fbpixel

Search icon
Search
Αισθάνεστε ξηρή την επιδερμίδα σας; Αυτά είναι τα ιδανικά foundations για εσάς
MAKE UP

Αισθάνεστε ξηρή την επιδερμίδα σας; Αυτά είναι τα ιδανικά foundations για εσάς

6 foundations που κάνουν την ενυδάτωση να συναντά την κάλυψη


Το να διαθέτει κανείς ξηρή επιδερμίδα συνοδεύεται από διάφορες δυσκολίες, με μια από τις πιο βασικές να είναι η εύρεση του σωστού foundation. Βέβαια, μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι γενικότερα ένα από τα δυσκολότερα για να επιλέξουμε. Εξάλλου, δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό για μια beauty lover από το να προσπαθεί να εφαρμόσει προϊόντα πάνω από μια κακή βάση. 

Σίγουρα, υπάρχουν πολλές φόρμουλες για να διαλέξετε - αλλά δεν είναι όλες οι βάσεις ίσες. Και δεν ταιριάζουν όλες οι φόρμουλες σε όλες τις περιπτώσεις για όσες από εμάς έχουν πιο ξηρή επιδερμίδα. Χρειάζεστε μια φόρμουλα που είναι εμποτισμένη με συστατικά που "αγαπούν" την επιδερμίδα, όπως το υαλουρονικό οξύ, το οποίο θα αφήσει την επιδερμίδα σας ωραία και ενυδατωμένη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να αποφύγετε τις ξηρές κηλίδες, τις ρυτίδες και το φοβερό cakey φινίρισμα. Ευτυχώς, έχουμε ψάξει περισσότερα από όσα μας αναλογούν σε foundations για ξηρό δέρμα που πραγματικά ταιριάζουν στο ζήτημα - συνεχίστε να διαβάζετε για τα αποτελέσματα. 

13112d1da02e0eda4430c30d1178db62.jpg

Τι πρέπει να προσέξετε σε ένα foundation για ξηρό δέρμα

Για καθημερινή χρήση, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές κρέμες με χρώμα, κρέμες BB ή κρέμες CC, αλλά αν αναζητάτε την απόλυτη κάλυψη, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να επιλέξετε ένα foundation. Συνήθως, οι βάσεις μακιγιάζ που προσφέρουν ένα λαμπερό φινίρισμα είναι ιδανικές για την δική σας περίπτωση, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν επιλογές και για όσες προτιμούν τις matte φόρμουλες. 

Όσον αφορά την κάλυψη, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, από ελαφριά έως πλήρη κάλυψη. Η συμβουλή μας; Μείνετε στις συνθέσεις μέτριας κάλυψης που μπορεί να "χτιστεί" καλύτερα με στρώσεις για να έχετε την ευελιξία να ελέγχετε την εμφάνισή σας ανεξάρτητα από την περίσταση. Θα κάνετε επίσης καλά αν θυμάστε να μην παραλείπετε την ενυδατική κρέμα, το αντηλιακό προσώπου και ένα ενυδατικό primer πριν από την εφαρμογή του foundation. Εξάλλου, δεν υπάρχει δέρμα που να είναι υπερβολικά θρεμμένο και ενυδατωμένο, σωστά;

978898e89bd85eb72653cb92f5cddd58.jpg

Όσον αφορά τις νεότερες κυκλοφορίες, μερικά από τα αγαπημένα μας προϊόντα περιλαμβάνουν επίσης το Kosas Revealer Skin Improving Foundation και το Makeup By Mario Surreal Skin Foundation, τα οποία προσφέρουν επίσης μεσαία έως χτιστή κάλυψη, αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας και φωτεινό φινίρισμα. Ευτυχώς, άλλες μάρκες όπως η Armani, η Shiseido και η NARS αποτελούν επίσης απόδειξη ότι οι ενυδατικές φόρμουλες γίνονται ο κανόνας. Εν ολίγοις, υπάρχουν περισσότερες από αρκετές επιλογές για να σκεφτείτε, και είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαδικασία επιλογής πολύ πιο εύκολη.

Ακολουθεί ο απόλυτος οδηγός για τα καλύτερα foundation για ξηρή επιδερμίδα!

Το καλύτερο foundation για ξηρό δέρμα συνολικά

Shiseido Revitalessence Glow Foundation

01-4.webp

Αν ψάχνετε για ένα all-rounder foundation για ξηρό δέρμα, δεν υπάρχει καλύτερο από το Revitalessence Glow Foundation της Shiseido. Αυτή η φόρμουλα δεν είναι μόνο γεμάτη με συστατικά που αγαπούν την επιδερμίδα, όπως η νιασιναμίδη, αλλά διαθέτει επίσης προστασία SPF30, ενώ υπόσχεται 12ωρη διάρκεια.

BUY HERE: Shiseido Revitalessence Glow Foundation, Attica

Το καλύτερο foundation για ξηρό δέρμα με οφέλη για την περιποίηση της επιδερμίδας

KOSAS Revealer Skin Improving Foundation SPF25

kosas.webp

Αυτό το υβρίδιο περιποίησης/κάλυψης είναι ιδανικό για ξηρό δέρμα, χάρη στα μυριάδες συστατικά που φροντίζουν το δέρμα και περιέχονται στη σύνθεσή του. Σκεφτείτε: υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη, πεπτίδια, σκουαλάνη, βιταμίνη Β5, άρνικα και καφεΐνη. Επιπλέον, προσφέρει το πιο υπέροχο φινίρισμα "second skin" που βελτιώνει επίσης ορατά την επιδερμίδα σας με την πάροδο του χρόνου.

BUY HERE: Kosas SPF 25 Revealer Skin Improving Foundation, Cultbeauty.com

Το cult-favourite foundation για ξηρή επιδερμίδα

Armani Luminous Silk Foundation

3605521752369-p-1.jpg

Το Giorgio Armani Luminous Silk Foundation, που αγαπήθηκε από διάσημους makeup artists και λάτρεις της ομορφιάς, έχει τη φήμη ότι είναι ένα από τα καλύτερα foundation για κάθε περίσταση. Διαθέσιμο σε 40 διαφορετικές αποχρώσεις, αυτό το ελαφρύ foundation διαθέτει μια φόρμουλα χωρίς λιπαρές ουσίες, εμπλουτισμένη με γλυκερίνη, που προσφέρει ενυδάτωση όλη την ημέρα. Προσφέρει επίσης μέτρια κάλυψη με δυνατότητα δόμησης που απορροφάται εύκολα και αμβλύνει τις ατέλειες, ενώ χαρίζει ανεπανάληπτη λάμψη.

BUY HERE: Armani Luminous Silk Foundation, Hondos Center 

Το καλύτερο foundation πλήρους κάλυψης για ξηρό δέρμα

Makeup By Mario SurrealSkin Foundation

stighmiotipo-othonis-104.png

Θέλετε buildable coverage; Ενυδάτωση και ενίσχυση λάμψης; Το Makeup By Mario SurrealSkin Foundation αξίζει όντως όλη τη διαφημιστική εκστρατεία. Χάρη στην ενυδατική σύνθεσή του, αυτό το foundation είναι ιδανικό για αφυδατωμένο και ευαίσθητο δέρμα. Η κάλυψή του είναι μέτρια έως πλήρης, που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να κάνετε στρώσεις για να αποκτήσετε αυτό το "full glam" look.

BUY HERE: Makeup By Mario SurrealSkin Foundation, Sephora.gr

Το καλύτερο premium foundation για ξηρό δέρμα

Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation

r03661712-b20-m.webp

Εμπλουτισμένη με εκχύλισμα Kalanchoe, αυτή η μη κωμειογόνος φόρμουλα με βάση το νερό έχει σχεδιαστεί για να σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα στην επιδερμίδα σας για να προστατεύει από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση. Περιέχει επίσης γλυκερόλη, η οποία βοηθά την επιδερμίδα σας να συγκρατεί το νερό για να διατηρεί την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

BUY HERE: Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation, Selfridges.com

Το καλύτερο foundation για ξηρή επιδερμίδα για buildable coverage

NARS Light Reflecting Foundation

nars.webp

Καινοτομία στα καλύτερά της. Αυτό το foundation της NARS μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα σας να αντανακλά το φως και να φαίνεται να λάμπει από μέσα, ενώ παράλληλα παρέχει μεσαία κάλυψη, που επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει. Έχει σχεδιαστεί ακόμη και για να προσφέρει διαύγεια το δέρμα σας, ακόμη και όταν το βγάλετε.

BUY HERE: NARS Light Reflecting Foundation, Cultbeauty.com