fbpixel

Search icon
Search
Δε θέλετε να κάνετε botox; Αυτές είναι οι top θεραπείες για το σπίτι
FACE & BODY

Δε θέλετε να κάνετε botox; Αυτές είναι οι top θεραπείες για το σπίτι

Πλέον υπάρχουν μηχανήματα και τεχνικές που θα σας λύσουν τα χέρια


Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το γραφείο της δερματολόγου ή της αισθητικού σας. Τακτικά μασάζ και περιποιήσεις προσώπου, χημικά peeling, συνεδρίες φωτοθεραπείας, micro needling, ραντεβού για botox και πολλά άλλα. Παρόλα αυτά δεν είναι πάντα εφικτά αλλά και οικονομικώς προσιτά, οπότε πρέπει να βρείτε αποτελεσματικές εναλλακτικές που θα κρατήσουν την επιδερμίδα σας σε άριστη κατάσταση. Επωφεληθείτε από όλες τις θεραπείες για το σπίτι και δείτε αποτελέσματα που θα σας εκπλήξουν.Έφτασε η στιγμή να ανακαλύψετε τις λύσεις που θα γίνουν και οι δικές σας αγαπημένες, καθώς θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα ενώ παράλληλα απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια. 

Οι παρακάτω προτάσεις είναι ιδανικές για εσάς που θέλετε πιο νεανική όψη και που πιστεύετε πως μπορείτε να την αποκτήσετε.  
hattiebourn-beauty-skin-face.jpg
@hattiebourn

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να ξέρετε πως τα εργαλεία και οι συσκευές στο σπίτι προορίζονται για  εβδομαδιαία χρήση. Έτσι, αν θέλετε να έχετε διαρκή αποτελέσματα με εναλλακτικές λύσεις στο σπίτι, η συνέπεια με οποιαδήποτε θεραπεία, προϊόν ή ρουτίνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τα μέγιστα οφέλη. 

Εναλλακτικές λύσεις για το Botox

Ως εναλλακτική λύση στο botox, οι ειδικοί συνιστούν συσκευές μικρορεύματος, καθώς αποτελούν τον πιο ήπιος και φυσικός τρόπος για να εξομαλύνετε τις ρυτίδες του προσώπου. Παρόμοια με το botox, διεγείρει τους μύες του προσώπου, παρότι χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό χαμηλής τάσης, σε αντίθεση με τις ενέσεις. Δεδομένου ότι χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια, δεν είναι ιδανική λύση για όλους, επομένως είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές. Καθώς θα κάνετε μια έρευνα αγοράς θα ανακαλύψετε πως οι τιμές τους έχουν μεγάλες διακυμάνσεις αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως το πιο ακριβό μηχάνημα είναι και το καλύτερο.

iamcharlotteolivia-face-beauty-skin.jpg
@iamcharlotteolivia

Extra tip: Για μέγιστα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε συνδυαστικά gua sha, κρυοθεραπεία και peeling.

Εναλλακτικές λύσεις στο Microneedling

Το microneedling είναι μια αισθητική διαδικασία που περιλαμβάνει την επανειλημμένη παρακέντηση του δέρματος με μικροσκοπικές, αποστειρωμένες βελόνες. Αυτή η ελάχιστα επεμβατική διαδικασία βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος όπως η υπερμελάγχρωση, οι λεπτές γραμμές, οι διευρυμένοι πόροι, οι ρυτίδες, η ελαστικότητα του δέρματος και πολλά άλλα αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου του και είναι δεδομένο πως στο γραφείο της δερματολόγου θα χρειαστείτε μεταξύ 2-5 συνεδριών για να δείτε αποτελέσματα. 

Αν θέλετε τα ίδια αποτελέσματα από το σπίτι, ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών που λένε πως τα derma rollers είναι το next big thing. Οι μικρές, λεπτές βελόνες μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε το microneedling. Η απαλή κύλιση πάνω από το δέρμα θα τρυπήσει ελαφρά την επιφάνεια του, για να ενισχύσει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του ενώ παράλληλα βοηθά στη διείσδυση των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Αν παρόλα αυτά οι βελόνες δεν είναι οι αγαπημένες σας, τότε μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις:

nikkkkes-face-skin-beauty.jpg
@nikkkkes
  • Needle free air shot: Υπάρχουν συσκευές που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για να δημιουργήσουν μη επιβλαβείς "οδούς" στο δέρμα, για υπέροχα αποτελέσματα χωρίς πόνο. Μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της απορρόφησης του προϊόντος, στη βελτίωση της υφής, στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και σε πολλά άλλα που τελικά οδηγούν σε πιο λαμπερό, υγιές δέρμα.
  • Micro infuser: Μια ακόμη επιλογή χωρίς βελόνες είναι η συσκευή που μπορεί να μετατρέψει τους παραδοσιακούς ορούς με βάση το νερό σε ένα μικροσκοπικό, ταχέως κινούμενο mist. Το mist μπορεί να διαπεράσει το φράγμα του δέρματος, χωρίς βελόνες και χωρίς πόνο για κλινικά αποτελέσματα.
  • Microneedling anti-wrinkle patches: Εμπλουτισμένα με ρετινόλη, βιταμίνη C και πεπτίδια, αυτά τα επιθέματα microneedling περιέχουν μικροβελόνες υαλουρονικού οξέος που διαλύονται για να δημιουργήσουν μικροσκοπικές "οδούς", ώστε τα προϊόντα σας να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα.

Κεντρική φωτογραφία: @keziacook