fbpixel

Search icon
Search
Έχετε ξηρό δέρμα το φθινόπωρο; Αυτός είναι ο τρόπος να απαλλαγείτε
FACE & BODY

Έχετε ξηρό δέρμα το φθινόπωρο; Αυτός είναι ο τρόπος να απαλλαγείτε

Εύκολα tips και tricks για κάθε μέρα


To φθινόπωρο έχει την τάση να αφαιρεί όλη την υγρασία από το πρόσωπο σας, φέρνοντας τη συζήτηση της ξηροδερμίας στο επίκεντρο. Αν νιώθετε ότι αυτή η διαπίστωση ισχύει και για εσάς, τότε χρειάζεται να αλλάξετε κάτι στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Υαλουρονικό οξύ, παχύρρευστες κρέμες και ενυδατικά έλαια είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας. Έτσι, συγκεντρώσαμε για εσάς όλα τα tips και τα tricks που θα λατρέψετε -εσείς και το δέρμα σας- αυτή την περίοδο. 

vicmontanari-face-beauty-skin.jpg
@vicmontanari

Οι αλλαγές στην επιδερμίδα

Μόλις αλλάζει ο καιρός, οι αλλαγές στην επιδερμίδα γίνονται απόλυτα εμφανείς. Καθώς το καλοκαίρι έχει υψηλή υγρασία η αντίθεση με το δροσερό αέρα και τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες γίνεται αισθητή και στο πρόσωπο σας. Περνώντας, λοιπόν, από ένα πιο λιπαρό δέρμα, στο πιο ξηρό είναι βέβαιο πως πρέπει να επανεξετάσετε τι μπορείτε να αλλάξετε. Το φθινόπωρο και το χειμώνα οι συνήθειες αλλάζουν και ακόμη και συνήθειες που δεν υπολογίζετε, όπως το ζεστό ντουζ, μπορεί να οδηγήσουν σε ένα αφυδατωμένο δέρμα. Αυτή η απώλεια νερού έχει τελικά ως αποτέλεσμα μια λιγότερο ελαστική και ενυδατωμένη εμφάνιση.

Η ξηρότητα μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από κηλίδες ξηρού δέρματος ή κνησμό. Μπορεί να μεταφράζεται σε ξηρότητα, σφίξιμο, κοκκίνισμα, ξεφλούδισμα ή ακόμη και παραγωγή περισσότερων ελαίων.

Η αντιμετώπιση του ξηρού δέρματος

Αν, λοιπόν, ανήκετε στους ανθρώπους με ξηρό δέρμα μπορεί να αισθανθήκατε πραγματικά μια ανακούφιση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα, που πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές μπορείτε να ξεκινήστε από το να αυξήσετε την ενυδάτωση με μια πιο παχύρευστη κρέμα. Επιλέξτε ένα τέτοιο προϊόν αντί για λοσιόν και μειώστε το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε απολεπιστικά προϊόντα και συστατικά όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το σαλικυλικό οξύ και η ρετινόλη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα καθαριστικό με έλαια, το οποίο θα ενυδατώσει το δέρμα σας ενώ παράλληλα καθαρίζει και αφαιρεί το μακιγιάζ, καθώς και ένα επιπλέον ενυδατικό βήμα, όπως λάδι προσώπου ή ένα ενυδατικό toner ή αιθέριο έλαιο. 

iamcharlotteolivia-face-beauty-skin.jpg
@iamcharlotteolivia

Εάν παρατηρείτε ότι το δέρμα σας αλλάζει, τότε η ρουτίνα που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα, μπορεί να χρειάζεται κάποιες τροποποιήσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε οξέα και ρετινόλη σε ξηρό δέρμα

Αν σας αρέσουν τα απολεπιστικά οξέα όπως το γλυκολικό, το γαλακτικό, ακόμη και η ρετινόλη, μην ανησυχείτε δεν χρειάζεται να τα αφήσετε στην άκρη, μόνο και μόνο επειδή το δέρμα σας είναι ξηρό. Μάλιστα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται να αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα καθώς αυτά προκαλούν επιπλέον λαμπάδα, ξεφλούδισμα και ενδεχομένως συμφόρηση.

Κάνοντας απαλή απολέπιση από το νεκρό, ξηρό δέρμα, η επιδερμίδα σας θα είναι πλέον σε θέση να απορροφήσει πλήρως όλους τους ορούς και τις ενυδατικές κρέμες που πρόκειται να βάλετε. Κάντε απολέπιση με ένα οξύ όπως το γλυκολικό οξύ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σας. Ακόμη, μπορείτε να πείτε το "ναι" και στο ασκορβικό οξύ ή αλλιώς στη βιταμίνη C, στο αζελαϊκό οξύ και στο γαλακτικό οξύ, αν νιώθετε ότι η ξηροδερμία σας επηρεάζει ιδιαίτερα. Όσο για το υαλουρονικό οξύ, αυτό είναι το απόλυτο must καθώς συσσωρεύει την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας ακριβώς εκεί που χρειάζεται.

face-skin-beauty-at-leabreuerr.jpg
@leabreuerr

Τέλος, αν αγαπάτε τα ρετινοειδή, το κλειδί για να τα χρησιμοποιήσετε στο ξηρό σας δέρμα είναι να μη τα εφαρμόζετε κάθε μέρα και να κλειδώνετε πάντα όλα τα συστατικά με μια αποφρακτική, ενυδατική κρέμα που θα ενισχύσει την ενυδάτωση.

Κεντρική φωτογραφία: @drjart