fbpixel

Search icon
Search
Britney Spears: Η γυναίκα που κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα pop icons είναι κι επίσημα ελεύθερη
PEOPLE & MOMENTS

Britney Spears: Η γυναίκα που κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα pop icons είναι κι επίσημα ελεύθερη

Μέσα από το κίνημα #FreeBritney νίκησε τη «διαμάχη» με τον πατέρα της, James Spears


Σύμφωνα με τα τελευταία νέα για την Britney Spears και όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά της, με μεγάλη μας χαρά μαθαίνουμε πως το είδωλο της pop είναι κι επίσημα ελεύθερο, μακριά από την κηδεμονία του James Spears. Συγκεκριμένα, η δικαστής Brenda J. Penny ανέστειλε το δικαίωμα του πατέρα της Britney Spears από το καθεστώς της εποπτείας, που ελέγχει τη ζωή της εδώ και 13 χρόνια, σηματοδοτώντας μια σημαντική νίκη για τη διάσημη τραγουδίστρια.

13 χρόνια κακοποιητικής κηδεμονίας για μια γυναίκα που όλα τα φώτα ήταν στραμμένα επάνω της και μια παραπάνω δύναμη για όλες αυτές που μάχονται καθημερινά για να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να βγουν από το σκοτάδι τους!

A true pop icon

e5rusq6xeaag-sk.jpg

Τέλη της δεκαετίας του '90. Τότε που η Britney ξεκίνησε να φανερώνει το ταλέντο και το πάθος της για το τραγούδι. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει talk of the town και να καθιερωθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικά pop icons όλων των εποχών. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην τη γνώριζε -τόσο αυτήν όσο και τα τραγούδια της, τα οποία έχουμε στο repeat μέχρι και σήμερα. 

Συναυλίες, εξώφυλλα στα πιο εμβληματικά περιοδικά, η μία επιτυχία μετά την άλλη και άλμπουμ τα οποία γίνονταν ανάρπαστα μέσα σε ανύποπτο χρόνο. Αποτελούσε ένα από τα πιο hot πρόσωπα, είχε εκατοντάδες fans σε κάθε σημείο του πλανήτη και φαινομενικά, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Τελικά, δεν ήταν όλο τόσο ρόδινα όσο έμοιαζαν...

Sharp fall

1200px-britney-spears-roundhouse-london-apple-music-festival-2016-30072929931-cropped.jpg

Ήταν το 2007 όταν εμφάνισε σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα κι ένα χρόνο μετά, νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική για πέντε ημέρες. Τότε ήταν που ο James Spears, υποστηρίζοντας ότι η κόρη του δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τον εαυτό της και να διαχειριστεί τα προβλήματά της, ανέλαβε την πλήρη νομική κηδεμονία της. Ουσιαστικά, ήταν υπεύθυνος για όλες τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές της αποφάσεις. 

Η απόφαση πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και παρά το γεγονός ότι θα είχε ισχύ για έναν χρόνο, δεν είχε αλλάξει τίποτα μέχρι πολύ πρόσφατα. Όλα αυτά τα χρόνια, ο James είχε το νομικό δικαίωμα να παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή της Britney. Τα οικονομικά της, η υγεία της, η προσωπική της ζωή, η δουλειά της, όλη η ζωή της ήταν στα χέρια του πατέρα της, με την ίδια να κάνει λόγο για μία «καταχρηστική και κακοποιητική κηδεμονία» και να εμφανίζεται έτοιμη να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό.

The #FreeBritney movement

1605637480197-britney-spears-oops-i-did-it-again.jpeg

13 χρόνια μετά, η 39χρονη super star πήρε τη γενναία απόφαση να πάρει και πάλι τη ζωή στα χέρια της, διότι ποτέ δεν είναι αργά. Βρήκε τη δύναμη να μιλήσει χωρίς φόβο ανοιχτά για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πάλι τα λόγια δύσκολα μπορούν να εκφράσουν όλα όσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Η κακή σχέση με τον πατέρα της, ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο κανείς δε γνώριζε όλα αυτά που συνέβαιναν, και τώρα ήρθε η ώρα να δουν όλα το φως της δημοσιότητας. «Αξίζω να έχω μια φυσιολογική ζωή, δουλεύω από όταν ήμουν παιδί. Αξίζω να κάνω ένα break για 2-3 χρόνια». Η ατάκα αυτή, που ειπώθηκε στο δικαστήριο, μόνο τυχαία δεν είναι, ενώ μέσα σε λίγες μόνο λέξεις κατάφερε να θέσει στο επίκεντρο το δικαίωμα της ελευθερίας, μέσα από δηλώσεις που σόκαραν τα διεθνή μέσα.

5e78f1961378e37d3200ff19.jpg


Με όλα αυτά που ήρθαν στη δημοσιότητα, αλλά και με το κίνημα #FreeBritney, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ταυτίστηκαν με όσα η ίδια βίωσε, καταφέρνοντας να σπάσουν τη σιωπή τους για τα προσωπικά τους βάσανα. Ίσως το καλό που έχει η τόση δημοσιότητα είναι ο άμεσος τρόπος να διαδοθεί το οτιδήποτε, να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια και να βοηθηθεί ο καθένας από εμάς.

Στο ξεκίνημα της ακρόασής της στο δικαστήριο, η Spears εξήγησε πως δεν είχε κάνει ανάλογη κίνηση μέχρι τώρα, καθώς αισθανόταν ότι κανείς από τους δικαστές δεν θα άκουγε τη δική της εκδοχή. Υπέμενε πολλά, είδε άλλους ανθρώπους να αποφασίζουν για τη δική της ζωή, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει γυρισμός. Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό της και ζητάει το αυτονόητο. Να αποδοθεί δικαιοσύνη και να πάρει η Αμερικανίδα όσα της αξίζουν, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

457100765.jpg


Εδώ και καιρό, το #FreeBritney αποτελεί ένα από τα πιο popular hashtags στα social media, ενώ με αφορμή αυτήν την υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο κι ένα ακόμη hot θέμα. Η κουβέντα για τα δικαιώματα των γυναικών έχει ανοίξει και πάλι, σε μια χρονική περίοδο όπου τα περιστατικά κάθε είδους βίας συνεχώς αυξάνονται. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να συμβεί σε καμία περίπτωση αν στη θέση της Britney ήταν κάποιος άνδρας.

Documentary on Netflix

unnamed-owJcc.jpg

Μάλιστα, πολύ πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η είδηση για το ντοκιμαντέρ του Netflix, το οποίο θα αφορά στην πολυτάραχη ζωή της Britney. Με τίτλο "Britney vs Spears", το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη διαμάχη με τον πατέρα της, τον οποίο κατηγορεί, μεταξύ άλλων για κατάχρηση, θέτοντας ερωτήματα για την υποτιθέμενη αναγκαιότητα αυτού του εξαιρετικά σπάνιου νομικού διακανονισμού. Το film σκηνοθετεί η Erin Lee Carr.

Το ντοκιμαντέρ παίζεται ήδη στο Netflix, ενώ μπορείτε να δείτε το trailer παρακάτω:

The new data

Δάκρυα χαράς από το κίνημα #FreeBritney, μιας και πλέον η αγαπημένη star είναι κι επίσημα ελεύθερη! Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο James Spears, υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο ζητώντας να τερματιστεί το καθεστώς κηδεμονίας. Σύμφωνα με το Page Six, ο 69χρονος απέδωσε την ξαφνική αλλαγή στη στάση του σε «πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με την κηδεμονία», αναφερόμενος κυρίως στις δικαστικές ακροαματικές διαδικασίες που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, και στις οποίες η 39χρονη Britney ζήτησε να αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας της λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούσα να παντρευτώ, ούτε επιτρεπόταν να κάνω παιδί. Είναι προσβλητικό, ντρεπόμουν. Με έχει καταστρέψει αυτό που έχω περάσει, και δεν μπορούσα να το πω ανοικτά. Δεν πίστευα ότι θα με πιστέψει κάποιος. Θεωρώ ότι είναι κακοποιητική αυτή η κηδεμονία. Έλεγα ότι είμαι καλά, δεν είμαι καλά, δεν κοιμάμαι».

Η Britney, πλέον, έχει τη ζωή στα χέρια της και παραδίδει ένα σημαντικό μάθημα σε όσους «παλεύουν» με την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας!