fbpixel

Search icon
Search
5 εύκολα hacks για να μακρύνετε τα μαλλιά σας
HAIR & NAILS

5 εύκολα hacks για να μακρύνετε τα μαλλιά σας

Tips που θα σας εντυπωσιάσουν


Το να μακρύνεται τα μαλλιά σας μπορεί να μοιάζει με παιχνίδι υπομονής. Ναι, η αλήθεια είναι πως για να αποκτήσετε μακριά, υγιή και πλούσια μαλλιά χρειάζεται αρκετό χρόνο και περιποίηση. Υπάρχουν όμως εύκολα tips και τρόποι για να επιταχύνεται αυτή τη διαδικασία, χωρίς να περάσετε πολλές ώρες στο κομμωτήριο και σίγουρα χωρίς να ταλαιπωρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας.

Κατά μέσο όρο, τα μαλλιά μας μεγαλώνουν περίπου μισό εκατοστό τον μήνα – δηλαδή περίπου 6 εκατοστά το χρόνο, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους ειδικούς, χάνουμε από 50 έως 100 τρίχες την ημέρα – συνήθως χωρίς να το παρατηρούμε.

Σε περίπτωση που βρίσκεται σε μία αντίστοιχη προσπάθεια ή επιθυμείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της τρίχα σας, ακολουθούν 5 εύκολα hacks για τέλειο αποτέλεσμα!

Cut your hair

30cb08aa9f2ccaa7c04f88a711f889a9.jpg

Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται είναι η πρώτη ενέργεια που θα χρειαστεί να προσθέσετε στην to do list σας. Αυτό που καλείστε να κάνετε είναι να επισκέπτεστε το hair salon σας περίπου μια φορά τον μήνα για να "καθαρίσετε" τις άκρες σας. Μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε την ψαλίδα ή τυχόν φθορές που μπορούν να εξαπλωθούν κατά μήκος της τρίχας, μειώνοντας τον όγκο. Απαλλαγμένες από τις φριζαρισμένες και κατεστραμμένες άκρες, τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο υγιή, πιο περιποιημένα και σαν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Shampoo & Conditioner

29308fd59c0f2e728e50016e7226f8e9.jpg

Για τους περισσότερους από εμάς, ενώ τα μαλλιά κοντά στις ρίζες μπορεί να φαίνονται πλούσια και υγιή, τα μεσαία μήκη και οι άκρες αποκαλύπτουν μια διαφορετική εικόνα. Η χρήση του σωστού σαμπουάν και conditioner για τον τύπο των μαλλιών σας, καθώς και οι τακτικές εντατικές θεραπείες και μάσκες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, για παράδειγμα, καλό θα ήταν να αποφύγετε τη ξηρότητα, που μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη της τρίχας. Κρατήστε τα μαλλιά σας καλά ενυδατωμένα με βαθιά μαλακτικά και έλαια, όπως το έλαιο jojoba και το έλαιο argan, τα οποία βοηθούν ιδιαίτερα. 

Healthy scalp = healthy hair

5e0d2584ab00e31e011b54650065564b.jpg

Το τριχωτό της κεφαλής συχνά παραμελείται στη φροντίδα των μαλλιών, αλλά είναι επέκταση του δέρματος, οπότε πρέπει να του δίνετε προσοχή με σχολαστικό καθαρισμό, τακτική απολέπιση και σωστή θρέψη. Αν παραμεληθεί, η κακή υγεία του τριχωτού όχι μόνο θα επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τριχόπτωση από βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Για να διατηρείτε τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό σας υγιή, στοχεύστε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα, εκτός εάν γυμνάζεστε συχνά ή εκτίθεστε σε βαριά ρύπανση ή σκόνη. Η καθαριότητα και η σωστή φροντίδα είναι το παν! 

Protein-rich products

w600-q65-1.jpg

Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρείτε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση. Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν κερατίνη ή αμινοξέα, καθώς αυτά βοηθούν στη θρέψη, την επανόρθωση και την αντικατάσταση της πρωτεΐνης που έχει χαθεί λόγω φθοράς. Επιπλέον, για να προστατεύσετε τις τρίχες σας, αποφύγετε τις σιλικόνες και τα βαριά έλαια.

Όσον αφορά τη θερμότητα, αποφύγετε το συχνό styling με hair gadgets, ωστόσο αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μασιά ή το πιστολάκι σας, ρυθμίστε τα σε χαμηλότερη θερμοκρασία και προσθέστε πάντοτε θερμοπροστατευτικά προϊόντα. 

Food for healthy hair 

60492916da271b1bbefb138fe2530995.jpg

Η ανάπτυξη των μαλλιών θεωρείται δευτερεύουσα σε σύγκριση με άλλες σωματικές λειτουργίες, γι' αυτό βρίσκεται χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων όσον αφορά την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Εάν περιορίζετε τη διατροφή σας, η ανάπτυξη τους μπορεί να σταματήσει ακόμα και να έχετε τριχόπτωση. Βεβαιωθείτε ότι τρέφεστε ισορροπημένα, καταναλώνοντας αρκετούς σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνη για να δώσετε ενέργεια στους θύλακες. 

Ορισμένες βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα είναι επίσης απαραίτητα: το μπρόκολο, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη D, ενώ τα αμύγδαλα και το αβοκάντο είναι γεμάτα βιταμίνη E. Θα χρειαστείτε επίσης πολύ σίδηρο, ωμέγα 3 και 6, και βιοτίνη για να προωθήσετε τη σωστή λειτουργία των θυλάκων, ενώ ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη B12 είναι επίσης ζωτικής σημασίας, καθώς βοηθούν στη δημιουργία νέων κυττάρων των μαλλιών.

Με πληροφορίες από το Net-a-porter