fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Αυτά είναι τα βασικά skincare προϊόντα που χρειάζεστε στα 20s

Εντάξτε τα στη beauty συλλογή σας


Αυτά είναι τα βασικά skincare προϊόντα που χρειάζεστε στα 20s

To skincare αποτελεί ένα παράγοντα που σίγουρα οφείλετε να λαμβάνετε σοβαρά υπόψιν ήδη από τη δεκαετία των 20. Αποτελώντας τη μετάβαση από τα εφηβικά 10s στα απόλυτα ενήλικα 30s είναι μια δεκαετία που δομείτε την προσωπικότητα, το style αλλά και θέτετε τις βάσεις για το δέρμα των ονείρων σας. Δοκιμάζετε διαφορετικές φόρμουλες, επενδύετε στην ενυδάτωση, δίνετε απόλυτη βάση στην προστασία και τελικά μπερδεύεστε με όλα τα διαφορετικά συστατικά που βρίσκετε στα αγαπημένα σας beauty products. Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά δε στοχεύουν τελικά στο να σας χαρίσουν ένα δέρμα χωρίς πόρους, δυσχρωμίες και ατέλειες. Αντιθέτως, παρακάτω θα βρείτε προτάσεις, που εστιάζουν στην υγεία και στη διατήρηση της επιδερμίδας σας στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση.

Αυτή η λίστα προϊόντων είναι μια βασική «εργαλειοθήκη», που όλες οι γυναίκες στα 20 τους μπορούν να χρησιμοποιούν για να διατηρήσουν το δέρμα τους όσο πιο υγιές γίνεται. 
face-woman-20s-blonde-hair.jpg

Καθαριστικό

Ο καθαρισμός είναι ένα βασικό και αγαπημένο μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Μη το βλέπετε απλώς σαν μια διαδικασία βελτίωσης του δέρματος, δείτε το και σαν μια τελετουργία που αφαιρεί από πάνω σας όλα όσα ζήσατε μέσα στη μέρα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που πολλοί λένε πως αν πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν -πέρα από το αντηλιακό- τότε αυτό είναι το καθοριστικό σας. Ειδικά για εσάς που ζείτε σε πόλεις με περιβαλλοντική μόλυνση και έντονο τρόπο ζωής η αφαίρεση του σμήγματος των νεκρών κυττάρων, του μακιγιάζ και της υπερβολικής λιπαρότητας είναι πολύ σημαντικά. Το καθαριστικό που θα επιλέξετε πρέπει να είναι απαλό και αποτελεσματικό, ενώ παράλληλα να βοηθά στην αποκατάσταση του φυσικού φραγμού του δέρματος και να παρέχει ηρεμιστική δράση.

Θεραπεία

Το δεύτερο βήμα οποιασδήποτε καλής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας είναι κάτι στοχευμένο. Ιδιαίτερα στα 20 σας υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε με το δέρμα σας και η ρουτίνα σας οφείλει να λειτουργεί υπέρ σας. Μπορεί να γνωρίζετε πως από το καθοριστικό πρέπει να περνάτε στην ενυδάτωση αλλά το να προσθέσετε βήματα όπως χημικά απολεπιστικά, ορούς και μάσκες, θα σας κάνει να δείτε πραγματική βελτίωση στο δέρμα σας. Το να υιοθετήσετε εβδομαδιαίες θεραπείες περιποίησης θα σας λύσει τα χέρια βοηθώντας σας να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Η χημική απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα εξασφαλίσει ότι το δέρμα θα καθαριστεί πλήρως, ενώ οι μάσκες προσώπου θα δώσουν στο δέρμα την απαραίτητη ώθηση.

 Starting point

Starting point

Hydrating Cream to Foam Cleanser, Cerave, Attica

BUY ME
 The vitamin

The vitamin

Silymarin CF Αντιοξειδωτικό΄ς Ορός Βιταμίνης C, Skinceuticals

BUY ME
 The second step

The second step

Μάσκα Φρούτων, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Treat your eyes

Treat your eyes

Hydraphase Intense Eyes, La Roche Posay, Attica

BUY ME
 Active ingredients

Active ingredients

Retinol Eye Cream, The Inkey List, Sephora

BUY ME
 Thin texture

Thin texture

Capital Soleil Cell Protect Αντηλιακό Γαλάκτωμα Spray SPF50+

BUY ME

Ενυδάτωση

Μαζί με το καθαριστικό, η ενυδατική κρέμα είναι μάλλον δεδομένη για τους περισσότερους ανθρώπους. Στα 20 σας, ωστόσο, είναι σημαντικό να προσφέρετε ανάλαφρη ενυδάτωση στο δέρμα σας. Μην κάνετε το λάθος και πιστεύετε πως λόγω της λιπαρότητας το δέρμα σας δεν απαιτεί αυτό το βήμα. Στην πραγματικότητα, η στέρηση της υγρασίας από το δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει υπερπαραγωγή σμήγματος για να αντισταθμίσει τις απώλειες και έτσι το αποτέλεσμα να είναι χειρότερο. 

Κρέμα ματιών

Από τα 20 έως τα 29, αλλάζουν πολλά όχι μόνο στη ζωή σας αλλά και στο δέρμα σας. Από την εφηβεία μέχρι τα 20 σας, το δέρμα χάνει κάποιο υποδόριο λίπος και η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται. Με άλλα λόγια, το ζουμερό, δροσερό δέρμα που μπορεί να απολαμβάνατε φυσικά στα 21 σας μπορεί να μην είναι τόσο "ζωηρό" στα 28. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να βρίσκεστε στην πρόληψη ενάντια στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αναζητάτε στις κρέμες ματιών συστατικά που διεγείρουν το κολλαγόνο, όπως η βιταμίνη C, ή την εισαγωγή της ρετινόλης στο στάδιο της θεραπείας σας ως προληπτικό μέτρο κατά των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Φυσικά, ένα προϊόν που προσφέρει και αποτελεσματική ενυδάτωση είναι πάντα ζητούμενο.

skin-20s-woman-blonde-hair.jpg

Αντηλιακό

Αν σε κάτι συμφωνούν όλοι οι δερματολόγοι είναι η καθημερινή χρήση του SPF. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, καθώς με το να το εφαρμόζετε στα 20 σας, όχι μόνο θα προστατεύσετε το δέρμα σας από τρομακτικές βλάβες όπως ο καρκίνος του δέρματος, αλλά θα κάνετε επίσης την καλύτερη δουλειά που μπορείτε για την πρόληψη των ρυτίδων, των μαύρων κηλίδων, της μελάγχρωσης και των λεπτών γραμμών. Οι λεπτές γραμμές και οι ηλιακές κηλίδες μπορούν να καταπολεμηθούν προληπτικά χρησιμοποιώντας το αντηλιακό σας καθημερινά.