fbpixel

Search icon
Search
5+1 πολιτιστικά δρώμενα που αξίζουν την προσοχή σας αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική
ARTS & CULTURE

5+1 πολιτιστικά δρώμενα που αξίζουν την προσοχή σας αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για όσους θα βρίσκονται εκεί


Χαλκιδική αποτελεί μονόδρομο για άλλο ένα καλοκαίρι, τόσο για εμάς τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους travelers από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Αυτές τις ημέρες, κινείται σε ρυθμούς τέχνης, παρουσιάζοντας τις πιο πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, στο πλαίσιο διαχρονικών καλοκαιρινών φεστιβάλ. Σημαντικά ονόματα του χώρου κι ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, που σίγουρα δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Κρατήστε σημειώσεις...

1. ''Circo Orfei Experience'' στη Χαλκιδική

circo-orfei-1.jpg

Το μεγάλο Ιταλικό Cicro Orfei Experience μετά την πολύ επιτυχημένη περιοδεία του στην Ευρώπη έρχεται στην Χαλκιδική. Με ένα πρόγραμμα που θα μαγέψει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους, με μοναδικούς κλόουν, ζογκλέρ, εναέριους ισορροπιστές και ριψοκίνδυνους ακροβάτες, τον αυθεντικό Spiderman σε επικίνδυνα εναέρια ακροβατικά, την τρομερή ρόδα του θανάτου, το κορίτσι λάστιχο και ένα μοναδικό motorshow σε ανοιγόμενη σφαίρα που θα ξεσηκώσει τους θεατές.

Info: Χανιώτη - Διασταύρωση Νέας Σκιώνης (έναντι Πρατηρίου KAOIL), 25 Ιουλίου 2024 - 24 Αυγούστου 2024, Δευτέρα - Τετάρτη 19:30 - 21:30, Πέμπτη - Σάββατο στις 20:00.


2. Sani Resort Festival 2024: Στον Αιώνα του Μίμη Πλέσσα

mimis-plessas.jpg

Το φετινό Sani Festival έχει την τιμή να φιλοξενεί ένα ιστορικό μουσικό αφιέρωμα για τον εορτασμό των 100 χρόνων ζωής ενός από τους σημαντικότερους και διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες μουσικοσυνθέτες όλων των εποχών, τον Μίμη Πλέσσα. Γεννημένος το 1924 στην Αθήνα, στο επίκεντρο της τότε πολιτιστικής δημιουργίας, ο Μίμης Πλέσσας ακολούθησε μία μνημειώδη καλλιτεχνική διαδρομή, που ένωσε μουσικά τρεις γενιές Ελλήνων και του χάρισε πολλές διεθνείς διακρίσεις, μαζί με την αγάπη του κοινού. Από τα πρώτα του βήματα ως σολίστ πιάνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία, την κατάκτηση του πρώτου βραβείου μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, σε ηλικία μόλις 27 ετών, και την κατάταξή του ως πέμπτος καλύτερος πιανίστας στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα χρόνο αργότερα, μέχρι τη διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα του ως μαέστρος και συνθέτης, ο Μίμης Πλέσσας έχει σημαδέψει την ιστορία της ελληνικής μουσικής για σχεδόν έναν αιώνα με το μοναδικό ταλέντο και την αφοσίωση στην τέχνη του.

Info: Sani Resort - Λόφος Σάνης (Κασσάνδρα - Σάνη), 27 Ιουλίου στις 19:30.


3. «Μαρίκα με είπανε - Μαρίκα με βγάλανε» στο Αμφιθέατρο Σίβηρης

860858.jpg

Μαρίκα είναι η Παπαγκίκα, Μαρίκα είναι η Νίνου, για το έργο όμως Μαρίκα είναι κάθε λαϊκή τραγουδίστρια του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.
Το έργο και η παράσταση είναι ένας φόρος τιμής στις αρχετυπικές γυναικείες μορφές που επηρέασαν το Ελληνικό Λαϊκό και Ρεμπέτικο τραγούδι του περασμένου αιώνα. Οι γυναίκες του Τραγουδιού μας, ηρωίδες της σκηνής και της ζωής, με την τέχνη τους και την πίστη τους στο θαύμα, υψώθηκαν σε θαυμαστά πρόσωπα του Ελληνικού Πολιτισμού. Οι φωνές τους έχουν συντροφέψει και σημαδέψει την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Τα τραγούδια που ερμήνευσαν αλλά και οι ζωές που έζησαν, αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία και πνευματική παρακαταθήκη. Τραγουδίστριες- Ερμηνεύτριες: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κορίνα Λεγάκη. Παίζουν: Λίλη Αδρασκέλα, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Ηρώ Δημητριάδου, Εύη Σαρμή, Χρύσα Τουμανίδου κ.ά.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης (Σίβηρη), 27 Ιουλίου στις 21:00.


4. «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Δάσους

amlet-an-roilos-kalokairi-2024-scaled.jpg

Τον Άμλετ, το κορυφαίο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή το καλοκαίρι του 2024. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Ο Θέμης Μουμουλίδης, επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του έργου, με μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, με επικεφαλής τον Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ. Επεξεργασία κειμένου- Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης κ.ά.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Πολύγυρου (Δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο Πολύγυρου), 27 Ιουλίου στις 21:30.


5. «Μπαμπάδες με ρούμι» των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου

879085.jpg

Η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της. Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Πολύγυρου (Δίπλα στο κλειστό γυμανστήριο Πολύγυρου), 27 Ιουλίου στις 21:15.


Πυξ Λαξ Summer Tour στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

288476667-580308873460004-6473850413053657905-n.jpg

Μετά τις εμφανίσεις τους με μεγάλες ορχήστρες, οι Πυξ Λαξ θα επιστρέψουν και πάλι στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια και θα παίξουν σε μερικούς από τους εμβληματικότερους συναυλιακούς χώρους ανά την Ελλάδα, έτοιμοι να δονήσουν και πάλι την ψυχή μας όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Οι Πυξ Λαξ λένε όσα θα θέλαμε να πούμε για τις παλιές και τις νέες αγάπες, ακονίζουν την τέχνη τους, αναζητούν διαρκώς νέες μουσικές κατευθύνσεις και συγγένειες, αλλά πάνω απ' όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο ελληνικό συγκρότημα, να δίνουν συναυλίες.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 28 Ιουλίου στις 20:00.