fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Skincare routine για ακμή: Βρήκαμε τα πια εύκολα, εγγυημένα και γρήγορα βήματα

Για εσάς που ο χρόνος είναι πολύτιμος


Skincare routine για ακμή: Βρήκαμε τα πια εύκολα, εγγυημένα και γρήγορα βήματα

Μέχρι πρόσφατα, η ρουτίνα για την ακμή έπρεπε να είναι πολύπλοκη, να έχει πολλά βήματα και ίσως και φαρμακευτική αγωγή. Αν δεν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία -που το κρίνει ο γιατρός σας- τότε σίγουρα οι παρακάτω απλουστευμένες προτάσεις είναι για εσάς. Με απλά βήματα, επιμονή και με τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπο σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα. Άλλωστε η επιδερμίδα απαιτεί την απόλυτη προσοχή σας ειδικά όταν καταστάσεις σαν αυτή αποτελούν πραγματικότητα.

woman-skin-skincare-face-beauty-towel-1296x728-header-1296x728.jpg

Πρωινή ρουτίνα

Βήμα 1: Πλύνετε το πρόσωπο σας

Γνωρίζετε ήδη ότι πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα —ειδικά αν έχετε ακμή. Αλλά αυτό που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ένα καθοριστικό προσώπου ειδικό για την ακμή. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα καθαριστικά ακμής είναι πολύ σκληρά και στεγνώνουν, επομένως αντί να θεραπεύουν το πρόσωπο σας, απλώς αφαιρούν τον προστατευτικό φραγμό, αφήνοντάς σας πιο ευάλωτο σε εξάρσεις μετά από κάθε πλύση.

Βήμα 2: Ενυδατώστε

Το λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα χρειάζεται υγρασία. Χωρίς αυτό, οι αδένες ελαίων σας γίνονται υπερδραστήριοι και καταλήγουν να παράγουν περισσότερο σμήγμα για να το αντισταθμίσουν, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και υπερβολικά λαμπερό δέρμα. Άρα, αν παραλείπετε την ενυδάτωση κάνετε το αντίθετο από αυτό που θέλετε. Διατηρήστε το δέρμα σας ισορροπημένο και ενυδατωμένο με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά.

Βήμα 3: Φορέστε SPF

Γνωρίζετε αυτά τα ενοχλητικά σημάδια και ουλές που παραμένουν για εβδομάδες - μερικές φορές μήνες - αφού εμφανίσετε ένα σπυράκι; Λοιπόν, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο τα κάνει ακόμη πιο έντονα (και, υπενθύμιση, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος). 

 Cherry Bloosom

Cherry Bloosom

Soothing Cleansing Oil, Bobbi Brown

BUY ME
 New in

New in

Essential Energy, Shiseido, Attica

BUY ME
 SPF50 High Protection

SPF50 High Protection

Sun Perfect Perfecting Fluid, Lancaster, Sephora

BUY ME

Νυχτερινή ρουτίνα

Βήμα 1: Πλύνετε το πρόσωπο σας

Όσο κουρασμένες και αν είστε. Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας πριν από τον ύπνο—και όχι, ένα καθοριστικό μαντηλάκι προσώπου δεν είναι η λύση.  Χρησιμοποιήστε το ίδιο καθαριστικό που χρησιμοποιήσατε το πρωί για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα που συσσωρεύτηκαν στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

face-framing-layers.jpg

Βήμα 2: Εφαρμόστε μια θεραπεία ακμής

Και με τον όρο θεραπεία ακμής, εννοούμε οποιουσδήποτε ορούς, κρέμες ή τζελ με ενεργά συστατικά (γνωστά και ως συστατικά που πρόκειται να «θεραπεύσουν ενεργά» την ακμή σας), όπως τα παρακάτω:

  • Αδαπαλένιο: ένας τύπος ρετινοειδούς χωρίς συνταγή γιατρού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ακμή. Ρυθμίζει τον κύκλο ζωής των κυττάρων, μειώνει την παραγωγή ελαίων και ηρεμεί τη φλεγμονή.
  • Σαλικυλικό οξύ: ένα BHA (βήτα υδροξυ οξύ) που διαλύει την περίσσεια λιπαρότητας και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που οδηγούν σε φραγμένους πόρους.
  • Υπεροξείδιο του βενζοϋλίου: ένα συστατικό που σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή στο δέρμα και στους πόρους σας. 
  • Νιασιναμίδη: μια βιταμίνη (μπορεί να τη γνωρίζετε ως βιταμίνη Β3) που μειώνει τη φλεγμονή και τον αποχρωματισμό ενώ εξισορροπεί την παραγωγή ελαίου.

Βήμα 3: Ενυδατώστε

Περιμένετε ένα-δύο λεπτά για οποιαδήποτε θεραπεία ακμής που μόλις εφαρμόσατε για να βυθιστεί στο δέρμα σας και, στη συνέχεια, απλώστε την ίδια ενυδατική κρέμα (θυμηθείτε, το δέρμα σας χρειάζεται όλη την ενυδάτωση που μπορεί να λάβει) που χρησιμοποιήσατε το πρωί ακριβώς από πάνω. Και πριν ρωτήσετε, η απάντηση είναι όχι, δεν χρειάζεστε ξεχωριστή κρέμα νύχτας. Οι περισσότερες κρέμες νύχτας περιέχουν ενεργά συστατικά και το δέρμα σας θα πρέπει ήδη να λαμβάνει ό,τι χρειάζεται για την ακμή από το βήμα 2. Επιπλέον, η ανάμειξη και η αντιστοίχιση πολλών δραστικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό ή ακόμα και να καταστήσει τα προϊόντα σας αναποτελεσματικά εάν τα συστατικά δεν συνδυάζονται καλά μαζί.

 Top choice

Top choice

Niacinamide Oil Control Serum, The INKEY List, Sephora

BUY ME
 With salicylic acid

With salicylic acid

Rose Sorbet Cryo-Mask, Lancome, Attica

BUY ME
 Miracle product

Miracle product

Plantscription™ Multi-Powered Youth Serum, Origins, Sephora

BUY ME