fbpixel

Search icon
Search
7 πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική
ARTS & CULTURE

7 πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για όσους θα βρίσκονται εκεί


Η Χαλκιδική αποτελεί μονόδρομο για άλλο ένα καλοκαίρι, τόσο για εμάς τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους travelers από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Αυτές τις ημέρες, κινείται σε ρυθμούς τέχνης, παρουσιάζοντας τις πιο πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, στο πλαίσιο διαχρονικών καλοκαιρινών φεστιβάλ. Σημαντικά ονόματα του χώρου κι ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, που σίγουρα δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Κρατήστε σημειώσεις...

1. ''Circo Orfei Experience'' στη Χαλκιδική

circo-orfei-1.jpg

Το μεγάλο Ιταλικό Cicro Orfei Experience μετά την πολύ επιτυχημένη περιοδεία του στην Ευρώπη έρχεται στη Χαλκιδική. Με ένα πρόγραμμα που θα μαγέψει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους, με μοναδικούς κλόουν, ζογκλέρ, εναέριους ισορροπιστές και ριψοκίνδυνους ακροβάτες, τον αυθεντικό Spiderman σε επικίνδυνα εναέρια ακροβατικά, την τρομερή ρόδα του θανάτου, το κορίτσι λάστιχο και ένα μοναδικό motorshow σε ανοιγόμενη σφαίρα που θα ξεσηκώσει τους θεατές.

Info: Χανιώτη - Διασταύρωση Νέας Σκιώνης (έναντι Πρατηρίου KAOIL), έως 24 Αυγούστου 2024, Δευτέρα - Τετάρτη 19:30 - 21:30, Πέμπτη - Σάββατο στις 20:00.

2. Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Γήπεδο Μεταγγιτσίου

66b20a1349b9b.jpg

Η ερμηνεύτρια δίνει έμφαση στις μουσικές εκείνες με τις οποίες μεγάλωσε και την καθόρισαν: Η σπουδαία ελληνική μουσική παράδοση, από τα δημοτικά της Νάουσας μέχρι τα διαχρονικά νησιώτικα, συνδυάζεται με κορυφαία λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών μας, φτάνοντας μέχρι το δισκογραφικό της παρόν και τις σύγχρονες διασκευές των τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα από τον τελευταίο δίσκο της, που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο συνθέτη. Φυσικά, δε θα λείψουν και τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τη φωνή της σε πρώτη εκτέλεση.

Info: Σιθωνία (Γήπεδο Μεταγγιτσίου), 9 Αυγούστου στις 21:30.

3. «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

882884.jpg

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρο τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης κ.ά.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 9 Αυγούστου στις 21:00.

4. Sani Resort Festival 2024: Gipsy Kings με τον Tonino Baliardo

gipsy-kings.jpg

Το φετινό πρόγραμμα του Sani Festival κλείνουν οι παγκοσμίου φήμης Gipsy Kings featuring Tonino Baliardo με ένα συναρπαστικό ταξίδι στην παράδοση της τσιγγάνικης μουσικής. Ξάδερφος του σπουδαίου Manatas De Plata, ιδρυτή και αρχηγό των Gipsy Kings, ο Tonino Baliardo είναι βιρτουόζος κιθαρίστας και καταξιωμένος συνθέτης, γνωστός για κάποιες από τις δημοφιλέστερες επιτυχίες της μπάντας, όπως το "Bamboleo" και το "Djobi Djoba". Εκπροσωπώντας επάξια την τσιγγάνικη μουσική, οι Gipsy Kings έχουν πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο και έχουν τιμηθεί με πολλούς χρυσούς, πλατινένιους και διαμαντένιους δίσκους, καθώς και με ένα βραβείο Grammy το 2013 στην κατηγορία Best World Music για το άλμπουμ "Savor Flamenco".

Info: Sani Resort - Λόφος Σάνης (Κασσάνδρα - Σάνη), 10 Αυγούστου στις 21:30.

5. Νατάσσα Μποφίλιου - Καλοκαίρι 2024 «Κάτι καίγεται»

16388e4b-bofiliou-1.jpg

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή του Vox στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου «Κάτι Καίγεται» που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης (Σίβηρη), 10 Αυγούστου στις 21:30 & Νέος Μαρμαράς, 11 Αυγούστου στις 21:30.

6. 30 Χρόνια Δέσποινα Βανδή στο αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

b-39665-or-despoina-vandi-poster-final-1.jpg

Η Δέσποινα Βανδή κλείνει φέτος τα 30 χρόνια της στη μουσική βιομηχανία με ένα tour που θα μείνει αξέχαστο. Η ίδια μάς καλεί να γιορτάσουμε μαζί αυτά τα ξεχωριστά γενέθλια με παλιές και νέες επιτυχίες που αγαπάμε. Special guest ο Mente Fuerte και μαζί τους θα είναι οι Kings.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 10 Αυγούστου στις 21:30.

7. Σωκράτης Μάλαμας στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών

malamas.jpg

Τι θα ήταν το συναυλιακό καλοκαίρι μας χωρίς τον Σωκράτη Μάλαμα; Ήρθε όπως κάθε χρόνο η στιγμή να κλείσουμε ραντεβού στις ανοιχτές μουσικές σκηνές και τα θέατρα, εντός και εκτός των πόλεων, στις εξοχές και όπου θα έρθει φέτος για να μας συναντήσει ο Σωκράτης. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και δίπλα του σταθερά η μπάντα του. Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί, την τρομπέτα και το τραγούδι, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα, τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά και το τραγούδι. Με ένα πρόγραμμα που θα έχει τα αγαπημένα μας και όσα δεν χορταίνουμε να τραγουδάμε παρέα.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 14 Αυγούστου στις 21:00.