fbpixel

Search icon
Search
7 κλασικές ταινίες για να παρακολουθήσετε σήμερα με τη μητέρα σας
ARTS & CULTURE

7 κλασικές ταινίες για να παρακολουθήσετε σήμερα με τη μητέρα σας

Αφιερώνοντας χρόνο με τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής σας


Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια καλή αφορμή για να αφιερώσουμε χρόνο με τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής μας, κάνοντας πράγματα παρέα. Ένα από αυτά είναι να καθίσετε αναπαυτικά και να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ταινία, που ταιριάζει απόλυτα με τη σημερινή μέρα.

Παρακάτω ξεχωρίσαμε τις top 5 και πιο κλασικές όλων των εποχών!

1. Secrets & Lies (1996)

secrets-and-lies-4.jpg

Μια επιτυχημένη μαύρη γιατρός μετά τον θάνατο της θετής μητέρας της, αναζητά τη βιολογική της μητέρα. Η έρευνά της την οδηγεί σε μια λευκή γυναίκα χαμηλότερης καταγωγής, η οποία δεν παραδέχεται εξ αρχής την αλήθεια. Καθώς, ο χρόνος κυλάει, οι δυο τους έρχονται πιο κοντά και ψάχνουν μαζί τα μυστικά της οικογένειας. Σκηνοθεσία: Mike Leigh. Πρωταγωνιστούν: Timothy Spall, Phyllis Logan, Brenda Blethyn κ.ά.

2. Stepmom (1998)

mv5bmtk3mzy1nde3m15bml5banbnxkftztcwmdawodgwmw-at-at-v1.jpg

Μια διαζευγμένη μητέρα μαθαίνει πως πάσχει από ανίατη ασθένεια. Κι έτσι, με τον καιρό προσπαθεί να αποχαιρετήσει τα δύο παιδιά της, αλλά και να αλλάξει προς το καλύτερο τη σχέση τους με τη νέα σύντροφο του πατέρα τους. Το mindset της απέναντί της αλλάζει και οι μεταξύ τους συζητήσεις αποκτούν άλλο νήμα. Σκηνοθεσία: Chris Columbus. Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris.

3. White Oleander (2002)

mv5bmjiyotqzntk4nv5bml5banbnxkftztcwnzizntyynw-at-at-v1.jpg

Η μητέρα ενός κοριτσιού καταδικάζεται σε φυλάκιση για έγκλημα, με αποτέλεσμα η μικρή να βρίσκεται σε ανάδοχες οικογένειες και να καταλήγει από τη μία θετή μητέρα στην άλλη. Η ζωή της αισθάνεται να μη βρίσκει τις ισορροπίες της, βιώνει συνεχώς μια νέα πραγματικότητα και η αλλαγή αυτή ανατρέπει εντελώς τα δεδομένα. Σκηνοθεσία: Peter Kosminsky. Πρωταγωνιστούν: Amy Aquino, John Billingsley, Elisa Bocanegra κ.ά.

4. Freaky Friday (2003)

mv5bmziwnjg2mtg5mf5bml5banbnxkftztcwmdc0otaynw-at-at-v1.jpg

Μητέρα και κόρη αλλάζουν σώματα και ζωές και ζουν τις πιο σουρεαλιστικές καταστάσεις. Η μία βιώνει την πραγματικότητα της άλλης, ανακαλύπτοντας κάθε πτυχή της τόσο διαφορετικής καθημερινότητάς τους και να κατανοώντας όλες τις αλήθειες τους. Σκηνοθεσία: Mark Waters. Πρωταγωνιστούν: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon κ.ά.

5. Mamma Mia! (2008)

mamma-mia-1.jpg

Μια αισθηματική κωμωδία, ίσως η πιο κλασική του είδους της, μας δείχνει τη στενή σχέση της μητέρας με την κόρη της. Η ιστορία ξεκινάει από την στιγμή που η κόρη της επρόκειτο να παντρευτεί και διαβάζοντας το ημερολόγιο της μητέρας της προσκαλεί στο νησί τους τρεις υποψήφιους μπαμπάδες της, προκειμένου να καταφέρει να μάθει ποιος είναι ο βιολογικός της πατέρας, με την μητέρας της να έχει χάσει την γη κάτω από τα πόδια της με αυτή την εξέλιξη. Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd. Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgård κ.ά.

6. Mommy (2014)

mv5bmtyyntmynti3ov5bml5banbnxkftztgwmdu1mty0mje-at-v1.jpg

Μια ταινία που εστιάζει στη σχέση μητέρας-γιου. Από την μία οι φωνές και οι εντάσεις στο σπίτι και από την άλλη η εικόνα των δυο τους να τραγουδάνε μαζί παρουσιάζουν μια πολύπλοκη σχέση. Είναι μια μητέρα που καταβάλει προσπάθειες για να ελέγξει την επιθετικότητα του εφήβου γιου της αλλά και να τον προστατεύσει ενώ μαζί πρέπει να βρουν τις ισορροπίες στην κοινή συμβίωση τους. Σκηνοθεσία: Xavier Dolan. Πρωταγωνιστούν: Anne Dorval, Suzanne Clément, Antoine Olivier Pilon κ.ά.

7. Mother's Day (2016)

mothersday-trailer2.jpg

Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες σχετικά με τη σύνδεση της μητέρας με τα παιδιά της. Μια διαζευγμένη μητέρα που πρέπει να αντιμετωπίσει τη νέα μητριά των παιδιών της, μια κόρη που αναζητά τη χαμένη της βιολογική μητέρα όλα αυτά τα χρόνια, μια οικογένεια που έχει χάσει πρόσφατα τη μητέρα τους -τον πιο σημαντικό τους άνθρωπο και προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους- και μια οικογένεια που μαθαίνει την διαφορετική σεξουαλική προτίμηση της κόρης τους. Σκηνοθεσία: Garry Marshall. Πρωταγωνιστούν: Jennifer Aniston, Julia Roberts, Timothy Olyphant κ.ά.

Happy Mother's Day!