fbpixel

Search icon
Search
Bye-Bye Break-Outs: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από την ακμή
BEAUTY

Bye-Bye Break-Outs: Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από την ακμή

Δοκιμάστε τους!


Η επιμονή και η υπομονή αποτελούν δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε για να αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας. Όλοι νομίζαμε ότι θα αποχαιρετούσαμε την ακμή στην ενήλικη ζωή. Δυστυχώς, όμως δεν είναι πάντα έτσι και οι ορμονικές διαταραχές και ανισορροπίες μπορούν να προκαλέσουν ενοχλητικά break-outs. Μαζί με την επίμονη ακμή που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία από την εφηβεία και μετά, έρχεται μαζί και η ανασφάλεια που επιβαρύνει τη διάθεση σας και τη συνολική ψυχική σας υγεία.

Αν υποφέρετε από μόνιμα σπυράκια, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη δοκιμάσει κάθε προϊόν που υπόσχεται αποτελέσματα. Αν εξακολουθούν να επιμένουν δοκιμάστε τα παρακάτω...

1. Κάντε μια αλλαγή

Αλλάξτε το βασικό σας face cleanser με ένα καθαριστικό με συστατικά που καταπολεμούν την ακμή, όπως 4% benzoyl peroxide, 2% salicylic acid και 10% sulfur. Οι περισσότεροι άνθρωποι καθαρίζουν το δέρμα τους ούτως ή άλλως, οπότε η αλλαγή αυτή είναι απλή και αποδεδειγμένα αποτελεσματική.

2. Διατροφή + συμπληρώματα

Δοκιμάστε να αλλάξετε τη διατροφή σας και την πρόσληψη συμπληρωμάτων. Υπάρχουν μερικά τρόφιμα και συμπληρώματα που είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλούν ακμή. Η μείωση της ζάχαρης από τη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος και Β12 μπορούν επίσης να συμβάλλουν, οπότε, εκτός αν είναι απαραίτητα, αφαιρέστε τα και αυτά από τη ρουτίνα. Η διαλειμματική νηστεία είναι μια δίαιτα που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή και η ψωρίαση.

5cd6d1ce925d199abbf95b294ac565a6.jpg
Image source: Current Body

3. Στραφείτε στην υψηλή τεχνολογία

Εξερευνήστε τις high-tec συσκευές φροντίδας του δέρματος. Οι μάσκες μπλε φωτός στο σπίτι ή στο γραφείο έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη θεραπεία της ακμής, στοχεύοντας τις πορφυρίνες στα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Εκτός αυτών, οι ιατρικές θεραπείες με laser ή έντονη απολέπιση μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπλαση της υγιούς επιδερμίδας. 

4. Δοκιμάστε τα acids

Χρησιμοποιήστε σπρέι υποχλωριώδους οξέος. Πρόκειται για ένα απολυμαντικό που παράγεται φυσικά από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και εξαλείφει απαλά και αποτελεσματικά τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Οι ασθενείς μου που πρέπει να φορούν μάσκες, κράνη ή καπέλα ως μέρος της δουλειάς τους επωφελούνται πολύ από αυτό το σπρέι. Η χρήση του σπρέι σε αυτά τα αντικείμενα μπορεί να αποτρέψει την παγίδευση βακτηρίων στους πόρους σας.

5. Βρείτε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν και έχετε φτάσει στα όριά σας, μάλλον ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας. Αυτοί μπορούν να παρέχουν ισχυρότερες, πιο αποτελεσματικές θεραπείες που κυμαίνονται από τοπικά προϊόντα έως φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, όπως η Ισοτρετινοΐνη ή αλλιώς Accutane.

shutterstock-1227113218.jpg

6. Και το σημαντικότερο...stay calm!

Το πιο σημαντικό tip για την εξάλειψη της ακμής είναι να μην απελπίζεστε - όσο δύσκολο και αν ακούγεται. Το άγχος συμβάλλει στις ορμονικές διαταραχές που με τη σειρά τους προκαλούν...ακμή. Για αυτό πάρτε το ως αφορμή για να χτίσετε την ιδανική skincare ρουτίνα για εσάς αλλά και για παραπάνω self-care moments. 

Image source: @christinanadin, @matildadjerf