fbpixel

Search icon
Search
6+1 γυναίκες celebrities που έσπασαν τη σιωπή τους και παραδειγμάτισαν μέσα από τα πιο «σκοτεινά» βιώματά τους
PEOPLE & MOMENTS

6+1 γυναίκες celebrities που έσπασαν τη σιωπή τους και παραδειγμάτισαν μέσα από τα πιο «σκοτεινά» βιώματά τους

Οι διάσημες προσωπικότητες που βρήκαν τη δύναμη να πάρουν και πάλι τη ζωή στα χέρια τους και να μας εμπνεύσουν μέσα από τις πιο σκληρές εμπειρίες τους


Η θέση της γυναίκας σε αυτόν εδώ τον κόσμο έχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές ανά τους αιώνες, με πολλά σύγχρονα παραδείγματα να μας γυρίζουν στο μακρινό παρελθόν και να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι τελικά πάει λάθος με τους ανθρώπους και γιατί να μην υπάρχει εξέλιξη σε ορισμένους τομείς. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που καταφέρνουν να βρεθούν μπροστά, να μιλήσουν ανοιχτά για όσα τους βασανίζουν, προσπαθώντας με κάθε πιθανό τρόπο να κατακτήσουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν. Γιατί ακόμα και σήμερα, εν έτει 2022, αυτά τα δικαιώματα πολλές φορές καταπατώνται, παρά το γεγονός πως το γυναικείο φύλο ήταν, είναι και θα είναι ανεξάρτητο, γεμάτο δυναμισμό και πάθος να «ακουστεί», να συμπαρασταθεί στους άλλους και να σταθεί γερά στα πόδια του.

Ακραία περιστατικά, όπως γυναικοκτονίες και βιασμοί, έχουν γίνει δυστυχώς κομμάτι της καθημερινότητας, ενώ δεν είναι λίγες αυτές που μέσα από τη φωνή τους καταφέρνουν να πείσουν πως αυτό δεν είναι φυσιολογικό και πρέπει να σταματήσει. Celebrity προσωπικότητες που έσπασαν τη σιωπή τους για το δικό τους καλό, αποκαλύπτοντας δημοσίως τα καλά κρυμμένα προσωπικά τους βιώματα, τα οποία τις έκαναν για καιρό να παραμείνουν στο σκοτάδι.

Σήμερα, με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο να ορθώνεται, αυτές οι γυναίκες μοιράζονται όσα βίωσαν, παραδειγματίζοντας όλους εμάς και κάνοντας τα λεγόμενά τους μια καλή αφορμή για να ανατραπεί η κατάσταση σε κάθε τομέα της ζωής, είτε έχει να κάνει με τη σεξουαλική κακοποίηση την οποία υπέστη η καθεμία από αυτές, με σημαντικά προβλήματα στην ψυχική τους υγεία, με τον ρατσισμό και ό,τι άλλο μπορεί να φέρει κανείς κατά νου.

Τα λόγια τους, μια «γροθιά» στο στομάχι. Η δύναμή τους, μια ελπίδα για το αύριο...

Η Britney Spears για τα 13 χρόνια κακοποιητικής κηδεμονίας από τον πατέρα της

facebook-post-image-1636798706.jpg

Θα έλεγε κανείς πως το 2021 ήταν η χρονιά της. Και ο λόγος δε θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα από το γεγονός πως η Britney είναι, πλέον, ελεύθερη, μακριά από την κηδεμονία του James Spears. Το δικαστήριο ανέστειλε το δικαίωμα του πατέρα της από το καθεστώς της εποπτείας, που ελέγχει τη ζωή της εδώ και 13 χρόνια, σηματοδοτώντας μια σημαντική νίκη για τη διάσημη τραγουδίστρια, ενώ πριν από αυτό το γεγονός, το κίνημα #FreeBritney ήταν αυτό που της έδωσε το κουράγιο να σταθεί γερά στα πόδια της. 13 χρόνια κακοποιητικής κηδεμονίας για μια γυναίκα που όλα τα φώτα ήταν πάντα στραμμένα πάνω της και μια παραπάνω δύναμη για όλες αυτές που μάχονται καθημερινά για να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να βγουν από το σκοτάδι τους, χωρίς κανένας να τους ελέγχει.

Η Paris Hilton για τη σκληρή καθημερινότητα πίσω από το star quality

shutterstock-1126864118.jpg

Λάμψη parties, φωτογραφίσεις και αμείωτη δόξα: Αυτό είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που θα σκεφτεί κανείς φέρνοντας στο μυαλό του την Paris Hilton. Τα χρόνια πέρασαν και η Paris ξεκίνησε μια σειρά από αποκαλύψεις που συγκλόνισαν τη showbiz, φανερώνοντας στοιχεία της ζωής που άφησε πίσω της, την οποία έχει ακόμα τόσο έντονα στο μυαλό της. Ήταν 16 ετών όταν ο γονείς κατέληξαν στο ότι η κόρη τους ήταν πιο αντιδραστική από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της, γι' αυτό και αποφάσισαν να τη στείλουν σε ένα οικοτροφείο της Utah. Εκεί, όλα λειτούργησαν εναντίον της, ενώ η ζωή τής φανέρωση το σκληρό της πρόσωπο. Φεβρουάριος του 2021. Η Paris σπάει τη σιωπή της και τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της. Κι αυτήν τη φορά για έναν λόγο εντελώς διαφορετικό από αυτούς που είχαμε συνηθίσει. Η 39χρονη, εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Utah για να καταθέσει εναντίον της Σχολής Provo Canyon, του οικοτροφείου του οποίου τα μέλη του προσωπικού της, κατηγόρησε ότι της προκάλεσαν συναισθηματική, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, στα εφηβικά της χρόνια. «Στα 16 μου χρόνια, ως παιδί, ένιωσα τα βλέμματά τους να κοιτάζουν το γυμνό μου σώμα», είπε μεταξύ άλλων. Τα συγκλονιστικά βιώματά της, την έκαναν πιο ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους, τόσο λεπτά θέματα, θέλοντας να παρέχει τη δική της βοήθεια με κάθε πιθανό τρόπο, με στόχο ένα οριστικό τέλος στην κακοποίηση στα σχολεία. Τον περασμένο Οκτώβρη, η star παρουσιάστηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, υποστηρίζοντας τη νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρυματικές συνθήκες. Η ίδια, πια, δε φοβάται, μιλά ανοιχτά για τη φρίκη που βίωσε ως παιδί και θέτει στο επίκεντρο την ελπίδα για ένα αύριο πιο φιλικό για το κάθε παιδί.

Η Lady Gaga για τον βιασμό στα 19 της

gaga-guccii.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα worldwide pop icons, μια γυναίκα που μέσα από τη μουσική και τις εμφανίσεις της κατάφερνε από πάντα να γίνεται talk of the town και να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της. Κι όμως, υπάρχουν στιγμές που η πολυβραβευμένη star «σπάει», φέρνοντας στο μυαλό της εκείνο το περιστατικό που της στοίχισε στα 19 της, τότε που υπέστη βιασμό. Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Vanity Fair, είχε εξηγήσει πως ο χρόνος δεν είχε γιατρέψει τις πληγές της και είχε τονίσει πως πίστευε ότι ήταν το ντύσιμό της εκείνο που την έφερε στην κατάσταση αυτή, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η «αρρώστια» του θύτη σε κάθε παρόμοιο φρικτό γεγονός. Η Gaga τόνισε πως μετά από χρόνια θεραπείας κατάφερε να μπει στον δρόμο της επούλωσης, χωρίς ποτέ να ξεχάσει αυτό που συνέβη σε μια τόσο τρυφερή ηλικία για την ίδια. «Ένας παραγωγός μού είπε "βγάλε τα ρούχα σου". Δε θυμάμαι καν τι συνέβη. Με παράτησε έγκυο σε μια γωνία. Μετά το συμβάν, υπέφερα από εμετούς και τάσεις αυτοτραυματισμού, ενώ για μήνες είχα απομονωθεί από τους πάντες και τα πάντα», εξομολογήθηκε στην εκπομπή "The Me You Can’t See" στο Apple TV+. «Παίρνω χάπια για να παραμείνω σε μια ισορροπία. Επιβίωσα όμως και τώρα ζω, ανθίζω και είμαι δυνατή και θα μοιραστώ όλη μου την εμπειρία με τον κόσμο για να τον κάνω καλύτερο», είχε πει στο παρελθόν στην Oprah Winfrey.

Η Demi Lovato για τη στιγμή που έφτασε ένα βήμα πριν από τον θάνατο

demi-lovato-spider-tattoo.jpg

Άλλη μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση. Στο ντοκιμαντέρ της, Dancing with the Devil, η τραγουδίστρια και ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχε βιαστεί στην εφηβεία της σε ηλικία 16, ενώ εκείνη ήταν η πρώτη φορά που έκανε σεξ με αυτόν τον φρικτό τρόπο. Ο βιαστής ήταν επίσης έφηβος και ηθοποιός του Disney Channel, η Lovato τον σταμάτησε, του εξήγησε ότι δεν είχε ολοκληρωμένες επαφές και δεν ήθελε η πρώτη της φορά να είναι με αυτόν τον τρόπο, αλλά εκείνος συνέχισε χωρίς να την ακούσει ούτε στο ελάχιστο. Η ίδια βιάστηκε για δεύτερη φορά το 2018 όταν κατέρρευσε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Όπως αποκάλυψε στο ντοκιμαντέρ της, πριν να καταρρεύσει, ο dealer την βίασε. Έπειτα, βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική δόση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έπαθα τρία εγκεφαλικά και καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί μου είπαν ότι είχα 5-10 λεπτά ζωής ακόμα». Ένα τόσο επίκαιρο παράδειγμα εκμετάλλευσης των πιο αδύναμων στιγμών των ανθρώπων, όταν δεν έχουν την παραμικρή αίσθηση του τόπου και του χρόνου, όταν οι γύρω τους φτάσουν στα άκρα και «κρατιούνται» από την ανημπορία τους.

Η Meghan Markle για τη ζωή που δεν ονειρεύτηκε ποτέ

shutterstock-1206373096.jpg

Το ότι η Meghan Markle και ο Πρίγκιπας Harry κατάφεραν να ξεφύγουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, πηγαίνοντας κόντρα στο κατεστημένο και στο τι θα πει ο κόσμος, είναι γεγονός εδώ και χρόνια. Έναν χρόνο πριν, μιλώντας στη Oprah Winfrey, η Meghan αποκάλυψε πως παρά τις αρχικές της προσδοκίες και με όλη την αγάπη για τον Harry, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια κατάσταση που ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί για το πόσο σκληρή θα ήταν. Έγινε μέλος μιας καθημερινότητας που, ουσιαστικά, δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το οικογενειακό κλίμα που φανταζόταν. «Δεν ήθελα πια να είμαι ζωντανή. Είχα συνειδητοποιήσει πως όλα συνέβαιναν απλά και μόνο επειδή ανέπνεα. Δεν ήθελα να ακούω τίποτα από τα media, μόνο οι δικοί μου άνθρωποι με ενημέρωναν για τις εξελίξεις. Ζητούσα βοήθεια από τον θεσμό της μοναρχίας, αλλά κανείς δε μου την παραχωρούσε», είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τη ζωή στο Παλάτι. Η ίδια, πλέον, απολαμβάνει την ήρεμη, απλή ζωή της με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους στην Αμερική.

Η Adele για τον αλκοολικό πατέρα της, τα κιλά και τον γάμο της που έληξε

adele.jpg

Ως «άλλο άνθρωπο» τη χαρακτήρισαν πολλοί, αλλά με την ίδια αγάπη και αμείωτο το πάθος για τη μουσική. Έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα, η Adele επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο, γράφοντας τη δική της ιστορία και μιλώντας δημόσια για την απουσία του αλκοολικού πατέρα της, τα κιλά που κατάφερε να χάσει, αλλά και για τον γάμο της που έφτασε στο τέλος του. Σε ό,τι αφορά στον πρώτο, η ίδια έχει πει πως ένας κύκλος έκλεισε όταν τον συνάντησε λίγο πριν ο ίδιος φύγει από τη ζωή. «Ήταν η απόλυτη η απουσία του πατέρα από τη ζωή μου… Αλλά τελικά κατάλαβα ότι έφταιγε το αλκοόλ, όχι εκείνος… Το αλκοόλ μου πήρε τον μπαμπά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά με ένα παράπονο να εκφράζεται μέσα από τα λόγια της, αλλά με έντονη τη σιγουριά για την αγάπη που τρέφει για τη μητέρα της. Σε σχέση με τα κιλά, δε δίστασε να μοιραστεί πως την ενόχλησε το γεγονός πως δέχτηκε αρνητική κριτική από άλλες γυναίκες, οι οποίες φαίνεται πως δε χάρηκαν με την αλλαγή της, δείχνοντας έτσι πως η έννοια του "girl power" δεν είναι πάντα κάτι που ισχύει. Αναφορικά με το διαζύγιό της, απογοητευμένη με τον ίδιο της τον εαυτό, είπε πως παρόλο που προσπάθησε να «σώσει» τον γάμο της, δεν τα κατάφερε και το διαζύγιο ήταν ένα επόμενο γεγονός, αναφέροντας επί τούτου: «Ένιωσα ντροπή τόσο για εμένα την ίδια όσο και για τον γιο μου. Τίποτα δε με τρομάζει περισσότερο απ’ όσα έζησα την τελευταία διετία, πίσω από κλειστές πόρτες». Μάλιστα, το 2019, μιλώντας με έναν φίλο της, του είχε εκμυστηρευτεί τα εξής: «Δεν είμαι χαρούμενη. Δε ζω, απλά υπάρχω». Μερικούς μήνες αργότερα προχώρησε στην αίτηση διαζυγίου. Βρήκε το θάρρος να πάρει πίσω τη χαμένη ευτυχία της, να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό της και να γυρίσει σελίδα στη ζωή της.

Η Oprah Winfrey για τη συνεχόμενη σεξουαλική παρενόχλησή της

oprah-variety-power-of-women-charity.jpg

Μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της Αμερικής, στην οποία δεν είναι λίγοι οι αστέρες του Hollywood που ένιωσαν άνετα να αποκαλύψουν τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους. Η Oprah Winfrey δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν εδώ τη λίστα, καθώς είναι από τις πρώτες γυναίκες στην τηλεόραση που μίλησαν για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. Η διάσημη παρουσιάστρια έχει μιλήσει για τα δικά της ψυχικά τραύματα που της άφησε ο βιασμός από συγγενικό πρόσωπο από τα 9 της χρόνια έως τα 12, και συγκεκριμένα από έναν 19χρονο ξάδερφό της. Η Winfrey, με δάκρυα στα μάτια, επανέφερε στη μνήμη της τις φρικτές στιγμές που έζησε όταν ήταν μικρό κορίτσι και κοιτώντας την κάμερα του "The Me You Can’t See" αποκάλυψε μεταξύ άλλων: «...Δεν ήξερα τι ήταν βιασμός και σίγουρα δεν ήξερα τη λέξη, δεν ήξερα τι ήταν σεξ, δεν ήξερα πώς γίνονται τα παιδιά, δεν ήξερα καν τι μου συνέβαινε και το κράτησα μυστικό. Είχα αποδεχτεί πως ένα κοριτσάκι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες». Τα λόγια της συγκλόνισαν και, πράγματι, πολλές είναι οι γυναίκες εκεί έξω που ταυτίστηκαν με την άποψή της για τους άντρες, τη στιγμή που τα ένα τραυματικό περιστατικό διαδέχεται το επόμενο.

Γυναίκες με τόλμη. Γυναίκες που «κρατήθηκαν» από τη δική τους πιο φρικτή εμπειρία και την αποκάλυψαν δημοσίως με στόχο να παραδειγματίσουν, να πείσουν πως οφείλει ο καθένας να μιλά ανοιχτά για ό,τι του συνέβη, χωρίς φόβο, αλλά με τη σιγουριά πως πάντα θα υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα τις ακούσει και θα τις πιστέψει.