fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με τα international media
TRAVEL

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με τα international media

Ο οδηγός σας για τους καλύτερους καταγάλανους προορισμούς της χώρας που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι


Η απαράμιλλή ομορφιά της χώρας μας είναι αδιαμφισβήτητη και ξεχωρίζει ανάμεσα στους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως. Οι καταγάλανες παραλίες και τα μαγευτικά τόπια μαγνητίζουν τα βλέμματα όλων των επισκεπτών από κάθε μέρος του κόσμου, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε ένα από τα κορυφαία places to be κάθε καλοκαιρινή season. Ακόμη και τα μεγάλα διεθνή media εξυμνούν συνεχώς τη χώρα μας και τα ελληνικά νησιά, τα οποία πέρα από τα γραφικά σοκάκια και την κυκλαδίτικη αισθητική κατέχουν και μερικές από τις καλύτερες παραλίες που μπορεί κανείς να απολαύσει. Παγκοσμίως διάσημες ή λιγότερο γνωστές αλλά εξίσου πανέμορφες, οι ελληνικές παραλίες είναι μοναδικές και γι’ αυτό αποθεώνονται από τα ξένα μέσα.


Ανάμεσα όμως σε τόσα υπέροχα παραθαλάσσια μέρη από που ξεκινάει κανείς να επιλέγει ανάμεσα στις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα; Από το Ιόνιο και τις Κυκλάδες μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, συγκεντρώσαμε τις παραλίες εκείνες που σύμφωνα με τα κριτήρια των διεθνών μέσων αξίζει να κάνετε μία βουτιά και να περάσετε στιγμές χαλάρωσης.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

shutterstock-2387467365.jpg

Αυτή η παραλία σε σχήμα αμφιθεάτρου βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου. Εκτός από την φυσική ομορφιά της, η παραλία είναι τυλιγμένη από μύθους της αρχαιότητας. Λέγεται ότι φιλοξενεί τη Σπηλιά του Νέστωρα, το μέρος όπου ο θεός Ερμής φύλαγε τα βοοειδή που έκλεψε από τον ετεροθαλή αδελφό του Απόλλωνα. Βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου πελάγους, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, γεγονός για το οποία είναι ενταγμένη και στο Δίκτυο Natura 2000. Αποτελεί έναν πιο προσβάσιμο και χαλαρό «εξωτικό» παράδεισο, κοντά σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης.

Σαρακήνικο, Μήλος

shutterstock-1460283452.jpg

Το Σαρακήνικο είναι ένα σουρεαλιστικό σεληνιακό τοπίο με λευκά ηφαιστειακά πετρώματα που έρχονται σε αντίθεση με το βαθύ μπλε του Αιγαίου. Παίρνει ένα σταθερό 10 στο μέτρο της τραχιάς, απόκοσμης και ιδιαίτερης ομορφιάς. Η παραλία, ονομασμένη από τους Σαρακηνούς πειρατές που τη χρησιμοποιούσαν για να κρύβονται, είναι ότι πιο άγριο και ατίθασο μπορούμε να φανταστούμε σε παραλιακό τοπίο. Ακόμα πιο ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες κάνει το τοπίο ένα μισοξεθαμμένο ναυάγιο, που προκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τους καλά κρυμμένους θησαυρούς του!

Βουτούμι, Αντίπαξοι

voutoumi.jpg

Κρυμμένο στο μικρό νησί των Αντιπάξων, το Βουτούμι κάνει τα μάτια μας να λάμπουν με τα κρυστάλλινα νερά του και τη λευκή άμμο, που περιβάλλεται από καταπράσινους βράχους. Είναι μία μικρή ακτή που έχει αποτελέσει πολλές φορές σημείο ενδιαφέροντος για τα μεγάλα διεθνή ταξιδιωτικά έντυπα. Η μαγεία αυτής της παραλίας γίνεται αμέσως αντιληπτή, ειδικά όταν παρατηρεί κανείς τη διάφανη θάλασσα, γεμάτη με μικρά ή μεγάλα γιοτ που βρίσκονται στα ανοιχτά του κόλπου και δίνουν την εντύπωση πως κρέμονται πάνω από τα πεντακάθαρα νερά. 

Σεϋχέλλες, Ικαρία

shutterstock-1816609349.jpg

Αποδεικνύεται ότι οι Σεϋχέλλες είναι πιο κοντά απ' ό,τι πιστεύαμε! Ονομάστηκε έτσι από την ομοιότητά της με τις ακτές του ανατολικοαφρικανικού αρχιπελάγους και αυτή η άγρια παραλία στο νησί της Ικαρίας είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα κλασσικά. Τα καταγάλανα νερά της, η λευκή άμμος, τα υποθαλάσσια σπήλαια και οι επιβλητικοί βράχοι συνθέτουν ένα ξεχωριστό τοπίο, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε.

Ελαφονήσι, Κρήτη

shutterstock-707246239.jpg

Αν είστε φαν του ροζ, τότε το Ελαφονήσι με την κρυστάλλινη άμμο σε αποχρώσεις ανοιχτού ροζ, είναι ένας προορισμός που θα σας εντυπωσιάσει και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Κάποιες μέρες ενώνεται με μια στενή χερσόνησο της νοτιοδυτικής Κρήτης ενώ άλλες, θα πρέπει να περπατήσετε με το νερό να φτάνει μέχρι τα γόνατά σας για να την απολαύσετε. Ένας εξωτικός παράδεισος με λεπτή, λευκή άμμο και μικροσκοπικά ροζ κομμάτια από θρυμματισμένα κοχύλια, ρηχά τιρκουάζ νερά και πανέμορφους κολπίσκους που "κλέβει" την παράσταση.

Ποσείδι Μύτη, Χαλκιδική

limni-poseidi-1b.jpg

Το ακρωτήριο Μύτη στο Ποσείδι Χαλκιδικής είναι μία φαινομενικά ανέγγιχτη ακτογραμμή, ιδανική για εκείνους τους επισκέπτες που αναζητούν λίγη περισσότερη μοναξιά από ό,τι συνήθως. Είναι πραγματικά ξεχωριστή, καθώς η μορφή της αλλάζει λόγω των παλιρροιών. Το περίεργο σχήμα, το γαλαζοπράσινο νερό και η χρυσή άμμος αποτελούν απόδειξη ότι η παραλία Μύτη στο Ποσείδι είναι από τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής και όπως φαίνεται ολόκληρης της Ελλάδας, αφού είναι πλέον γνωστή και στα ξένα ταξιδιωτικά μέσα.

Κολυμπήθρα, Τήνος 

kolymbithra-beach-tinos-cyclades-greece-royalty-free-image-1713210235.jpg

Η παραλία Κολυμπήθρα είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Τήνου. Στην ουσία, πρόκειται για δύο παραλίες σε μία! Γι’ αυτό και καλύπτει κάθε γούστο. Από τη μία της πλευρά υπάρχει η απάνεμη και κοσμοπολίτικη Μικρή Κολυμπήθρα, η οποία είναι επίσης γνωστή και ως Μικρή Άμμος. Η άλλη της πλευρά, η Μεγάλη Κολυμπήθρα ή αλλιώς Μεγάλη Άμμος, θα σας κερδίσει με το ήσυχο περιβάλλον της, ενώ μπορείτε να απολαύσετε την περιπέτεια των θαλασσίων σπορ στα κύματά της.

Μπάλος, Κρήτη

img-2332.jpg

Αν επιχειρήσετε μια απόπειρα προς τη βορειοδυτική ακτή της Κρήτης, θα φτάσετε στον Μπάλο, μια παραλία με κρυστάλλινα νερά και μαγευτικά τοπία. Σε κοντινή απόσταση, υπάρχουν πολλά ιστορικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης Απτέρα, η οποία διαθέτει μινωικά και ρωμαϊκά ερείπια, αρχαία τείχη και μια δεξαμενή. Μία ματιά αρκεί για να αντιληφθείτε ότι ο Μπάλος δεν είναι απλά μία παραλία, αλλά ένα κομψοτέχνημα της φύσης που έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες cart postal και έχει λατρευτεί από τις χιλιάδες των τουριστών που κάθε χρόνο φτάνουν ως εδώ. Ένας κορυφαίος προορισμός που ξεχωρίζει και αξίζει να επισκεφθείτε έστω και μία φορά.