fbpixel

Search icon
Search
Πώς μπορεί το Κορεάτικο μασάζ προσώπου να μεταμορφώσει τα χαρακτηριστικά σας
FACE & BODY

Πώς μπορεί το Κορεάτικο μασάζ προσώπου να μεταμορφώσει τα χαρακτηριστικά σας

Δοκιμάστε το και δείτε την αλλαγή!


Στην Ασία, η τέχνη του μασάζ περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλα. Οι γυναίκες κάνουν μασάζ στον εαυτό τους κάθε μέρα. Ο κύριος στόχος είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, εκεί που βρίσκονται «μπλοκαρίσματα», και τότε είναι που ξεκινάει η φλεγμονή και το δέρμα αρχίζει να φαίνεται άτονο, θαμπό και πρησμένο. Ωστόσο, σε αντίθεση με το τυπικό μασάζ προσώπου, το κορεατικό γίνεται παντού - από τις μασχάλες μέχρι τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Όλα συνδέονται μεταξύ τους, γι' αυτό είναι ωραίο να ξεκινάτε με διπλό καθαρισμό και να κάνετε το μασάζ μετά, χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα face oil ή ό,τι άλλο προτιμάτε. 

1ον) Αναδιαμορφώστε τη γραμμή του σαγονιού σας

Όλοι έχουμε μια κυρίαρχη πλευρά όταν μασάμε και αυτή η κίνηση φέρνει περισσότερη συμμετρία στο πρόσωπο και ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους. Χρησιμοποιώντας την επίπεδη πλευρά του αντίχειρα (όχι την άκρη του), δουλέψτε από πίσω από το αυτί σας προς τα κάτω στη γραμμή του σαγονιού για να βρείτε τυχόν εξογκώματα ή κόμπους, και στη συνέχεια, όταν τα απελευθερώσετε, αρχίστε να δουλεύετε προς τα πάνω, κινούμενοι απευθείας πάνω από τα δόντια. Πολλά μασάζ προσώπου λειτουργούν μόνο διαγώνια προς τα πάνω και προς τα έξω, αλλά αν κοιτάξετε ένα διάγραμμα των μυών του προσώπου, δεν είναι μόνο διαγώνια προς τα πάνω στο πρόσωπο. Για να ανασηκώσετε τα βλέφαρα, χρησιμοποιήστε τα επίπεδα του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου, δουλεύοντας απευθείας προς τα πάνω από το σαγόνι, παράλληλα με το πλάι του στόματος και της μύτης.

shutterstock-1543602926.jpg

2ον) Σχηματίστε τα μάγουλά σας

Ξεκινήστε μ' ένα απαλό άγγιγμα, χρησιμοποιώντας το επίπεδο των χεριών σας, με τον αντίχειρά σας να γαντζώνεται ελαφρά κάτω από το σαγόνι, πριν πιέσετε τις παλάμες σας και γλιστρήσετε προς τα πάνω και προς τα έξω. Χρειάζεται να κάνετε κάθε κίνηση μόνο για 10 δευτερόλεπτα, οπότε μπορεί να γίνει γρήγορα. Αφού δουλέψετε πάνω στα μάγουλα, εκτελέστε την ίδια κίνηση εξομάλυνσης προς τα κάτω, στα πλαϊνά του λαιμού, για να απομακρύνετε τα υγρά.

3ον) Ενισχύστε τα φρύδια σας

Πιέστε σταθερά ακριβώς κάτω από τις εσωτερικές άκρες των φρυδιών, στη συνέχεια, δουλέψτε με το επίπεδο του δείκτη κατά μήκος του οστού των φρυδιών προς το εξωτερικό άκρο της περιοχής των ματιών. Κάντε το μερικές φορές και θα δείτε το μάτι να μεγαλώνει και το φρύδι να ανασηκώνεται - δεν χρειάζονται απότομες κινήσεις για να κάνετε τη διαφορά. 

shutterstock-2107839164.jpg

4ον) Ξεφούσκωμα κάτω από τα μάτια

Χρησιμοποιήστε το ένα χέρι σας για να κρατήσετε σταθερή την περιοχή του ματιού σας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας για να δουλέψετε την περιοχή κάτω από το μάτι, λειαίνοντάς το δέρμα αργά προς τα έξω, κι επαναλάβετε αρκετές φορές.

shutterstock-1401887198.jpg

5ον) Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να ανασηκώσετε το πρόσωπο

Είναι καλό να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας κάθε βράδυ. Το να παίρνετε τμήματά τους από τη ρίζα, να τα ανασηκώνετε και να τραβάτε απαλά το καθένα προς τα πάνω και πίσω είναι επίσης μια καλή άσκηση αν έχετε πονοκέφαλο ή προβλήματα ύπνου. Όταν θεραπεύετε το πρόσωπο, πρέπει να θεραπεύετε παντού, καθώς αν ένα σημείο είναι «μπλοκαρισμένο», τότε επηρεάζονται όλα - και έχουμε πολλούς λεμφαδένες στο τριχωτό της κεφαλής. Ένα «βαρύ» μέτωπο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός μπλοκαρίσματος υγρών, οπότε πρέπει να δουλέψετε μέχρι το μέτωπο, αλλά και προς τα πίσω μέσω των μαλλιών προς την κορυφή του κεφαλιού για να δημιουργήσετε τη λεγόμενη ανόρθωση.