πουρέ σελινόριζας
- 1 (500 γρ.) σελινόριζα
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μήλο
- Αλάτι “Mr. Grand” θαλασσινό, μύλος
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. βούτυρο αγελάδος “Mr. Grand”
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κούπα σπόροι ροδιού
Εκτέλεση
Αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα μήλα. Βάζουμε το κατσικάκι, τις πατάτες και τα μήλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λεμόνι, σκόρδο, χυμό μήλου, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τα τοποθετούμε στον φούρνο για περίπου 50΄, μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά και τα λαχανικά να μαλακώσουν. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον πουρέ. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τη σελινόριζα, το μήλο και την πατάτα. Βράζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (ίσα να τα σκεπάζει) για περίπου 20΄ ή μέχρι αυτά να μαλακώσουν τελείως. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό τους. Μ’ ένα πιρούνι ή την ειδική πρέσα για πουρέ -αλλά σε καμία περίπτωση με το multi- όσο είναι ακόμη ζεστά τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε για να διορθώσουμε την πυκνότητα. Μοιράζουμε πρώτα τον πουρέ στα πιάτα και μετά το κατσικάκι, τις ψητές πατάτες και τα μήλα. Σερβίρουμε με τους σπόρους ροδιού στην κορυφή.
The tip: Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό με πλούσια γεύση και ταιριάζει τέλεια με τα χειμωνιάτικα πιάτα.
Ριζότο στον φούρνο με κάστανα και μανιτάρια
Γίνεται ριζότο στον φούρνο; Φυσικά και γίνεται! Χρησιμοποιήστε τη συνταγή αυτή ως βάση, τροποποιώντας τα υλικά ανάλογα με τα γούστα και τη δημιουργικότητά σας.
Υλικά για 4 άτομα
- 200 γρ. μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια
- 20 κάστανα βρασμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Λίγο θυμάρι
- 2+2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π Καλαμάτας «μασούτης από τον τόπο μας» (σε γυάλινη φιάλη)
- Αλάτι «μασούτης από τον τόπο μας» σε βάζο 400 γρ.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ρύζι “San Andrea” “Mr. Grand”
- Πιπέρι “Mr. Grand”, μύλος 35 γρ.
- 4 κ. σ. κρασί Ροδίτης Π.Γ.Ε. λευκό «μασούτης από τον τόπο μας» 850 ζωμός λαχανικών, ζεστός
- 1 κ. σ. βούτυρο αγελάδος “Mr. Grand”
- 100 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
Φρέσκα μυρωδικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια, τα κάστανα, το σκόρδο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα βάζουμε σ’ ένα ταψί και αφήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι τα μανιτάρια να ψηθούν καλά. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα σκεύος με καπάκι που να μπαίνει στον φούρνο, για να ετοιμάσουμε το ριζότο - θα ξεκινήσουμε το μαγείρεμα στο μάτι της κουζίνας. Τοποθετούμε σε αυτό το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Θα χρειαστεί να περάσουν μερικά λεπτά μέχρι το ρύζι να στεγνώσει. Έπειτα, ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και φέρνουμε σε βράση. Κλείνουμε με το καπάκι και μεταφέρουμε στον ζεστό -γιατί μαγειρεύουμε τα μανιτάρια- φούρνο. Αφήνουμε για περίπου 18΄. Όταν ο χρόνος περάσει, βγάζουμε το ρύζι, που θα πρέπει να είναι μαλακό, αλλά να κρατάει λίγο. Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τα μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά στην κορυφή.
The tip: Διαλέξτε μια ποικιλία μανιταριών για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
Κέικ με τζίντζερ, κανέλα και κρέμα μασκαρπόνε
Ένα κλασικό γλυκό για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας είναι ένα απολαυστικό κέικ. Τα κόκκινα φρούτα θα δώσουν μια ιδιαίτερα δροσερή αίσθηση.
Υλικά για μία φόρμα 24 εκ. /8 μερίδες
Για το κέικ
- 4 αβγά φρέσκα αχυρώνα “Mr. Grand”, μεσαία
- 80 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική “My sugar”
- 50 γρ. φαρίνα “Mr. Grand”
- 140 γρ. εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο επιλογή «μασούτης από τον τόπο μας»
- Φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κ. γλ. κανέλα “Mr. Grand”
- 40 γρ. ζάχαρη καστανή “Mr. Grand”
- 150 γρ. αμυγδαλόψιχα “Mr. Grand”
- 4 γρ. σόδα μαγειρικής “Mr. Grand”
- 140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό «μασούτης από τον τόπο μας»
- 1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
Για την κρέμα μασκαρπόνε
- 300 γρ. μασκαρπόνε
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη “Mr. Grand”
- 1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
Για το σερβίρισμα
Κόκκινα φρούτα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Σπάμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα οποία χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε σε αυτό το ελαιόλαδο σιγά σιγά κι έπειτα το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Αλέθουμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το αλεύρι και τη σόδα και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα στερεά με τα υγρά υλικά. Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για περίπου 50΄ στους 180οC. Ετοιμάζουμε την κρέμα μασκαρπόνε. Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Όταν το κέικ ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει. Το μεταφέρουμε στην πιατέλα που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα. Βάζουμε την κρέμα μασκαρπόνε σ’ ένα κορνέ και διακοσμούμε. Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα.
The tip: Μην ξεχνάτε πως τα αιθέρια έλαια του λεμονιού βρίσκονται κυρίως στη φλούδα του.
Top choices
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτας «μασούτης από τον τόπο μας» σε γυάλινη φιάλη 1L.
BUY HERE