fbpixel

Search icon
Search
Ένα κλασικό Victorian house στην Οξφόρδη πήρε νέα ζωή χάρη στη σχεδιαστική παρέμβαση της Charlotte Boundy
INTERIORS

Ένα κλασικό Victorian house στην Οξφόρδη πήρε νέα ζωή χάρη στη σχεδιαστική παρέμβαση της Charlotte Boundy

Με έμπνευση από τη βικτοριανή εποχή, η designer δημιούργησε ένα καλαίσθητο περιβάλλον


Η Charlotte Boundy είναι από τις γυναίκες που ξεχωρίζουν στον χώρο της αρχιτεκτονικής, δημιουργώντας το ένα πιο εντυπωσιακό indoor σκηνικό μετά το άλλο. Η ίδια έχει τον τρόπο να συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο, εξασφαλίζοντας ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα, που λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη του design. Πρόσφατα, κλήθηκε να αναδιαμορφώσει μια παλιά κατοικία στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σπίτι που μετρά πολλές δεκαετίες και μαγεύει με το απίθανο εσωτερικό του.

Peek inside!
nrlo-1a.jpg


Οι ιδιοκτήτες μετακόμισαν στο σπίτι το 2020, καθώς λάτρεψαν το γεγονός ότι βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από τα υδάτινα λιβάδια της Οξφόρδης και είχε έναν υπέροχο μεγάλο κήπο. «Είναι ένα περιβάλλον λιγότερο αστικό από το Λονδίνο, αλλά παραμένει σε κοντινή απόσταση από αυτό. Συνδυάζει τους έντονους ρυθμούς της ζωής με την ομορφιά της φύσης», εξηγεί η Charlotte. 

Ευτυχώς, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες είχαν κάνει την πραγματικά σκληρή δουλειά, μετατρέποντάς το από οικοτροφείο για ένα τοπικό σχολείο σε μια οικογενειακή κατοικία, με την κουζίνα στο υπόγειο, ένα σαλόνι και ένα γραφείο στο ισόγειο, καθώς και υπνοδωμάτια και μπάνια στους δύο επάνω ορόφους. Η διαρρύθμιση ήταν ήδη από πριν σε καλό επίπεδο, αλλά χρειαζόταν χρώμα και χαρακτήρα. «Ήταν όλα γκρίζα και λευκά, με ένα σκούρο χρώμα στο υπνοδωμάτιο που το έκανε να φαίνεται πραγματικά σκοτεινό, παρόλο που το σπίτι έχει υπέροχο φως», θυμάται η Charlotte. «Θέλαμε να απαλύνουμε και να ελαφρύνουμε τα πράγματα στους χώρους προσθέτοντας χρώμα».

nrlo-2.jpg


Ενώ οι ιδιοκτήτες έφεραν λίγα έπιπλα μαζί τους από το Λονδίνο, είχαν μια συλλογή έργων τέχνης, η οποία έδωσε στη Charlotte ένα σημείο εκκίνησης για τον σχεδιασμό. «Ήθελα απλώς να αισθάνονται άνετα και ζεστά», λέει η Charlotte που χρησιμοποίησε μια παλέτα ροζ, κίτρινων και μπλε χρωμάτων σε πολλούς από τους χώρους. Μάλιστα, ταπετσαρίες αποδείχθηκαν ένα εξαιρετικό μέσο για να εισαχθούν τα μοτίβα στο σπίτι. Συγκεκριμένα, τις βλέπουμε να πρωταγωνιστούν σε πολλά από τα δωμάτια της κατοικίας και το μπάνιο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η Charlotte και η οικογένεια συμφώνησαν να διατηρήσουν πολλά από τα στοιχεία που υπήρχαν ήδη μέσα στο σπίτι. Η κουζίνα ήταν καλοφτιαγμένη, οπότε ήταν ένας χώρος που έπρεπε απλώς να καλλωπιστεί. «Το μόνο που χρειαζόταν ήταν χρώμα και νέα πόμολα», εξηγεί η Charlotte, η οποία την έβαψε στο "Oval Room Blue" της Farrow & Ball.

nrlo-5-1.jpg


Η κουζίνα οδηγεί σε ένα οικογενειακό δωμάτιο -στην πραγματικότητα ο τοίχος που τα χώριζε αρχικά ήταν ο μόνος που αφαιρέθηκε στο σπίτι- το οποίο δένει με τα χρώματα των άλλων χώρων χάρη στις περσίδες στο χρώμα "Drap de Soie", το οποίο επέλεξε η Claremont. Τα δάπεδα, που είχε τοποθετήσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, παρέμειναν, αλλά η Charlotte τα έβαψε και τα γυάλισε για να φέρει λίγη παραπάνω ζεστασιά. 

Ένα δωμάτιο που απαιτούσε λίγο περισσότερη παρέμβαση, ωστόσο, ήταν το σαλόνι στο ισόγειο. «Ήταν πολύ απλό, οπότε προσθέσαμε επένδυση και το βάψαμε σε "Milk White" του Edward Bulmer", σύμφωνα με την Charlotte, που πρόσθεσε στον συγκεκριμένο χώρο έναν μπλε καναπέ, σκούρες μπλε βελούδινες κουρτίνες και δύο υπέροχες πολυθρόνες Howard & Sons, που έφερε το ζευγάρι από το Λονδίνο.

Εξερευνήστε στην gallery περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Paul Whitbread, House & Garden