fbpixel

Search icon
Search
«Αποδράστε» στην εντυπωσιακή εξοχική κατοικία μιας γνωστής fashion designer στη Νέα Ζηλανδία
INTERIORS

«Αποδράστε» στην εντυπωσιακή εξοχική κατοικία μιας γνωστής fashion designer στη Νέα Ζηλανδία

Το υπέροχο σπίτι της Jenni Kayne


Πριν ιδρύσει το ομώνυμο fashion brand στα 19 της, η Jenni Kayne είχε μια τάση να πειραματίζεται με τη διακόσμηση. «Όταν ερχόταν η ώρα των εξετάσεων, την άκουγα να αναδιοργανώνει το δωμάτιό της», θυμάται η μητέρα της, Suzanne Kayne. Το ταλέντο της στη διακόσμηση πέρασε σε δεύτερη μοίρα στην πρώιμη ενηλικίωσή της, καθώς επικεντρώθηκε στο χτίσιμο της lifestyle εταιρείας της, η οποία είναι πλέον γνωστή για την κυριαρχία της στις στο Instagram, καθώς και για την ιδιαίτερη προσέγγισή της στα βασικά και τα ουδέτερα χρώματα.

Μαζί με τους γονείς της, η Kayne πήρε την απόφαση να δώσει νέα ζωή στο παραθαλάσσιο σπίτι τους στη Νέα Ζηλανδία. Από τη βάση της στο Beverly Hills, η κόρη τους μόλις είχε λανσάρει το Jenni Kayne Home - μια συλλογή επίπλων και οικιακών ειδών που αποτυπώνει την υπογραφή της cozy Καλιφορνέζικης αισθητικής της.

edc020124kayne-005-6564dd3c4a218.jpg


Στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού, χτισμένο πάνω σε αμμόλοφους, το σπίτι έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει από μακριά. Είναι το αποτέλεσμα από τα μεγαλύτερα πάθη του πατέρα της, Ric Kayne, τη Νέα Ζηλανδία και το γκολφ. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής με έδρα το Los Angeles είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά τη χώρα το 1996, σε ένα ταξίδι του για έναν αγώνα γκολφ. Ξετρελαμένος, δεν έχασε χρόνο να φέρει την οικογένειά του για να γνωρίσουν οι ίδιοι το τοπίο. Τότε ο Ric έμαθε για ένα οικόπεδο στην παραλιακή πόλη Mangawhai. Εκεί, έχτισε το Tara Iti, ένα παγκοσμίου φήμης γήπεδο γκολφ, ένα ξενοδοχείο 48 δωματίων, του οποίου τους εσωτερικούς χώρους σχεδίασε επίσης η Kayne, και, τέλος, το σπίτι που θα γινόταν το εξοχικό της οικογένειας.

Ο Jeff Fearon της σχεδιαστικής εταιρείας Fearon Hay ήταν επικεφαλής της αρχιτεκτονικής, ενώ η Kayne ήταν υπεύθυνη για τους εσωτερικούς χώρους, ένα έργο το αποτέλεσμα του οποίου μεταδίδει ζεστασιά και θαλπωρή. Έπρεπε να συνδυάσει το γούστο της μητέρας της, η οποία μεγάλωσε στον αμερικανικό Νότο και τείνει προς την κλασική κατεύθυνση σχεδιαστικά, του πατέρα της, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε υπερσύγχρονο, και του δικής τη που έχει να κάνει με μια clean και άνετη ατμόσφαιρα.

edc020124toc-kayne-extras-007-6564ef8230dd3.jpg


H σχεδιάστρια Suzanne Turley ανέλαβε να εμπλουτίσει το ακίνητο με ένα μείγμα αυτοφυούς βλάστησης. Δημιούργησε τρεις εσωτερικές αυλές με πλούσια φυτά κι επινόησε ένα εξωτερικό σχέδιο που περιλαμβάνει μια διαβάθμιση από τα καφέ χρώματα στο κέντρο του σπιτιού στα πράσινα που εκτείνονται προς το γκαζόν. Η επίπλωση είναι ένα mix από σχέδια της Kayne, καθώς και αντίκες. Ένα μεγάλο μέρος των χρωμάτων και των φωτιστικών προέρχεται από τις εταιρίες Portola Paints, Waterworks και Plain English που συνεργάζεται η Jenni Kayne. Στο σύνολό του, το σχέδιο ήταν περισσότερο μια ενστικτώδης δημιουργία. «Η μητέρα μου με άφησε να το ακολουθήσω», λέει η Kayne.

Το ευάερο, λιτό και «καθαρό» design της Kayne συμπληρώνεται από το φυσικό περιβάλλον. Μεγάλα παράθυρα ανοίγουν προς τη θάλασσα ή προς τους τεράστιους αμμόλοφους. Το φυσικό περιβάλλον είναι ο τέλειος σύντροφος των εσωτερικών χώρων του σπιτιού, οι οποίοι δεν βασίζονται σε τεχνάσματα. Θεωρεί ως πρόκληση την προσήλωση στα ουδέτερα χρώματα, όπως κάνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες. «Νομίζω ότι μπορείς να "παίξεις" με τα υλικά και την υφή και να εισάγεις χρωματικές πινελιές με την παρουσία της τέχνη», λέει. «Προτιμώ τις απλές γραμμές στον σχεδιασμό και όχι ιδιαίτερα τις bold λεπτομέρειες», συμπληρώνει.

edc020124kayne-extras-004-6564eef8efd3d.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Simon Wilson | Πηγή: ELLE Decor