fbpixel

Search icon
Search
HEALTH

Το δέρμα σας δε συμμορφώνεται; Τότε υπάρχει πρόβλημα με το μικροβίωμά του

Αλλάξτε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το skincare


Το δέρμα σας δε συμμορφώνεται; Τότε υπάρχει πρόβλημα με το μικροβίωμά του

H βάση για το αψεγάδιαστο, λαμπερό δέρμα που όλες οι γυναίκες διεκδικούν φαίνεται πως είναι το μικροβίωμα. Όπως το έντερο, έτσι και το δέρμα έχει το δικό του, προσωπικό "αποτύπωμα" από βακτήρια, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς που επηρεάζουν το πως λειτουργεί. Για αυτό, η διατήρηση της υγιούς ισορροπίας του είναι απόλυτα απαραίτητη. Άλλωστε όλα έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση και με το πως η επιδερμίδα αντιδρά στο περιβάλλον για να δώσει τελικά ένα πιο υγιές και φωτεινό αποτέλεσμα.

kendall-jenner-fwrd-creative-director-01.jpg

Οι βασικές γνώσεις  

Τρισεκατομμύρια μικροσκοπικοί οργανισμοί συμβιώνουν στην επιφάνεια αλλά και στις βαθύτερες στρώσεις του δέρματος, δημιουργώντας μια ποικιλομορφία που οφείλει να υπάρχει. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς όσο περισσότερα στελέχη συνυπάρχουν, τόσο πιο υγιές είναι το δέρμα. Αυτό καθώς, προστατεύει το δέρμα από παθογόνους παράγοντες, δημιουργεί ανοσία, βοηθά στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και φυσικά υποστηρίζει το δερματικό φραγμό. Έτσι, το να συνυπολογίζετε αυτό τον παράγοντα στην καθημερινή περιποίηση είναι απόλυτα απαραίτητο.

Η πραγματική σημασία του

Όταν πρόκειται για την υγεία του μικροβιώματος του δέρματός, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επικεντρωθείτε στην υγεία και την ποικιλομορφία του δερματικού φραγμού. Αυτό το σημείο του σώματος λειτουργία σαν μια προστατευτική ασπίδα και αποτελεί τη δίοδο του προσώπου με το εξωτερικό περιβάλλον. Ιδανικά, απεικονίζεται ως μια βιοδυναμική μεμβράνη που συνεχώς προγραμματίζει όλα όσα θα μπαίνουν και θα βγαίνουν. Παγιδεύει την υγρασία και κρατά εκτός τα ερεθιστικά και τα πιθανά παθογόνα μην επιτρέποντας στις μολύνσεις και στις φλεγμονές να δημιουργούνται. Όταν όμως η ισορροπία του διαταράσσεται, και η συμβίωση μετατρέπεται σε "αποικία" ενός μόνο στελέχους τότε ξεκινάνε τα προβλήματα στο δέρμα. Ακμή, έκζεμα, ροδόχρου ακμή ή και ψωρίαση, όταν φυσικά υπάρχει γενετική προδιάθεση, αρχίζουν και εμφανίζονται. Φυσικά σε αυτά μπορείτε να προσθέσετε και τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα, όπως απώλεια ελαστικότητας, ανομοιόμορφος τόνος και ρυτίδες.

 Antioxidant vitamins

Antioxidant vitamins

Mineral 89 Probiotic Fractions Booster, Vichy, Attica

BUY ME
  Protective shield

Protective shield

Culture Night Recov Water Cream, Antipodes, Sephora

BUY ME
 Healthy skin

Healthy skin

Skinboost Probiotic Recovery Mask, Glamglow, Sephora

BUY ME

Καθημερινότητα και ισορροπία

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής παίζει καταλυτικό ρόλο σε όλα όσα αναφέρθηκαν. Η τροφή, η άσκηση, τα skincare προϊόντα, η ατμοσφαιρική ρύπανση ακόμη και η μειωμένη έκθεσή στη φύση, έχουν μειώσει τη μικροβιακή μας ποικιλομορφία, καθιστώντας τον κάθε οργανισμό πιο ευαίσθητο σε χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος, όπως ξηρότητα, υπερπαραγωγή σμήγματος, εξανθήματα και ερυθρότητα.

Και τελικά τι;

Do: Επιλέξτε απαλά προϊόντα με καθαρές, απλοποιημένες λίστες συστατικών. Το να προσέχετε περισσότερο το μικροβίωμα του δέρματός σας θα βελτιώσει την υγεία του δέρματός σας στην πηγή του. Στην πραγματικότητα, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι μερικά από τα προβλήματα του δέρματος που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε με το σχήμα ομορφιάς σας, όπως η ξηρότητα, η ακμή, η ερυθρότητα, οι ρυτίδες, προκαλούνται στην πραγματικότητα από τη χρήση του προϊόντος σας. Θρεπτικά συστατικά όπως η αλόη, το λάδι jojoba, το βούτυρο καριτέ και έλαιο σκουαλάνιου είναι απαραίτητα.

Don't: Μη χρησιμοποιείτε σκληρά συστατικά ή υπερ-περιποιείστε το δέρμα. Κατά τον καθαρισμό, αποφύγετε τις σκληρές επιφανειοδραστικές ουσίες που αφαιρούν το δέρμα από τα φυσικά του έλαια και τις μετουσιωμένες πρωτεΐνες. Τα φυσικά σαπούνια είναι γνωστό πως έχουν υψηλά pH που διαταράσσει το φυσικό χαμηλό pH του δέρματος και ευνοούν την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων. Να είστε εξίσου επιφυλακτικοί με τα ερεθιστικά συστατικά, όπως συντηρητικά, αιθέρια έλαια και άλλες χημικές ουσίες, στα προϊόντα που εφαρμόζετε μετά.

jennifer-yepez-023-fake-tan-beach-hair-how-to-homepage-1280x720.jpg

Do: Ενσωματώστε προ- πρε- και μετά-βιοτικά που υποστηρίζουν ένα υγιές μικροβίωμα. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη συντήρηση και την ισορροπία του μικροβιώματος για να βοηθήσουν το δέρμα να ανακάμψει γρηγορότερα από "απειλητικά" στοιχεία. Τα συστατικά που προέρχονται από ζύμωση όπως βακτηριακά, λύματα και διηθήματα, τα οποία περιέχουν πλούσιους δευτερογενείς μεταβολίτες που θρέφουν το δέρμα και το μικροβίωμα είναι η τέλεια προσθήκη.

Don't: Μη χρησιμοποιείτε αλκοόλες που στεγνώνουν στο πρόσωπο. Βρίσκονται συχνά σε toner και τα άτομα με ακμή ή λιπαρό δέρμα λατρεύουν τον τρόπο καθώς αφαιρεί τη λιπαρότητα, αλλά αυτό συνήθως έχει ένα τεράστιο κόστος. Αυτές οι αλκοόλες ξήρανσης βλάπτουν το μικροβίωμά σας, και με τη σειρά τους, το φράγμα του δέρματος σας.