fbpixel

Search icon
Search
Αυτό το σπίτι στο Sydney συνδυάζει υπέροχα τους κομψούς εσωτερικούς χώρους με την καταπληκτική θέα στο Middle Harbour
INTERIORS

Αυτό το σπίτι στο Sydney συνδυάζει υπέροχα τους κομψούς εσωτερικούς χώρους με την καταπληκτική θέα στο Middle Harbour

Σχεδιασμένο από το studio Burley Katon Halliday


Σχεδιασμένο από το γραφείο Burley Katon Halliday στο αριστοκρατικό προάστιο Mosman, αυτό το ακίνητο στο Sydney προσφέρει πανοραμική θέα στο Middle Harbour και όμορφα επιμελημένους εσωτερικούς χώρους. Το γραφείο BKH ιδρύθηκε από τους αρχιτέκτονες Iain Halliday, David Katon και Neil Burley και είναι γνωστό για τα εκλεπτυσμένα οικιστικά του σχέδια. Αυτό το σπίτι πέντε υπνοδωματίων αποτελεί παράδειγμα της δουλειάς τους, με ηλιόλουστους χώρους διαβίωσης που εκτείνονται σε 803 τ.μ. και μεταβαίνουν απρόσκοπτα μεταξύ επίσημου και καθημερινού χάρη στην ποικίλη χρήση υφών, τόνων και συνδεσιμότητας.

hopetoun-avenue-11.jpeg


Πιο συγκεκριμένα, μ' ένα γρήγορο tour στους χώρους, βλέπουμε πως το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παράλληλα, το αρχιτεκτονικό γραφείο επέλεξε να «παίξει» με την προσθήκη πιο ψυχρών τόνων. Plus, το λευκό -αν κι ελάχιστο- στους τοίχους και τις επιφάνειες μέσα στο σπίτι εξασφαλίζει ισορροπία και διαχρονικό χαρακτήρα. Η αρχική ιδέα ήταν να εξασφαλιστεί αρμονία σε κάθε δωμάτιο, αλλά και στο outdoor περιβάλλον και αυτοί οι τόνοι θεωρήθηκαν οι πιο ιδανικοί.

hopetoun-avenue-09-1024x768.jpeg


Όλα ξεκίνησαν δίνοντας βάση στα υλικά κατασκευής που θα συνέθεταν την κατοικία, αλλά και στα χρώματα που θα έπαιρναν τη θέση τους από χώρο σε χώρο. Η προσήλωση στη λεπτομέρεια, άλλωστε, είναι βασικό χαρακτηριστικό του αρχιτεκτονικού γραφείου. Ο ιταλικός ασβεστόλιθος χρησιμοποιείται παντού, συνδέοντας τους εσωτερικούς χώρους με τις πέτρινες βεράντες που βλέπουν στον κήπο. Αυτή η αίσθηση της εσωτερικής/εξωτερικής διαβίωσης είναι το επίκεντρο - ο κήπος είναι εξοπλισμένος με μια μπλε-πράσινη πισίνα, ένα barbecue, έναν ξενώνα δίπλα στην πισίνα και μια γαλήνια λίμνη.

hopetoun-avenue-03-1024x768.jpeg


Πίσω στο εσωτερικό, η εντυπωσιακήκουζίνα διαθέτει κορυφαίες συσκευές και καλύπτει όλες τις ανάγκες των ιδιοκτητών. Το ακίνητο στο Sydney διαθέτει επίσης γυμναστήριο, γραφείο και κελάρι κρασιών 800 φιαλών για ενθουσιώδεις οινόφιλους - όλα κομψά διακοσμημένα από το studio. Κάθε επίπεδο του σπιτιού συνδέεται με εσωτερικό ανελκυστήρα, συμπεριλαμβανομένου του γκαράζ τεσσάρων αυτοκινήτων. Για να ολοκληρώσει την προσφορά, το σπίτι έχει εντυπωσιακή θέα στο νερό προς τα βόρεια, ιδιαίτερα από το σαλόνι και την κύρια σουίτα του τελευταίου ορόφου. Το σπίτι βρίσκεται επίσης σε βολική τοποθεσία μεταξύ της παραλίας Balmoral και της παραλίας Chinamans.

Σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση, εύκολα μπορούμε να παρατηρήσουμε πως το studio κινήθηκε με βάση τη λειτουργικότητα ως προς την καθημερινότητας της οικογένειας, αλλά με μια artistic αισθητική. Επιλέχθηκαν πολυχρηστικά έπιπλα σε διάφορους χρωματισμούς, πάνω στα οποία έχουν τοποθετηθεί items που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών για τη μοντέρνα τέχνη. Γλυπτά σε minimal στιλ, βάζα με φρέσκα άνθη, artistic λεπτομέρειες - όλα συγκεντρωμένα έχουν δημιουργήσει ένα απόλυτα sophisticated αποτέλεσμα, το οποίο δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε.

hopetoun-avenue-06-1024x768.jpeg


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, η αυλή που υπάρχει στο κάτω μέρος της κατοικίας είναι ένα bonus στο όλο design που αξίζει να αναφέρουμε. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός που ο χώρος είναι αρκετά αρκετά μικρός, έχει διαμορφωθεί τόσο μοναδικά, που αποτελεί το τέλειο spot για χαλάρωσης και βουτιές στην πισίνα που δεσπόζει. Ακόμα, τα πράσινα στοιχεία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργούν το τέλειο contact με τη φύση.

hopetoun-avenue-10-1024x768.jpeg


Φωτογραφίες: Raine & Horne Mosman, The Spaces