fbpixel

Search icon
Search
Cinobo: Εξερευνώντας το ελληνικό «Netflix» σας προτείνουμε τις ταινίες που πρέπει να δείτε asap στη νέα πλατφόρμα
#GREEKSDOITBETTER

Cinobo: Εξερευνώντας το ελληνικό «Netflix» σας προτείνουμε τις ταινίες που πρέπει να δείτε asap στη νέα πλατφόρμα

Προσθέστε μια σειρά από αριστουργήματα στην watchlist σας


Στο πλαίσιο του «Μένουμε Σπίτι» όλοι μας λίγο πολύ τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουμε περάσει αρκετές ώρες στην πλατφόρμα του Netflix, παρακολουθώντας πολυάριθμες σειρές του εξωτερικού, καθώς και ταινίες. Πλέον όμως μετά από έναν μήνα εγκλεισμού είναι πολύ πιθανό να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που το περιεχόμενο του Netflix να μη μας καλύπτει πλέον. Ωστόσο αυτό δε θα πρέπει να μας ανησυχεί καθόλου, διότι λύση υπάρχει και μάλιστα είναι ελληνική. 

Πρόσφατα λοιπόν, ξεκίνησε να λειτουργεί μία συνδρομητική διαδικτυακή πλατφόρμα με την ονομασία Cinobo (Cinema No Borders), η οποία φιλοξενεί αναρίθμητες βραβευμένες ταινίες, τόσο του εξωτερικού, όσο κι Ελλήνων καλλιτεχνών. Κάποιες μάλιστα από τις ταινίες που θα βρει κανείς στο Cinobo προβάλλονται για πρώτη φορά σε ελληνικό σινεφίλ κοινό. Επίσης αξίζει να επισημάνουμε, ότι οι δύο πρώτες εβδομάδες στο Cinobo είναι εντελώς δωρεάν, επομένως όλοι αξίζει να δώσουμε μία ευκαιρία στην καινοτόμα αυτή ελληνική πλατφόρμα, η οποία ευελπιστεί να προάγει την ποιοτική έβδομη τέχνη στη χώρα μας. 

Who is Who 

1-uhjUo.jpg

Το ανήσυχο πνεύμα πίσω από την καινούρια αυτή πρωτοβουλία είναι η Δάφνη Μπεχτσή, μια πολυμήχανη νεαρή Θεσσαλονικιά, -μόλις 27 ετών-, η οποία προέρχεται από μια οικογένεια βέρων σινεφίλ και ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί για χρόνια με τον χώρο. Το όραμά της; Να δημιουργήσει μια εναλλακτική πλατφόρμα ψυχαγωγίας με έναν πλούσιο κατάλογο από ανεξάρτητες, arthouse αλλά κι ελληνικές ταινίες, το οποίο αποτελεί ένα κινηματογραφικό home φεστιβάλ.

Η ιστορία του Cinobo επιθυμεί να θυμίζει ένα σύγχρονο, φρέσκο και αναγκαίο μέσο που θα εισάγει το κινηματογραφόφιλο κοινό, και όχι μόνο, σε μια εποχή άμεσης πρόσβασης στο σινεμά εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στο ελληνικό κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Πίσω από το φιλόδοξο έργο κρύβεται μια ομάδα επαγγελματιών ποικίλων ειδικοτήτων, με διάφορα ενδιαφέροντα κι εμπειρίες, που ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από έναν κοινό παρανομαστή: την αγάπη τους για το σινεμά. 

Εμείς ξεχωρίσαμε τις πιο αξιόλογες ταινίες που μπορεί κανείς να βρει στο Cinobo & σας προτείνουμε να τις εντάξετε στην watchlist σας άμεσα! 

The Killing of a Sacred Deer

1-K1WUo.jpg

Το «The Killing of a Sacred Deer» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ του 2017. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Γιώργος Λάνθιμος, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τον Collin Farrell, την Nicole Kidman και τον Barry Keoghan. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο Στίβεν, ένας επιτυχημένος καρδιοχειρουργός, ο οποίος κρυφά από τη γυναίκα του και τα παιδιά του έχει πάρει υπό την προστασία του ένα νεαρό αγόρι, τον Μάρτιν. Σταδιακά κι ενώ ο Μάρτιν γνωρίζει όλο και περισσότερο την οικογένεια του Στίβεν αρχίζουν να συμβαίνουν πολυάριθμα περίεργα περιστατικά, τα οποία αδυνατούν να τα εξηγήσουν με βάση τη λογική. Μπορεί κανείς άραγε να ξεφύγει από τη θεία δίκη; Η συγκεκριμένη κινηματογραφική δημιουργία βασίζεται στην εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

The Florida Project

3-6eKwq.jpg

Το «The Florida Project» είναι ένα νατουραλιστικό δράμα του 2017, αμερικανικής παραγωγής. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Sean Baker, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τον Willem Dafoe, την Brooklynn Prince και την Bria Vinaite. Μεταφερόμαστε σε ένα φτωχικό motel του Ορλάντο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην Disneyland. Εκεί ζει η εξάχρονη Μούνι μαζί με την 22χρονη μητέρας της, η οποία αντιμετωπίζει πάρα πολλές δυσκολίες στην προσπάθειά της να τα βγάλουν πέρα. Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό, σκληρό μα και συνάμα κινηματογραφικό ταξίδι ενηλικίωσης στη σύγχρονη φαινομενικά αψεγάδιαστη Αμερική. Η ταινία ήταν υποψήφια για oscar στην κατηγορία β’ ανδρικού ρόλου.

Florence Foster Jenkins

2-sDCWk.jpg

Το «Florence Foster Jenkins» είναι ένα βιογραφικό δράμα με αρκετά στοιχεία κωμωδίας του 2016, αμερικανικής παραγωγής. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Stephen Frears, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε την Meryl Streep και τον Hugh Grant. Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο βραβεία Oscars. Πρωταγωνίστρια σε αυτήν την ιστορία που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη του 1944 είναι η Florence Foster Jenkins, μία φάλτσο σοπράνο, η οποία με τη βοήθεια του συζύγου της, που δε θέλει να την πληγώσει, εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αμερικής, προκειμένου να επιδείξει το υποτιθέμενο ταλέντο της. Ο Κλερ Μπέιφιλντ (ο σύζυγός της) καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συνεχίσει να ζει το όνειρό της. Ωστόσο είναι στην πραγματικότητα δυνατό να κρατήσεις έναν άνθρωπο για πάντα στο σκοτάδι;

Μικρά Αγγλία

5-FcM9S.jpg

Η ταινία «Μικρά Αγγλία» είναι ένα δράμα εποχής, ελληνικής παραγωγής, που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013 και βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο σπουδαίος Παντελής Βούλγαρης, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε την Πηνελόπη Τσιλίκα, την Σοφία Κόκκαλη, τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και τον Μάξιμο Μουμούρη. Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από δύο αδερφές την Όρσα και τη Μόσχα, που ζούνε στην Άνδρο, η οποία είναι γνωστή και ως Μικρά Αγγλία. Οι ζωές τους θα αρχίσουν να περιπλέκονται έντονα όταν τυχαία θα αγαπήσουν και οι δύο τον ίδιο άνδρα. Η ταινία γνώρισε πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς εκείνη την χρονιά θεωρήθηκε η πιο εμπορική ελληνική ταινία του 2013.

A Separation

4-Z5951.jpg

Το «A Separation» είναι ένα δράμα του 2011, ιρανικής παραγωγής. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Asghar Farhadi, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε την Leila Hatami, τον Peyman Moaadi και τον Shahab Hosseini. Η Σιμίν και ο Νάντερ είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι και ζουν μαζί με την κόρη τους, στην Τεχεράνη. Η Σιμίν κάποια στιγμή αποφασίζει, ότι θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον Νάντερ. Όταν τελικά η Σιμίν αποφασίζει να φύγει, ο Νάντερ κάνει αίτηση διαζυγίου κι εν τέλει μένει μόνος του μαζί με τη μικρή του κόρη. Η ταινία το 2012 κέρδισε το oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ενώ ήταν υποψήφια και στην κατηγορία καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.