fbpixel

Search icon
Search
Λιπαρά μαλλιά: 6+1 tips για να τα καταπολεμήσετε
HAIR & NAILS

Λιπαρά μαλλιά: 6+1 tips για να τα καταπολεμήσετε

Κι όμως μπορείτε να τους προσδώσετε τη ζωντάνια που χρειάζονται με φυσικούς τρόπους


Αν σας ενοχλεί η λιπαρότητα των μαλλιών σας, μερικές θεραπείες όπως το ξέβγαλμά τους με μηλόξυδο και η αλλαγή της ρουτίνας λουσίματος μπορούν να σας βοηθήσουν να τα νιώσετε λιγότερο λιπαρά, χωρίς όμως να χρειαστεί ν' αφαιρέσετε το φυσικό έλαιο του τριχωτού της κεφαλής σας. Φυσικά, δεν θέλετε να αφαιρέσετε όλο το λάδι από τα μαλλιά σας, καθώς τα φυσικά έλαια προστατεύουν την τρίχα και συμβάλλουν σε μία υγιή εμφάνιση. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 6+1 tips για να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα των μαλλιών σας! 

1. Πείτε «όχι» στο συχνό λούσιμο 

Αν λούζετε τα μαλλιά σας μία φορά την ημέρα και εξακολουθούν να είναι λιπαρά στο τέλος της ημέρας, ίσως αξίζει να αλλάξετε με τη συχνότητα στο μπάνιο. Το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει από το τριχωτό της κεφαλής σας από τα φυσικά του έλαια. Κι έτσι αυτό να πρέπει να παράγει περισσότερο λάδι για να ενυδατωθεί. Εάν έχετε την τάση να έχετε ξηρό δέρμα, φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής -εκτός από λιπαρά μαλλιά-, αλλάξτε λίγο τη συχνότητα με την οποία λούζεστε - κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρών ουσιών.

shutterstock-2470351953-18nyZ.jpg

2. Λουστείτε σωστά

Για να λούσετε σωστά τα μαλλιά σας, τοποθετήστε απαλά μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα νύχια σας ή να δημιουργήσετε περιττή τριβή στις τούφες. Το επιθετικό τρίψιμο μπορεί να ερεθίσει το τριχωτό σας και να το κάνει να παράγει περισσότερα έλαια. Επικεντρωθείτε στο σημείο, όπου βρίσκονται τα έλαια, παρά στο μήκος των μαλλιών σας. Αποφύγετε να εφαρμόζετε σαμπουάν απευθείας στις άκρες των μαλλιών σας ή να τις τρίβετε. Αντ' αυτού, αφήστε το σαμπουάν να ρέει μέσα από τις άκρες καθώς ξεπλένετε.

3. Χρησιμοποιείστε το conditioner με προσοχή

Τα μαλακτικά μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά και να προκαλέσουν ταχύτερη συσσώρευση ελαίων. Μπορείτε να δοκιμάσετε να περιποιηθείτε μόνο τις άκρες των μαλλιών σας και φροντίστε να ξεβγάζετε καλά.

4. Δοκιμάστε το φυσικό στέγνωμα  

Τα σίδερα ισιώματος και τα πιστολάκια μπορούν να σας δώσουν ένα λείο, κομψό φινίρισμα. Αλλά μπορεί επίσης να κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο λιπαρά, πιο γρήγορα. Δοκιμάστε να τα αφήσετε στεγνώσουν στον αέρα και «αγκαλιάστε» τη φυσική τους υφή. Αυτό θα επιμηκύνει τα λουσίματά σας και θα αποφύγετε τη ζημιά από τη θερμότητα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το στέγνωμα με πιστολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία.

shutterstock-2460520525.jpg

5. Καθαρίστε τη βούρτσα σας

Μια μη καθαρή βούρτσα δεν έχει θέση σε φρεσκοπλυμένα μαλλιά. Αυτή μπορεί να είναι γεμάτη από προϊόντα styling, έλαια και γενικά βρωμιές που μπορούν να μεταφερθούν στην τρίχα σας αμέσως. Καθαρίστε τα εργαλεία styling με απαλό σαπούνι για να απομακρύνετε τη συσσώρευσή τους. Ομοίως, καθαρίστε όλες τις τρίχες που έχουν μείνει μετά από κάθε βούρτσισμα.

6. Σαμπουάν με πράσινο τσάι

Αυτό το δυναμωτικό ρόφημα είναι επίσης καλό για τα μαλλιά σας. Σύμφωνα με έρευνες, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει την παραγωγή σμήγματος και να θρέψει το δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά. Κάντε το πιο εύκολο για εσάς και προμηθευτείτε ένα σαμπουάν που περιλαμβάνει πράσινο τσάι.