fbpixel

Search icon
Search
Summer vacation στο εξωτερικό: Οι προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείτε το φετινό καλοκαίρι
ESCAPE

Summer vacation στο εξωτερικό: Οι προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείτε το φετινό καλοκαίρι

Αν και η Ελλάδα το καλοκαίρι έχει την τιμητική της, υπάρχουν εξίσου όμορφοι προορισμοί στο εξωτερικό που μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική καλοκαιρινή σας απόδραση


Αν ψάχνετε νέους προορισμούς για να γνωρίσετε το φετινό καλοκαίρι στο εξωτερικό, σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις! Όπως και η Ελλάδα έτσι και η υπόλοιπη Ευρώπη κρύβει μικρά διαμαντάκια που αξίζει να ανακαλύψουμε προγραμματίζοντας ένα ταξίδι-απόδραση σε αυτά. Δεν αναφερόμαστε προφανώς σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης, αλλά σε παραθαλάσσιες γραφικές περιοχές που θα σας κλέψουν την καρδιά με την αισθητική, την αρχιτεκτονική και την καλοκαιρινή διάθεσή τους.

Έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς εκτός συνόρων και σας παροτρύνουμε να δώσετε μία ευκαιρία σε κάτι το διαφορετικό. Υπόσχονται να σας εντυπωσιάσουν με τα μαγευτικά τους τοπία και να σας προσφέρουν μία αλλιώτικη αίσθηση από αυτή του ελληνικού καλοκαιριού.

Ας ανακαλύψουμε τις ιδανικές επιλογές για το απόλυτο summer abroad!

Σεβίλλη, Ανδαλουσία

shutterstock-237981634.jpg

Η Σεβίλλη είναι η πρωτεύουσα της περιοχής της Ανδαλουσίας και αποτελεί κομμάτι της νότιας Ισπανίας. Ωστόσο, παρουσιάζει αρκετές διαφορές από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, γεγονός που την αναδεικνύει σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το καλοκαίρι.

Είναι μία πόλη που μπορεί να καλύψει κάθε καλοκαιρινή και τουριστική σας επιθυμία. Η ηλιοφάνεια κυριαρχεί σε όλες τις περιοχές της πόλης, ενώ ταυτόχρονα δεν απουσιάζουν τα σπουδαία αξιοθέατα και τουριστικά spot, καθώς και οι παραλίες στις καταγάλανες ακτές της χώρας. 

Αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό της Σεβίλλης και το Βασιλικό Αλκαζάρ, το πάρκο Maria Luisa, την Plaza de Espana, καθώς και τον Πύργος Giralda, που αποτελεί καμπαναριό καθεδρικού ναού. Για τις top παραλίες κοντά στην πόλη, Bolonia Cadiz, Punta Umbria, Cala de Aceite και Canos de Me θα χρειαστεί να διανύσετε μία απόσταση 1,5-2 ωρών από το κέντρο της. Και φυσικά, φροντίστε να δοκιμάσετε τα φημισμένα tapas σε συνδυασμό με το αγαπημένο σας κρασί!

Μαγιόρκα, Ισπανία

shutterstock-622789802.jpg

Το ισπανικό νησί που βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογείου μπορεί να σας προσφέρει τις πιο ονειρικές διακοπές του καλοκαιριού. Η εξωτική Μαγιόρκα αποτελεί το μεγαλύτερο νησί στις Βαλεαρίδες Νήσους, με πρωτεύουσα την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή. Εξαιρετικά δημοφιλής, μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο καλοκαιρινό σας προορισμό.

Η Μαγιόρκα φημίζεται για τις εξωτικές της παραλίες, τα ορεινά μονοπάτια αλλά και την έντονη νυχτερινή ζωή, για όποιον τη προτιμά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ήσυχο ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο της πόλης ή ακόμα και ένα πολυτελές θέρετρο για την ύψιστη απόλαυση και ξεκούραση.

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίσετε είναι μία περιήγηση με σκάφος στην Alcudia, όπου θα σας δοθεί η ευκαιρία να παρατηρήσετε ζωηρά δελφίνια!

Πόρτο, Πορτογαλία

nick-karvounis-prb-sjoubfs-unsplash-1024x683.jpg

Άλλος ένα super hot καλοκαιρινός προορισμός που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής κάθε νέα καλοκαιρινή season. Αδράξτε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε όσο είναι ακόμα ήσυχα, πριν εξαντληθεί η τουριστική ικανότητα της περιοχής. Το γραφικό Πόρτο βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της χώρας, στις εκβολές του Δούρου και διαθέτει μια πανέμορφη παλιά πόλη, που περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ιστορικά κτίρια και σπουδαία αρχιτεκτονική θα σας εντυπωσιάσουν ήδη από την πρώτη σας βόλτα στην πόλη. Το υπέροχο φαγητό αποτελεί ένα ευχάριστο plus, που θα συμβάλλει στην απογείωση της εμπειρίας αυτής για εσάς. 

Κορυφαία παραλία που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης θεωρείται η Praia de Miramar, όπου θα βρείτε και το Senhor da Pedra, ένα μικρό παρεκκλήσι που χρονολογείται από το 1686 και δημιουργεί ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Μπάρι, Ιταλία

bari.jpg

Το μαγευτικό Μπάρι της Ιταλίας, που βρέχεται από τα νερά της Αδριατικής Θάλασσας, είναι ένας ονειρικός προορισμός που μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όχι μόνο για την ομορφιά και τη γραφικότητα του, αλλά και γιατί υπάρχει η δυνατότητα να φτάσετε εύκολα, ακτοπλοϊκώς από την Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα.

Η πόλη αποτελεί έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό προορισμό και όπως όλες οι πόλεις της Ιταλίας, έτσι και το Μπάρι φιλοξενεί μερικά αξιόλογα αξιοθέατα. Συνίσταται να επισκεφτείτε τη Βασιλική του Αγίου Νικολάου, το Κάστρο του Μπάρι, Castello Svevo, τη μεσαιωνική πόλη Bari Vecchia και τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Σαμπίνο.

Μη ξεχάσετε να προγραμματίσετε μία εκδρομή με σκάφος στο Polignago a Mare και να εξερευνήσετε τις κορυφαίες παραλίες κοντά στην περιοχή, όπως οι Pane e Pomodoro, Polignano a Mare και Lido San Francesco. Ετοιμαστείτε για το απόλυτο la dolce vita καλοκαίρι!

Start planning now!