fbpixel

Search icon
Search
Ας γνωρίσουμε την Ελληνοαμερικανίδα Stella Drivas που έχει «κερδίσει» το Instagram με το πάθος της για τη μαγειρική
MAGAZINE

Ας γνωρίσουμε την Ελληνοαμερικανίδα Stella Drivas που έχει «κερδίσει» το Instagram με το πάθος της για τη μαγειρική

Μοιράζεται μαζί μας την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή


H Ελληνοαμερικανίδα Stella Drivas δεν πίστευε ότι η απόφασή της να μοιραστεί το πάθος της για τη μαγειρική στα social media πριν από τρία χρόνια θα της άλλαζε για πάντα τη ζωή. Σήμερα, η ίδια μετράει πάνω από τρία εκατομμύρια ακολούθους στο προφίλ της στο Instagram (@hungry.happens), όπου παρουσιάζει σε παγκόσμια κλίμακα μερικές από τις πιο νόστιμες ελληνικές -και όχι μόνο- συνταγές.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Stella ανακάλυψε ότι μπορεί να μοιραστεί με εκατομμύρια κόσμο την αγάπη της για τη μαγειρική. Βέβαια, με πατέρα έλληνα εστιάτορα ήξερε πάντα ότι το «είχε» στο DNA της. Το ελληνικό ταμπεραμέντο της δεν μπορούσε να κρυφτεί, κι έτσι, πριν από περίπου τρία χρόνια, ξεκίνησε η δική της ιστορία στην κουζίνα. 

«Αντιλήφθηκα γρήγορα το μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό μου για την ελληνική καταγωγή και τις συνταγές της χώρας μου. Η νόστιμη κουζίνα της Ελλάδας είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο επιθυμούν και θέλουν να μάθουν», λέει. 

Η Stella θυμάται την έντονη επιρροή που είχαν ο παππούς και η γιαγιά της στον τρόπο που μαγειρεύει μέχρι σήμερα: «Με κακομάθαιναν στην κουζίνα, πράγμα που με τη σειρά του μου έδειξε ότι η μαγειρική είναι μια πράξη βαθιάς αγάπης και φροντίδας, την οποία κάνεις για τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν. Συνήθιζα να περνάω τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Εκεί ερωτεύτηκα την ομορφιά του τόπου, τη φιλικότητα των ανθρώπων και φυσικά όλα τα νόστιμα φαγητά».

Christmas chocolate cake by Stella

shutterstock-618928949.jpg

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη (κοσκινισμένο)

Για τη γαρνιτούρα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Μούρα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180°C. Λαδώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρό σας σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και λιώστε τα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η σοκολάτα γίνει λεία, μεταφέρετέ τη σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη σκόνη εσπρέσο, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε γρήγορα με το σύρμα τα αβγά, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και γυαλιστερό. Τέλος, προσθέστε το κακάο σε σκόνη και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε για 25΄. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5΄ μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το κέικ σ’ ένα πιάτο σερβιρίσματος. Αφήστε το να κρυώσει άλλα 20΄ μετά κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και μούρα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024