fbpixel

Search icon
Search
Paris Hilton: Μια διαφορετική πτυχή του εαυτού της, την οποία παρουσίασε στο αμερικανικό Κογκρέσο
PEOPLE & MOMENTS

Paris Hilton: Μια διαφορετική πτυχή του εαυτού της, την οποία παρουσίασε στο αμερικανικό Κογκρέσο

Τα κακοποιητικά παιδικά χρόνια, η κρυφή ζωή πίσω από τη λάμψη & το νέο πρόσωπο που μας συστήνει


Λάμψη, parties, φωτογραφίσεις και αμείωτη δόξα: Αυτό είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που θα σκεφτεί κανείς φέρνοντας στο μυαλό του την Paris Hilton. Ο φακός τη λάτρευε και ποτέ κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί πως υπάρχει και μια δεύτερη -πιο σκοτεινή- πλευρά του εαυτού τους, αλλά και μια ζωή εντελώς διαφορετική από αυτήν που εμείς φανταζόμασταν.

Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και η Paris ξεκίνησε μια σειρά από αποκαλύψεις που συγκλόνισαν τη showbiz, φανερώνοντας στοιχεία της ζωής που άφησε πίσω της, την οποία έχει ακόμα τόσο έντονα στο μυαλό της. Γιατί πίσω από την ατελείωτη λάμψη, υπάρχει πάντα κάτι στο οποίο κανείς δεν εστιάζει, μια αλήθεια που ακόμα και η ίδια προσπάθησε με κάθε πιθανό τρόπο να κρύψει για το δικό της καλό...

Η κακοποίηση που υπέμεινε στα 16 της

shutterstock-1141999061.jpg

Ήταν 16 ετών όταν ο γονείς κατέληξαν στο ότι η κόρη τους ήταν πιο αντιδραστική από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της, γι' αυτό και αποφάσισαν να τη στείλουν σε ένα οικοτροφείο της Utah. Εκεί, όλα λειτούργησαν εναντίον της, ενώ η ζωή τής φανέρωση το σκληρό της πρόσωπο. Καμία γαλήνια ατμόσφαιρα, κανένα ίχνος παιδικότητας, αλλά μια κατάσταση για την οποία έπρεπε κάποιος να μιλήσει επιτέλους.

Φεβρουάριος του 2021. Η Paris σπάει τη σιωπή της και τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της. Κι αυτήν τη φορά για έναν λόγο εντελώς διαφορετικό από αυτούς που είχαμε συνηθίσει. Η 39χρονη, εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Utah για να καταθέσει εναντίον της Σχολής Provo Canyon, του οικοτροφείου του οποίου τα μέλη του προσωπικού της, κατηγόρησε ότι της προκάλεσαν συναισθηματική, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, στα εφηβικά της χρόνια.

Στην κατάθεσή της προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Utah, την Επιβολή του Νόμου και την Επιτροπή Ποινικής Δικαιοσύνης, δήλωσε: «Το όνομά μου είναι Paris Hilton, είμαι επιζήσασα θεσμικής κακοποίησης και μιλάω σήμερα εξ ονόματος των εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών που βρίσκονται επί του παρόντος σε εγκαταστάσεις φροντίδας κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τελευταία 20 χρόνια, είχα έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη όπου με απαγάγουν στη μέση της νύχτας δύο άγνωστοι, με ψάχνουν εξονυχιστικά και με κλειδώνουν σε μια εγκατάσταση. Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι αυτός ο στοιχειωμένος εφιάλτης ήταν απλώς ένα όνειρο, αλλά δεν είναι».

Η ενδοσχολική βία & ο δικός της αγώνας για ένα οριστικό τέλος

shutterstock-1209207178.jpg

«Κακοποιήθηκα λεκτικά, διανοητικά και σωματικά σε καθημερινή βάση. Αποκόπηκα από τον έξω κόσμο και απογυμνώθηκα από όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μου. Χωρίς διάγνωση, αναγκάστηκα να καταναλώσω φάρμακα που με έκαναν να νιώθω μούδιασμα και εξάντληση. Δεν ανέπνεα καθαρό αέρα ή δεν έβλεπα το φως του ήλιου για 11 μήνες. Δεν υπήρχε καμία ιδιωτικότητα, κάθε φορά που χρησιμοποιούσα το μπάνιο ή έκανα ντους, με παρακολουθούσαν. Στα 16 μου χρόνια, ως παιδί, ένιωσα τα βλέμματά τους να κοιτάζουν το γυμνό μου σώμα».

Τα λόγια της σόκαραν και η ίδια έγινε talk of the town σε ανύποπτο χρόνο. Τα συγκλονιστικά βιώματά της, την έκαναν πιο ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους, τόσο λεπτά θέματα, θέλοντας να παρέχει τη δική της βοήθεια με κάθε πιθανό τρόπο, με στόχο ένα οριστικό τέλος στην κακοποίηση στα σχολεία.

Η δηλώσεις της έγιναν δημόσιες στο στο ντοκιμαντέρ "This Is Paris", ενώ το σχολείο έχει πλέον διαφορετική κυριότητα. Από τότε, η Hilton υποστηρίζει το κλείσιμο του οικοτροφείου της Utah, αλλά και διαφόρων ιδρυμάτων, των οποίων τα μέλη του προσωπικού φέρεται να κακοποιούν ανηλίκους.

Η παρουσία της στο αμερικανικό Κογκρέσο

f608x342-1810-31533-126.jpg

Φτάνοντας στο σήμερα, η star παρουσιάστηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, υποστηρίζοντας τη νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρυματικές συνθήκες. Η ίδια, πια, δε φοβάται, μιλά ανοιχτά για τη φρίκη που βίωσε ως παιδί και θέτει στο επίκεντρο την ελπίδα για ένα αύριο πιο φιλικό για το κάθε παιδί.

Συγκινημένη και με όλο της πάθος, δήλωσε: «Κάθε μέρα στις ΗΠΑ, παιδιά που ζουν σε κέντρα φροντίδας υπόκεινται σε συναισθηματική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση», είπε. «Η ομοσπονδιακή νομοθεσία και η χρηματοδότηση είναι αναγκαίες, για να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις και ανάληψη ευθυνών».

246262463-117159884068161-2710637150113454027-n.jpg


Τα λεγόμενά της δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς αξίζει να σημειωθεί πως από το 2000 έως το 2015, πάνω από 80 παιδιά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της διαβίωσής τους σε τέτοια κέντρα φροντίδας.

246702934-947132699216961-7687406276295371843-n-1.jpg


Μαζί με την Paris, βρέθηκαν οι Δημοκρατικοί βουλευτές Jeff Merkley, Rosa DeLauro και Adam Schiff. Ο τελευταίος, μάλιστα, είπε μεταξύ άλλων: «Πίσω από γυαλιστερά διαφημιστικά φυλλάδια και υποσχέσεις, κρύβεται μια σκοτεινή αλήθεια. Η πραγματικότητα της κακοποίησης, της κακομεταχείρισης, της παραμέλησης, του μαρτυρίου. Για πολύ καιρό, κακοί ηθοποιοί της βιομηχανίας των “προβληματικών εφήβων” κατασπάραξαν απελπισμένους γονείς και ευάλωτα παιδιά, και έκαναν την παιδική κακοποίηση επιχειρηματικό μοντέλο».

Ένα ακόμα δείγμα ελπίδας για μια μάστιγα που βασανίζει των πλανήτη ακόμα και σήμερα!